کدام خوراکی‌ها دندان‌ها را لکه‌دار می‌کنند؟

خوردن برخی خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها منجر به تیره و لکه دار شدن دندان شده و حضور شما در جامعه را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، در حالی که تیره شدن دندان بخشی طبیعی از روند پیری است اما دلایل دیگری وجود دارد که می‌تواند روند تیره شدن و لکه دار شدن دندان را تسریع کند. معمولا برخی خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها باعث ایجاد لکه روی دندان می‌شوند که ممکن است دانستن نام آنها، شما را شگفت زده کند.

بیشتر بخوانید:

نوعی دندان‌درد که نشان‌دهنده سرطان است

بنابراین بیایید با هم این خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها را مرور کنیم.

سس پاستا و ماکارونی عامل اصلی تغییر رنگ دندان است که مبتنی بر گوجه فرنگی بوده و رنگدانه بالایی دارد. همچنین اسیدی بوده و به مینای دندان سریع نفوذ می‌کنند و موجب فرسایش دندان می‌شوند.

ادویه کاری نیز اگرچه لذیذ است اما رنگدانه بالایی دارد که به خاطر زردچوبه داخل آن است.

سرکه بالزامیک سرکه تیره و غلیظ است که رنگدانه اسیدی و چسبناک دارد.

توت‌ها اگرچه آنتی اکسیدان بالایی دارند اما دندان را لکه دار می‌کنند.

چای سیاه بدترین نوشیدنی در بخش تیره کردن دندان است که دلیل وجود تانن داخل چای سیاه است.

نوشیدن بیش از حد چای سبز نیز باعث لکه دار شدن دندان می‌شود. تانن موجود در قهوه نیز دندان‌ها را تیره می‌کند.

سیب حاوی پلی فنل اکسیداز است که باعث قهوه‌ای شدن سیب و نیز دندان می‌شود و مینای دندان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

سیب زمینی نیز باعث لکه دار شدن دندان می‌شود. اسپاد فروتن به دلیل یک عامل اکسید کننده به نام تیروزین، توانایی تیره کردن دندان‌ها را دارد. سیب زمینی همچنین حاوی آهن و اسید کلروژنیک است که می تواند واکنش نشان دهد و رنگدانه سیاه ایجاد کند.

سس سویای غلیظ می‌تواند لکه بد روی دندان گذاشته و مینا را خراب کند.

قدرت رنگ دهی چغندر و لبو بر کسی پوشیده نیست که باعث تغییر رنگ دندان می‌شود.

اسیدیته موجود در مرکبات باعث فرسایش مینای دندان شده و اسید سیتریک داخل آن لایه زرد رنگ زیرین که عاج دندان است را در معرض دید قرار می‌دهد که هم ناخوشایند بوده و هم دردناک است.

اسید موجود در انگور می‌تواند مینای دندان را خراب کند. انار رنگدانه قوی دارد و رنگ دندان را تغییر می‌دهد.

شکلات نیز پر واضح است که هم تخریب گر است و هم تغییر دهنده رنگ دندان؛ شیرینی و آب نبات پتانسیل بالایی در پوسیدگی دندان دارند و در طول این راه اول از همه دندان را تیره می‌کنند.

نوشابه به خصوص سیاه قند فراوان داشته و مینای دندان را از بین می‌برد.

توصیه متخصصان مسواک زدن بعد از خوردن و یا خوردن آب برای کم کردن اثر منفی این خوراکی‌ها روی دندان است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1215788

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =