به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، صولت مرتضوی در نمایشگاه رونمایی از بیش از ۱۲۰ خدمت نوین و دستاورد صندوق بازنشستگی کشوری اظهار کرد: صندوقهای بازنشستگی مرجع و پناهگاه معیشت جامعه هدف است؛ انسانهای توانمندی که با سر پنجه تدبیر، ایدهپردازی و خلاقیتشان سالها تلاش کردند و اکنون چشم امیدشان به صندوقهای بازنشستگی است. نه در کشور ما بلکه در اغلب کشورها، یکی از مشکلات فرا روی دولتها، صندوق بازنشستگی است.
بیشتر بخوانید:
همسانسازی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳ چه میشود؟
وی ادامه داد: به ویژه در کشور ما، در سال پایانی دولت دوازدهم، بدهیها و مطالبات انباشتهای را فراروی صندوقهای بازنشستگی و دولت قرار دادند. اگر که نیش نظری بر بودجه دهه ۹۰ داشته باشیم، به درستی درخواهیم یافت که اساسا معدل افزایش سنواتی بودجه جاری کشور، حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد بوده اما وقتی سال پایانی دولت دوازدهم شد مجموعه بودجه جاری کشور، بالغ بر ۱۲۶ درصد افزایش داشت.
مرتضوی تصریح کرد: لذا در هفت ماههای که دولت سیزدهم تصدی کشور را عهدهدار شد، با کسری شدید بودجه روبرو بود. در دو حوزه کسری بودجه ما گستردهتر بود که یک حوزه، صندوقهای بازنشستگی بودند.
وی با اشاره به اینکه صندوقهای کشوری و لشکری نزدیک به ۴۰۰ هزار میلیارد تومان کسری منابع داشت و در لایحه بودجه اساسا به صورت صوری پیشبینیهایی صورت گرفته بود، گفت: این در حالی بود که اساسا صادرات نفتی و غیرنفتیمان با چالش جدی مواجه بود. در آن بازه زمانی، مجموعه صادرات نفت کمتر از ۴۰۰ هزار بشکه بود و هزینههای تعریف شده از قبل درآمد نفتی بالغ بر یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه بود و حدود ۴۰۰ همت کسری صندوقهای بازنشستگی کشوری و لشکری بود؛ علاوه بر آن بدهیهای انباشته به صندوق تامین اجتماعی نیز قریب به ۵۰۰ همت محاسبه میشود.
مرتضوی افزود: بدهی صندوق تامین اجتماعی به بانکهای عامل نیز این صندوق را تبدیل به ابر بدهکار بانکیکرده بود، اما با روی کار آمدن دولت بخشی از منابع مسدود شده آزاد و صادرات غیرنفتی افزایش یافت. همچنین میزان صادرات نفتی و محصولات پتروشیمی رو به افزایش رفت. اکنون تقریباً یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه نفت صادر میشود؛ اگرچه با دشواری، اما منابع آن برمیگردد.
مرتضوی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه گاهی اوقات در مواجهه با بازنشستگان کشوری و سایر بازنشستگان گفته میشود که در بودجه ۱۴۰۰ موضوع همسان سازی را برای ما پیش بینی کردند و چرا عملیاتی نمیشود، گفت: به فضل الهی بخش قابل توجهی در صندوق بازنشستگی کشوری از جمله همسانسازی پرسنل وزارت بهداشت و طرح رتبه بندی معلمان بازنشسته انجام و تا پایان سال محقق خواهد شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: ماهانه بالغ بر ۲۲ همت برای حقوق و مستمری بازنشستگان پرداخت میشود. تقریبا از این ۲۲ همت، ۲۰.۵ همت از محل منابع عمومی بودجه عمومی دولت تامین میشود، حال آنکه کسورات بازنشستگی در گذشته باید تجمیع و تبدیل به صنعت و ارزش افزوده میشد و امروز باید نجوای استقلال اقتصادی را در صندوق سر میدادیم حال آنکه همه تلاشهای مسکنی(مدیرعامل صندوق بازنشستگی) دست به دست هم داده است که معدل آن بین ۱۹ تا ۲۱ همت سود سال ۱۴۰۱ است که بابت حقوق بازنشستگان پرداخت میشود.
وی گفت: سالانه ۲۶۰ هزار میلیارد تومان باید بابت حقوق، مستمری و بیمه پرداخت شود اما حلقه مفقوده این است که ما نتوانستیم بهره وری را افزایش دهیم؛ شاید بخشی از منابع هم در حوزه ضریب پشتیبانی دریافت و پرداخت شود.
صولت با بیان اینکه فعالیتها و اقدامات فراوانی صورت گرفته است، ادامه داد: تعداد قابل توجهی طرح جدید به بهرهبرداری رسیده و حلقههای مفقوده در حال پیدا شدن و اتصال است تا به بهرهوری مناسب برسیم. گرچه کل سرمایه صندوق بازنشستگی بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار میلیارد تومان است، اما امیدواریم با تدبیر مدیران جهادی، بتوانیم به صورت سنواتی در هر سال ۱۰ تا ۱۵ درصد از وصولیها از خزانه عمومی را کمتر کنیم.
وی با بیان اینکه خود را مدیون بازنشستگان میدانیم و دغدغه دولت رییسی معیشت بازنشستگان است، گفت: امسال با پیشنهاد دولت و مصوبه مجلس، طرحی نو تحت عنوان همسازی معروف به طرح ۳۰ ـ ۳۰ ـ ۴۰ در انداخته شد که امید است در اولین فرصتی که تامین منابع صورت میگیرد برای بازنشستگان کشوری و سایر بازنشستگان محقق شود.
انتهای پیام/
نظر شما