آخرین تحولات اوکراین| تکذیب خبر برکناری دو مقام بلندپایه نظامی در کی‌یف

پیامد فقدان کمک آمریکا به اوکراین، هشدار درباره توافق احتمالی ترامپ و پوتین، موافقت اتحادیه اروپا با مصادره سود دارایی‌های روسیه، تکرار پیشنهاد صلح مجارستان، ناتوانی صنایع دفاعی اروپا و اعتراف زلنسکی به بسیج اجباری، از رویدادی مهم پیرامون جنگ هستند.

به گزارش گروه بین‌الملل ایسکانیوز، وزارت دفاع اوکراین روز دوشنبه برکناری فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین - والری زالوژنی و رئیس این وزارتخانه، رستم عمروف را تکذیب کرد. در بیانیه منتشره در کانال تلگرامی وزارت دفاع بسیار کوتاه آمده است: «روزنامه نگاران عزیز، ما بلافاصله به همه سوالات در این رابطه پاسخ می‌دهیم. خیر، چنین چیزی صحت ندارد.»

بیشتر بخوانید:

آخرین تحولات اوکراین| واکنش تند مجارستان به تهدیدهای اتحادیه اروپا

سرگئی نیکی‌یفوروف، دبیر مطبوعاتی ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین نیز شایعه مربوط به برکناری والری زالوژنی، فرمانده کل نیروهای مسلح این کشور را تکذیب کرد. وی به خبرنگاران گفت: «قطعاً چنین چیزی نیست. رئیس جمهور فرمانده کل ارتش را برکنار نکرده است.»

این در حالی است که روز دوشنبه بوریسلاو بیرزا، نماینده پارلمان اعلای اوکراین موضوع برکناری زالوژنی از سمت خود را اعلام کرد. آلکسی گونچارنکو، یکی دیگر از نمایندگان نیز اطلاعات مربوط به برکناری فرمانده کل نیروهای مسلح را تایید کرد.

بحث اختلاف بین رئیس جمهور اوکراین و فرمانده کل نیروهای مسلح این کشور در اوایل ماه نوامبر مطرح شد، زمانی که والری زالوژنی در مصاحبه با نشریه "اکونومیست" گفت که سربازان اوکراینی نمی‌توانند به موفقیتی دست یابند، زیرا درگیری‌ها به بن بست رسیده و طولانی شدن جنگ خطرات زیادی برای نیروهای مسلح اوکراین به همراه دارد.

چند روز بعد زلنسکی با نظر فرمانده کل ارتش مخالفت کرد، البته او اعتراف کرد که وضعیت نیروهای مسلحن به دلیل این واقعیت که نیروهای روسی کنترل کامل آسمان را در دست دارند، دشوار است، اما "اوضاع یک بن بست نیست."

در همان زمان، ایگور ژوکوا، معاون رئیس دفتر زلنسکی یادآور شد که سخنان زالوژنی نامناسب بوده و باعث وحشت در بین مقامات کشورهای غربی شده است. بعد از آن در کمیته امنیتی پارلمان اوکراین خواستار استعفای زالوژنی شده و یادآور شدند که فرمانده کل برنامه عملیاتی رزمی برای نیروهای مسلح در سال ۲۰۲۴ را ارائه نکرده است.

در اواخر ماه نوامبر، اکونومیست گزارش داد که اختلاف نظر و درگیری بین زلنسکی و زالوژنی به دلیل شکست عملیات ضدحمله ارتش اوکراین بود. این نشریه همچنین یادآور شد که روابط بین رئیس جمهور و فرمانده کل پس از مصاحبه زالوژنی با اکونومیست بدتر شد. گمانه زنی‌ها در این خصوص همچنان ادامه دارد.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هفتصد و ششمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

بلینکن: ایالات متحده پیامدهای توقف ارسال تسلیحات به اوکراین را می‌بیند

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا بامداد امروز در یک کنفرانس مطبوعاتی در واشنگتن به همراه ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، هشدار داد که دولت ایالات متحده در حال حاضر شواهدی را می‌بیند که نشان می‌دهد فقدان کمک نظامی به کی‌یف چگونه بر وضعیت میدان نبرد تأثیر گذاشته و تمام "دستاوردهای نیروهای مسلح اوکراین" در درگیری به دلیل کمبود بودجه بیشتر به خطر افتاده است.

او بدون ذکر شواهد خاصی در این باره به عنوان مثال، ادامه داد: هیچ دیگ جادویی پول دیگری وجود ندارد. اکنون کمک‌های نظامی که به اوکراین ارائه کرده‌ایم تمام شده است، و حتی شواهدی از تاثیر این کمبود را در میدان جنگ مشاهده می‌کنیم.

همانطور که بلینکن یادآور شد، او از کنگره آمریکا خواسته است تا درخواست رئیس جمهور جو بایدن را که تخصیص کمک چند میلیارد دلاری به کی‌یف را پیش بینی می‌کند، تایید کند. وزیر خارجه تاکید کرد: در غیر این صورت، بدون تخصیص بودجه لازم، "هر چیزی که اوکراینی‌ها تاکنون به دست آورده‌اند و هر آنچه ما به آنها کمک کرده‌ایم در معرض خطر خواهد بود".

به گفته بلینکن، واشنگتن با ندادن پول به کی‌یف، سیگنالی را به همه مخالفان خود ارسال می‌کند و می‌گوید که ایالات متحده «در دفاع از آزادی، دفاع از دموکراسی جدی نیست».

قصد دبیر کل ناتو برای گفتگو با اعضای کنگره آمریکا درباره حمایت از اوکراین

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو نیز در کنفرانس مطبوعاتی مشترک خود با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در واشنگتن اعلام کرد که قصد دارد روز سه شنبه ۳۰ ژانویه، با اعضای کنگره آمریکا درباره ادامه حمایت نظامی از اوکراین گفتگو کند.

استولتنبرگ همچنین ابراز عقیده کرد که تامین تسلیحاتی اوکراین "تنها مسیر درست به سمت صلح است". وی گفت که این حمایت سودمند است و منافع ایالات متحده و متحدانش در ناتو را تامین می‌کند، زیرا نشان دهنده سرمایه گذاری در زمینه تقویت امنیت آنهاست.

دبیرکل ناتو همچنین وعده داد که متحدان و شرکا در اروپا و کانادا کمک‌های قابل توجهی به کی‌یف ارائه خواهند کرد که بیش از کمک‌هایی است که تاکنون توسط واشنگتن ارائه شده است.

رئیس جمهور چک: اگر ترامپ رئیس جمهور شود، ممکن است با پوتین به توافق برسد

پیتر پاول، رئیس جمهور چک شب گذشته در مصاحبه با رادیو چک هشدار داد که اگر دونالد ترامپ در انتخابات نوامبر ۲۰۲۴ دوباره رئیس جمهور آمریکا شود، ممکن است با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، در خصوص اوکراین به توافق برسد.

وی گفت: ما باید انتظار داشته باشیم که اگر دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شود، با ولادیمیر پوتین وارد مذاکره شده و نوعی توافق با او منعقد خواهد کرد. در حالیکه چنین توافقی ممکن است نه برای اوکراین و نه برای اروپا مفید باشد.

پاول تاکید کرد که ترامپ به خیلی چیزها متفاوت نگاه می‌کند و نظرات او "ممکن است عواقب خاصی داشته باشد" که برای کشورهای غربی سودمند نباشد.

کمک ۱۲۲ میلیون یوروی هلند به اوکراین برای امنیت سایبری و خرید مهمات

مقامات هلندی کمک مالی جدیدی به مبلغ ۱۲۲ میلیون یورو به اوکراین ارسال کرده‌اند که قرار است برای خرید مهمات، انواع تجهیزات و همچنین تقویت امنیت سایبری این کشور هزینه شود.

این موضوع در نامه کایسا اولونگرن، رئیس وزارت دفاع هلند به پارلمان این کشور مشخص شد. به گفته وزیر دفاع، حدود ۸۷ میلیون یورو به صندوق سازماندهی شده توسط آلمان برای خرید گلوله‌های کالیبر ۱۵۵ میلی متری ارسال خواهد شد. ۲۵ میلیون یورو دیگر برای خرید تجهیزات مختلف از جمله سیستم دفاع هوایی و قطعات یدکی به یک صندوق کمک بین المللی برای کی‌یف اختصاص خواهد یافت. ۱۰ میلیون یورو باقی مانده نیز برای تقویت امنیت سایبری اوکراین سرمایه گذاری خواهد شد.

موافقت اتحادیه اروپا با مصادره عواید حاصل از دارایی های مسدود شده روسیه

نمایندگان دائمی کشورهای عضو اتحادیه اروپا با پیشنهاد کمیسیون اروپا در خصوص استفاده از درآمدهای حاصل از دارایی‌های مسدود شده روسیه موافقت کردند.

