بیانیه «۱۱۰ اصلاح‌طلب» در تعارض با خود است

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی گفت: مشکل اجرایی بیانیه ۱۱۰ اصلاح‌طلب، پیدا کردن کاندیداهای «میان حال» و «توافق کردن» بر سر آن‌ها است که کار بسیار مشکلی است.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایسکانیوز؛ پس از رد صلاحیت چهره‌های شاخص اصلاح‌طلبان برای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، جبهه اصلاحات در بیانیه ای از عدم ارائه لیست انتخاباتی خبر داد.

اما در روزهای گذشته ۱۱۰ نفر از فعالان و چهره‌های روشنفکری از احزاب اصلاح‌طلب و میانه‌رو در بیانیه‌ای خواستار مشارکت احزاب و نیروهای سیاسی و مدنی در انتخابات مجلس از طریق حمایت از ائتلافی از نامزدهای میانه‌رو، توسعه‌گرا و اصلاح‌طلب شدند.

بیشتر بخوانید:

ائتلاف یاران لاریجانی، روحانی و اصلاح‌طلبان در ایستگاه‌ آخر؛ «صدای ملت» چند روز آینده معرفی می‌شود

هر چند برخی از تحلیل‌گران این بیانیه را عامل انشقاق در جبهه اصلاح‌طلبان می‌دانند اما در نقطه مقابل برخی از احزاب و چهره‌های میانه‌رو اصلاح‌طلبان این بیانیه را نه تنها در تقابل با جبهه اصلاح‌طلبی نمی‌دانند بلکه آن را از سویی عاملی برای خروج از انسداد و از سوی دیگر روزنه‌ای برای تشکیل یک فراکسیون حداقلی از نمایندگان «میانه‌رو» در مجلس می‌دانند.

علی نمازی؛ عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی به خبرنگار سیاسی ایسکانیوز گفت: امنیت و اقتدار نظام در گرو حضور مردم در صحنه‌های اجتماعی است و انتخابات یکی از عرصه‌هایی است که نشانگر دقیق حضور مردم در صحنه‌های اجتماعی است و شرط اصلی حضور مردم در انتخابات وجود کاندیدهای مورد علاقه جامعه در عرصه فعالیت‌های انتخاباتی است اما متاسفانه افرادی که در هیات‌های نظارت شورای نگهبان بودند به این موضوع توجه نکردند و بسیاری از کاندیدهایی که رای‌آور بودند را رد صلاحیت کردند و حالا در حوزه‌های انتخابیه با کاندیداهایی مواجه شده‌ایم که شناخته شده نیستند و حتی ائتلاف و کنار رفتن به نفع یکدیگر هم بسیار مشکل شده است. اگر برخی تصور می‌کردند هر یک از این افراد ناشناخته بیایند و ده یا بیست هزار رای بیاورند مشارکت در انتخابات بالا می‌رود، این تصور کاملا اشتباه است و حتی نتیجه معکوس هم می‌دهد.

او در ادامه گفت: من سخنگوی حزب کارگزاران نیستم و صرفا به عنوان یک فرد مطلع می‌گویم که حزب اساس را بر این گذاشته که اگر کاندیدا داشته باشد در انتخابات شرکت کند و تا آن جا که من می‌دانم ائتلافی در کار نیست و حزب کارگزران بر اساس مصوبه جبهه اصلاحات لیستی برای تهران ندارد.

نمازی درباره موضع کارگزاران درباره لیست «صدای ملت» علی مطهری گفت: پاسخی برای این موضوع ندارم.

این عضو شورای مرکزی کارگزاران درباره بیانیه ۱۱۰ اصلاح طلب، موسوم به «روزنه گشایی کنیم» گفت: این ۱۱۰ نفر اگر می‌خواستند وارد صحنه شوند چرا قبل از رد صلاحیت‌ها وارد عرصه چانه‌زنی با شورای نگهبان نشدند تا چهره‌های رای‌آور تایید صلاحیت شوند و به عرصه انتخابات بیایند و رقابت را بالا ببرند. مشکل اجرایی این بیانیه این است که پیدا کردن کاندیداهای «میان حال» و توافق کردن بر سر آن‌ها کار بسیار مشکلی است. چه کسی می‌خواهد به نفع دیگری کنار برود؟

او در واکنش به این ادعا که لیست «صدای ملت» متشکل از افراد میانه‌رو است، گفت: با خبر هستم آقای مطهری در تلاش هستند یک لیست سی نفره برای تهران بدهند و باید صبر کرد و دید که آیا موفق می شود یا خیر؟ البته او چون عضو جبهه اصلاحات نیست مشکلی در بستن لیست ندارد.

نمازی در واکنش به حضور افرادی از حزب ندای ایرانیان و اعتماد ملی در لیست صدای ملت گفت: به هر حال آقای مطهری وقتی می‌خواهد لیستی بدهد که اصلاح‌طلبان، معتدلین و مستقلین را نمایندگی کند باید از احزاب دیگر کمک بگیرد اما این که این احزاب کمک کنند یا نه، من بی خبرم.

او در پاسخ به این پرسش که آیا بیانیه ۱۱۰ اصلاح‌طلب در جبهه اصلاحات انشقاق ایجاد کرده گفت: صریحا اعلام می کنم این بیانیه هیچ انشقاقی در میان اصلاح‌طلبان ایجاد نکرده است. در این بیانیه نقطه ضعف‌های انتخابات کشور توضیح داده شده اما نتیجه‌گیری، با متن در تعارض است. در متن این بیانیه گفته شده انتخابات رقابتی نیست و در پایان آمده حالا بیایید افراد «میان حال» را پیدا کنیم. من می گویم افردی که این بیانیه را دادند در «اجرا» با مشکل مواجه می‌شوند زیرا پیدا کردن افراد «میان حال» دشوار است.

کد خبر: 1220611

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =