به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از چهارمحال و بختیاری، مراسم جشن بزرگداشت روز روانشناس و مشاور در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد برگزار شد.
این مراسم به همت کانون روانشناسان جوان دانشگاه، انجمن علمی دانشجویی روانشناسی، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، باحضور هیئت رئیسه، اساتید و دانشجویان این حرفه، با سخنرانی اساتید روانشناس، اجرای برنامههای شاد، مسابقه، استندآپ کمدی و تقدیر از اساتید برتر گروه روانشناسی، در تالار امام خمینی(ره) دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد برگزارشد.
محمد قاسمی پیربلوطی مدیرگروه رشته روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد در این مراسم گفت: روز بزرگداشت روانشناس و مشاور، مصادف با سالروز ابلاغ قانون تشکیل سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران از سوی مجلس شورای اسلامی است که در پی آن جامعه روانشناسی، هویت یافت و باعث ارتقاء اعتبار این جامعه و نهایتاً موجب ارائه خدمات به جامعه شد.
وی با اشاره به اینکه رشته روانشناسی، یکی از رشتههایی است که در حوزه سلامت، فعالیتکند، افزود: طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی، سلامت، حالت رفاه جسمانی، روانشناختی، اجتماعی و معنوی، قلمداد میشود؛ که در حوزه معنوی، روانشناسان، نقش برجستهای دارند.
افرادی که روان سالم دارند در زندگی موفقتر هستند
محمد قاسمی پیربلوطی با تأکید بر ارتباط دوطرفه ابعاد روانی و جسمانی افراد، یادآور شد: زمانیکه انسانها، از لحاظ روانی، سالم باشند، جسم آنها نیز سالم میشود و روابط اجتماعی بهتری را دارا و در زندگی، موفقتر هستند.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد اضافه کرد: از لحاظ روانشناختی، فرد سالم، باعث شکلگیری خانواده سالم و خانواده سالم باعث ایجاد جامعه سالم میشود و همین موضوع، نشان از اهمیت وجود جامعه روانشناسی دارد.
وی اظهار کرد: براساس تحقیقات انجامشده، حدود 20 درصد مردم، دچار انواع مشکلات و اختلالات روانشناختی از جمله اضطراب، افسردگی، وسواس و ناسازگاری هستند و نزدیک به 400 نوع بیماری روانشناختی وجود دارد و این تعداد بیماری، به نوعی، افراد را در زندگی روزمره، فلج میکند و اجازه انجام امورات به فرد را نمیدهد؛ بنابراین نیاز دنیا و نیز کشور ما به متخصصین حوزه روان، یک نیاز جدی و مهم است و افرادی که در حوزه روانشناسی و مشاوره، تحصیل و به فعالیت میپردازند، نقش بسیار کلیدی در سلامت افراد و سلامت اجتماعی ایفا میکنند.
در کشور ایران حدود 20 هزار نفر دارای پروانه فعالیت از سازمان نظام روانشناسی هستند
مدیرگروه رشته روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد با اشاره به اینکه در حال حاضر، افرادی که عضو سازمان نظام روانشناسی و مشاوره هستند و پروانه فعالیت از این مجموعه دارند را تعداد 20 هزار نفر ذکر کرد و گفت: با توجه به آمارها، جامعه به 80 هزار نفر دیگر از متخصصین روانشناسی، نیاز دارد تا بتواند، بطور کامل، سلامت روان جامعه را پوشش دهد و به ارتقاء سلامت روان در اجتماع، کمک کند.
قاسمی پیربلوطی با بیان اینکه بین روانشناس کتابی و روانشناس واقعی تفاوتهایی وجود دارد، تصریح کرد: توصیه بنده به دانشجویان رشته روانشناسی و مشاوره این است که علاوه بر یادگیری آموزههای علمی این رشته در کتابها، روانشناس واقعی باشید و ویژگیهای یک روانشناس خوب را کسب و در وجود خویش نهادینه کنید.
وی، قابل اعتمادی، صبر، اخلاق نیکو و حرفهای، سازگاری با خود و دیگران را از ویژگیهای یک روانشناس خوب برشمرد.
وجود اختلالات روانشناختی باعث بروز بیماری جسمانی در افراد میشود
همچنین در ادامه این مراسم، طیبه شریفی عضو هیئت علمی گروه روانشناسی و مسئول امور زنان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی استان در رابطه با اهمیت مسائل روحی و روانی گفت: مسائل جسمی و روانشناختی تأثیر و ارتباط متقابل با یکدیگر دارد؛ اختلالات روانی از جمله، استرس، افسردگی، اضطراب و... باعث بروز بیماریهای جسمی از جمله بیماریهای قلبیعروقی، فشار خون، دیابت، زخم معده و... میگردد. همچنین باعث بروز اختلال در روابط میانفردی(اجتماعی و خانوادگی)میشود و نیز آرامش و بهزیستی روانشناختی فرد و جامعه را با اختلال جدی، مواجه میسازد.
وی افزود: مشکلات روحی و روانی، هیجانات و عواطف، حالت سرایتی دارند؛ در حقیقت، انسانها، قربانیشده قربانیشدهها هستند؛ به معنای بهتر، شخصی که احساس مطلوب، چهره بشاش و پرانرژی دارد، آن را به دیگران، منتقل میکند و همچنین شخصی که سرشار از ناامیدی و یأس است، دیگران را بیرمق و بیانرژی میکند.
طیبه شریفی با اشاره به نقش درمانگران در قطع این حلقه معیوب بروز نابهنجاریها و اختلالات درونفردی و میانفردی اظهار کرد: درمانگران باید بتوانند سلامتی و بهزیستی را به فرد و جامعه هدیه، کنند؛ آنان باید، زخمها را مرحم نهاده، عفونتهای ناشی از زخمهای کهنه و غدههای ناشی از این زخمها را جراحی روانی کرده و این حال مطلوب جامعه، بدرقه راه درمانگران دلسوز و امین است؛ که با درک همدلانه با مراجعان، اتاق درمان را به محیطی امن برای وی تبدیل کرده تا بتواند، آلام و دردهای خویش را فارغ از هرگونه، قضاوت و ناامنی، برونریزی و نسبت به مشکل خود بینش پیدا کرده، درست اندیشیدن را آموخته، کج فهمیها را به دور ریخته، دردها را جایگذاشته و آرامش و بارقههای امید و نیک اندیشی را با خود به ارمغان ببرد.
خبرنگار: محمود اسماعیلپور اشکفتکی
انتهای پیام/
نظر شما