این موضوع از سوی ریاست شورای اتحادیه بلژیک اعلام شد. در بیانیه منتشره در شبکه اجتماعی X (توئیتر سابق) آمده است: نمایندگان دائم اتحادیه اروپا روز دوشنبه در خصوص پیشنهادی مبنی بر استفاده از درآمدهای حاصله از دارایی‌ های مسدود شده روسیه در اتحادیه اروپا برای حمایت از بازسازی اوکراین به توافق اصولی رسیدند.

روز گذشته، وزارت امور خارجه روسیه هشدار داد که به هرگونه تلاش کشورهای غربی برای مصادره املاک و دارایی‌های روسیه پاسخ مناسب و قاطع داده خواهد شد.

سییارتو بحث درباره کمک اتحادیه اروپا در مذاکرات با اوکراین را رد کرد

پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان اعلام کرد که موضوع اختصاص ۵۰ میلیارد یورو به اوکراین از اتحادیه اروپا در مذاکرات بین مقامات کی‌یف و بوداپست مورد بحث قرار نگرفت.

وی شب گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «در مورد حمایت از اوکراین به مبلغ ۵۰ میلیارد یورو، این موضوع مربوط به روابط دوجانبه نیست و تنها در بروکسل مورد بحث قرار خواهد گرفت.»

سییارتو همچنین بحث در مورد امکان امضای یک توافقنامه امنیتی مشابه آنچه که اوکراین با بریتانیا منعقد کرده را رد کرد. به گفته وی، بوداپست تنها کمک‌های بشردوستانه به کی‌یف ارائه خواهد کرد و تجهیزات نظامی برای ادامه جنگ را تامین نخواهد کرد.

یادآوری وزیر خارجه مجارستان به مقامات اوکراینی درباره پیشنهاد مذاکرات صلح

وزیر امور خارجه و روابط اقتصادی خارجی مجارستان در دیدار با دیمیتری کوله‌با، وزیر خارجه اوکراین و آندری ارماک، رئیس دفتر ریاست جمهوری در شهر اوژگوراد به آنها یادآوری کرد که پیشنهاد بوداپست در خصوص آمادگی برای میزبانی مذاکرات صلح برای حل و فصل مناقشه اوکراین همچنان به قوت خود باقی است.

پیتر سییارتو به مکالمه تلفنی با مقامات کی‌یف در فوریه ۲۰۲۲ اشاره کرده و گفت: زمانی که سه روز پس از شروع درگیری نظامی با شما صحبت کرده بودم، گفتم مجارستان آماده میزبانی از هرگونه مذاکره با هدف دستیابی به صلح است. این پیشنهاد همچنان معتبر است.

وی افزود که مجارستان از آتش بس هرچه سریعتر و حل مناقشه در اوکراین منحصراً در میز مذاکره حمایت می‌کند. وی تاکید کرد: «تعداد کشته شدگان در میدان جنگ بیشتر و بیشتر می‌شود و ما نباید اجازه دهیم افراد بیشتری کشته شوند. جنگ باید پایان یابد، جان انسان‌ها تنها با صلح می‌تواند نجات یابد.»

کرملین از آمادگی روسیه برای مذاکره با اوکراین خبر داد

یوری اوشاکوف، مشاور رئیس جمهور روسیه در امور بین الملل تاکید کرد که این کشور آماده مذاکره با اوکراین است، اما کسی نیست که با او صحبت شود.

این مقام کرملین به خبرنگاران گفت: ما به درخواست‌های کشورهای مختلف درباره آمادگی خود برای مذاکره پاسخ می‌دهیم وبه آنها می‌گوییم که از همان ابتدا آماده بودیم و این ما نبودیم که این مذاکرات را قطع کردیم و اکنون نیز آماده‌ مذاکره هستیم، اما کسی نیست که با او صحبت کنیم، زیرا طرف اوکراینی خود را از مذاکره با روس‌ها منع کرده است.

اوشاکوف در عین حال افزود که روسیه در ارتباط با مذاکرات صلح به کشورهای غربی هیچ سیگنال ارسال نکرده است.

سفر پوتین به ترکیه در ماه فوریه در حال آماده سازی است

یوری اوشاکوف، همچنین یادآور شد که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به ترکیه برای مذاکره با همتای ترکیه‌ای خود رجب طیب اردوغان برای ماه فوریه در حال آماده سازی است.

مشاور رئیس جمهور در پاسخ به این سوال که آیا سفر پوتین به ترکیه واقعا در ماه فوریه انجام خواهد شد، گفت: بله، این سفر در حال آماده شدن است.

روز دوشنبه خبرگزاری نووستی به نقل از یک منبع دیپلماتیک در آنکارا، گزارش داد که در مذاکرات پوتین و اردوغان ممکن است حل و فصل اوضاع در اوکراین نیز مورد بحث قرار گیرد. به گفته وی، درخواست‌های مکرر از سوی دو طرف برای از سرگیری روند صلح استانبول وجود دارد.

نروژ شرایط خود برای پذیرش و اقامت پناهجویان از اوکراین را سخت‌تر می‌کند

مقامات نروژی در حال تشدید شرایط مربوط به پذیرش و اقامت پناهجویان از اوکراین هستند تا تعداد آنها را کنترل کنند و بتوانند سریعتر به کاری مشغول شوند.

امیلی انگر مهل، رئیس وزارت دادگستری نروژ روز دوشنبه این موضوع را اعلام کرده و یادآور شد که نروژ قبلاً قانونی داشت که به پناهندگان اجازه می‌داد در صورت امتناع از اقامت در مراکز پذیرش عمومی، از کمک اقتصادی خاص برخوردار شوند. مهل افزود: ما در حال حذف این قانون هستیم که به این معنی است که تازه واردان از اوکراین در یک مرکز پذیرش پناهندگان جای خواهند گرفت و اگر بخواهند به صورت خصوصی زندگی کنند، باید هزینه اقامت خود را خود بپردازید.»

دولت نروژ پیشنهاد کاهش کمک‌های اقتصادی به همسران و افراد بدون فرزند را نیز مطرح کرده است و شرط لازم برای اقامت حداقل یک ساله در این کشور را برای دریافت مزایای پس از تولد فرزند در نظر گرفته است.

طبق اطلاعات وزارت دادگستری، پس از آغاز درگیری نظامی در اوکراین، بیش از ۷۳ هزار پناهجوی اوکراینی وارد خاک نروژ شدند.

ارتش اوکراین ۸۸ درصد از استانداردهای توصیه شده ناتو را پذیرفته است

وزارت دفاع اعلام کرد که نیروهای مسلح این کشور ۸۸ درصد از استانداردهای توصیه شده ناتو را پذیرفته‌اند.

در بیانیه منتشره در وب سایت وزارت دفاع آمده است که نیروهای مسلح اوکراین ۱۸ استاندارد جدید ناتو را از دسامبر ۲۰۲۳ به اجرا گذاشته‌اند.

طبق این اطلاعات، در مجموع، ۳۱۵ استاندارد ناتو به وزارت دفاع، نیروهای مسلح اوکراین و سایر بخش‌های بخش امنیتی و دفاعی توصیه شده است: [از این تعداد] ۱۹۲ (۸۸ درصد آنها) در چارچوب اهداف مشارکت اوکراین و ناتو، که استانداردهای اولیه این اتحاد هستند. این استانداردها به عنوان مثال به آموزش نیروی دریایی در سیستم‌های ارتباطات و اطلاعات، غواصی، پشتیبانی ناوبری و هیدروگرافی و سایر زمینه ها مربوط می شود.

همچنین، وزارت دفاع اوکراین گزارش داده که ۱۲۳ استاندارد دیگر به ابتکار این کشورو خارج از مشارکت با ناتو به نیروهای مسلح اوکراین پذیرفته شده است. علاوه بر این، ۵۰ استاندارد دیگر نیز قرار است در سال ۲۰۲۴ به اجرا گذاشته شوند.

در ناتو یک هزار و ۱۳۵ استاندارد وجود دارد که کشورهای عضو موظف به اجرای آنها هستند.

زلنسکی: ۸۸۰ هزار پرسنل نظامی به عنوان بخشی از نیروهای مسلح "میلیون نفری" اوکراین خدمت می‌کنند

ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین روز دوشنبه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ARD آلمان، مدعی شد که حدود ۸۸۰ هزار نفر در نیروهای مسلح اوکراین خدمت می‌کنند و یادآور شد که این کشور دارای ارتشی "یک میلیون نفری" است.

زلنسکی در پاسخ به سوالی در مورد استفاده از مردان اوکراینی که کشور را برای خدمت سربازی ترک کرده‌اند، تاکید کرد که اوکراین "ارتشی میلیونی" دارد. وی گفت: «حداقل ۸۸۰ هزار نفر در ارتش میلیونی ما در حال خدمت هستند. ضمن اینکه اکنون کشور ما ۳۰ میلیون نفر جمعیت دارد و اکنون به طور مشخص ۳۰ میلیون نفر کار می کنند، و شاید حتی کمی بیشتر. نمی توانم عدد دقیقی را بگویم.»

زلنسکی تاکید کرد که مقامات کی‌یف در تلاش هستند تا شهروندان در سن بسیج را به کشور بازگرداند، البته همه نباید به جبهه بروند، ولی در مسئولیت‌های مختلف باید به کشور خدمت کنند.

