به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، پارکهای علم و فناوری از جمله قطبهای مهم تجاریسازی علم در کشور هستند. کارشناسان معتقدند که پارکهای علم و فناوری خطر ایجاد کسب و کارهای نوپا را کاهش میدهند. این نهادهای اجتماعی با ایجاد بستر مناسب، زمینه رشد شرکتها و واحدهای فناور کوچک، توسعه فناوری و اقتصاد مبتنی بر علم و دانش را فراهم میکنند.
بیشتر بخوانید:
انجمنهای دانشگاهی، مهندسان حرفهای پرورش دهند
رهبری هم در سالهای اخیر شعارهایی مانند دانشبنیان، جهش تولید، اشتغالزایی را برای هدفگذاری سال تعیین کرد. به همین دلیل، میزان سرمایهگذاری دولتی در پارکها از اهمیت ویژه برخوردار است.
گروه دانشگاه ایسکانیوز به بهانه انتشار قانون بودجه ۱۴۰۳ به بررسی افزایش بودجه پارکهای علم و فناری کشور میپردازد. جدول زیر میزان رشد بودجه پارکهای علم و فناوری کشور را در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ بررسی میکند؛
جدول بالا و بررسی ۳۱ پارک علم و فناوری از جمله شهرک تحقیقاتی اصفهان، نشان میدهد پارک علم و فناوری قم با رشد ۸۲ درصدی، بیشترین افزایش بودجه را در سال ۱۴۰۳ در مقایسه با سال ۱۴۰۲ دارد. پس از آن پارک علم و فناوری خلیج فارس (بوشهر) با افزایش بودجه ۶۰ درصدی و پارک علم و فناوری کهکیلویه و بویراحمد با افزایش بودجه ۴۷ درصدی در رتبههای دوم و سوم قرار دارند.
از طرف دیگر، بودجه پارک علم و فناوری خلیج فارس (قشم) نه تنها افزایشی نداشته بلکه ۲۹ درصد ریزش بودجه داشته است. پس از قشم، پارک علم و فناوری خراسان رضوی قرار دارد که بودجه آن در سال ۱۴۰۳ فقط ۸ درصد افزایش داشته است.
در حالی شاهد کاهش چشمگیر بودجه پارک علم و فناوری خلیج فارس (قشم) هستیم که محمدجواد صدریمهر، دستیار وقت معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری آبان ماه ۱۴۰۲ با بیان این که قشم قطب نوآوری کشور میشود، تصریح کرد که از آنجایی که ایران در بحث فناوری و نوآوری یکی از کشورهای سرآمد در منطقه است، وجود جزیرهای با تمرکز بر نوآوری میتواند به گسترش دامنه فعالیتهای بینالمللی کشور بینجامد.
گفتنی است، دو پارک علم و فناوری کرمانشاه و البرز که هر دو متعلق به جهاد دانشگاهی هستند نیز وابستگی صددرصدی به منابع عمومی دارند و قرار نیست حتی یک ریال هم درآمدزایی داشته باشند. کمترین میزان وابستگی به منابع عمومی به شهرک علمی- تحقیقاتی اصفهان میرسد که ۵۵ درصد بودجهاش از این طریق و مابقی را از محل درآمدها تامین خواهد شد.
با بررسی لایحه امسال بهنظر میرسد پارک علم و فناوری خراسان جنوبی قرار است در سال ۱۴۰۳ توسعه فیزیکی پیدا کند، بهطوریکه ۵۲ درصد از بودجهاش را اعتبارات تملک دارایی شامل میشود و همین مساله به این پارک اجازه میدهد در مباحث عمرانی بتواند تا حد زیادی هزینه کند؛ البته این پارک سال گذشته هم ۵۴ درصد از لایحه بودجه خود را میتوانست به این حوزه اختصاص دهد. در این میان پارک علم و فناوری زنجان عملا هیچ اعتباری برای هزینهکرد در این بخش ندارد.
انتهای پیام/
نظر شما