در اواسط ژانویه، روزنامه تایمز گزارش داد که هر چه می‌گذرد، شهروندان بیشتری از اوکراین به دلیل لایحه بسیج جدید فرار می‌کنند و در شرایطی که ارتش اوکراین متحمل خسارات سنگینی شده، تعداد کمتری از اوکراینی‌ها آماده جنگیدن برای کشورشان هستند.

اعتراف زلنسکی به استفاده از زور در اجرای بسیج عمومی

ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین به استفاده از زور توسط کارمندان اداره ثبت نام و سربازی هنگام احضار مردان در سن نظامی در خیابان‌ها و سایر مکان‌های عمومی اعتراف کرد.

وی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی آلمان ARD در این باره گفت: بله، مواردی وجود دارد که کارکنان ادارات ثبت نام و سربازگیری مجبور شده‌اند در خیابان‌ها راه افتاده و به دنبال افرادی بگردند که داوطلبانه خود را به این مراکز معرفی نکرده‌اند.

زلنسکی اعتراف کرد که این اقدام اشتباه است و از این جهت، او از نیروهای نظامی و نمایندگان پارلمان خواست تا زودتر لایحه مربوط به قوانین جدید بسیج را تصویب کنند تا کمیسرهای نظامی امکان صدور احضاریه در خیابان‌ها را نداشته باشند.

وی تاکید کرد که قانون جدید در صورت تصویب مشکل عدالت در بسیج عمومی را حل خواهد کرد.

جوزپ بورل، سئول سیاست خارجی و دفاعی اتحادیه اروپا روز دوشنبه در مقاله‌ای برای نشریه آلمانی Die Welt، اعتراف کرد که کشورهای اروپایی اغلب ارائه کمک‌های نظامی لازم به اوکراین را به تعویق انداخته‌اند، زیرا صنایع دفاعی اروپا برای چنین چالش بزرگی آمادگی نداشته و این مسئله به قیمت جان اوکراینی‌ها تمام شده است.

بورل افزود: صنایع ما به اندازه کافی برای چالش‌هایی از این قبیل آماده نیست. و بخش عمده‌ای از حمایت نظامی گسترده اتحادیه اروپا از اوکراین از ذخایر موجود ارتش‌های محلی تامین شده است. این دیپلمات بلندپایه ابراز عقیده کرد که اتحادیه اروپا باید در استراتژی کمک به کی‌یف تجدید نظر کند و از موضع "تا زمانی که لازم باشد" به سمت "کمک به هر قیمتی" حرکت کند.

رئیس دیپلماسی اروپایی همچنین خواستار ارائه موشک‌های دوربرد و سایر سامانه های تسلیحاتی مدرن به اوکراین شد و همچنین بر لزوم تقویت قابلیت‌های توان دفاع هوایی اوکراین تاکید کرد. بورل نوشت: «ما اغلب برای ارائه تسلیحات لازم به اوکراین برای مدت طولانی تردید داشتیم و اغلب تنها زمانی عمل می‌کردیم که روسیه تهدید می‌کرد که دست برتر را به دست آورد. این تردید به قیمت جان انسانهای زیادی تمام شد.»

وزیر خارجه بلژیک: اتحادیه اروپا ممکن است جایگزینی برای تامین مالی کی‌یف پیدا کند

آجا لیابیب، وزیر امور خارجه بلژیک روز دوشنبه اعلام کرد که کشورهای عضو اتحادیه اروپا ممکن است پس از نشست سران اول فوریه، جایگزین دیگری برای اجرای برنامه مالی بلندمدت اوکراین در نظر بگیرند.

وی گفت: ما یک جایگزین را بررسی خواهیم کرد، البته این مسئله پس از نشست اول فوریه روشن خواهد شد و در حال حاضر هدف دستیابی به توافق در این خصوص است.

وزیر خارجه بلژیک این موضوع را در تفسیر اطلاعات رسانه‌ها مبنی بر اینکه اتحادیه اروپا ظاهراً می‌خواهد ضربه جدی به اقتصاد مجارستان وارد کند، اگر این کشور مانع از اختصاص ۵۰ میلیارد یورو برای کی‌یف در نشست اول فوریه شود، مطرح کرد. به گفته لیابیب، مهمترین مسئله در شرایط فعلی دستیابی به توافق بین ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا است. با این حال، او در مورد اظهارات شنیده شده درباره تهدید به "تخریب اقتصاد مجارستان" اظهار نظری نکرد.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

کد خبر: 1218017

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =