آخرین تحولات اوکراین| سیاستمدار فرانسوی خواستار  متوقف کردن ناتو شد

مهار آتش‌سوزی در برج خنک کننده نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا، درخواست اتریش برای آغاز مذاکرات صلح، تأکید چین بر لزوم کاهش تنش، نخستین محموله پهپاد از لیتوانی به کی‌یف، هشدار مسکو و تلفات ارتش اوکراین در منطقه کورسک، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) بامداد امروز، دوشنبه تأیید کرد که از طرف مقامات نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا اطلاعیه‌ای درباره حمله احتمالی پهپادی به یکی از برج‌های خنک‌کننده این تأسیسات دریافت کرده است.

در بیانیه IAEA منتشر شده در صفحه شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) در این رابطه آمده است: «کارشناسان این آژانس شاهد دود غلیظ و تیره‌ای بودند که پس از چندین انفجاری که عصر روز یکشنبه رخ داد، از بخش شمالی نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا بلند می‌شد. مسئولان نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا به تیم IAEA گزارش دادند که احتمالاً حمله پهپادی به یکی از برج‌های خنک‌کننده در این محل صورت گرفته است.»

لازم به یادآوری است که طبق معمول گذشته آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هیچ اشاره‌ای به این واقعیت که این حمله از سوی نیروهای مسلح اوکراین صورت گرفته نکرده است.

شب گذشته آلکسی لیخاچف، مدیر شرکت دولتی «راس‌.اتم»، در یک گفتگوی تلفنی با رافائل گروسی، مدیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، تأکید کرد که اقدامات نیروهای مسلح اوکراین تهدید مستقیمی برای امنیت هسته‌ای جهانی ایجاد می‌کند.

در این رابطه یوگنی بالیتسکی، فرماندار منطقه زاپروژیا اعلام کرد که پس از حمله ارتش اوکراین به شهر انرگودار، سیستم‌های خنک‌کننده نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا دچار آتش‌سوزی شده، ولی خوشبختانه هیچ تهدیدی برای شهر انرگودار و کل منطقه وجود ندارد و مأموران آتش‌نشانی کانون‌ آتش‌سوزی را خاموش کردند. این مقام روس افزود که یکی از برج‌های خنک‌کننده نیروگاه به دلیل اصابت پهپاد اوکراینی که حامل مواد آتش‌زا بود، آتش گرفت.

بالیتسکی همچنین یادآور شد که نیروهای اوکراینی به‌طور سیستماتیک شمال منطقه زاپروژیا را با تسلیحات مختلف تأمین‌ شده توسط ناتو هدف قرار می‌دهند، البته تمامی اقدامات لازم برای کنترل و کاهش اثرات این حملات انجام می‌شود.

مسئولان نیروگاه زاپروژیا بعداً اعلام کردند که این نیروگاه به‌صورت عادی فعالیت می‌کند و آتش‌سوزی تأثیری بر عملکرد آن نداشته است. به گزارش دفتر مطبوعاتی نیروگاه، سطح تشعشعات در محل نیروگاه هسته‌ای در محدوده طبیعی قرار دارد. ضمن اینکه تمامی شش واحد نیروگاه همچنان غیرفعال هستند و در حالت «توقف سرد» قرار دارند.

پیش از این، در اواسط جولای، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در دیدار با فرماندار منطقه زاپروژیا به این مسئله اشاره کرده بود که عدم واکنش بین المللی به حملات صورت گرفته به منطقه نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا از سوی کسانی که از کی‌یف حمایت می‌کنند، یک اشتباه بزرگ است.

نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا در مجاورت شهر "انرگودار" واقع شده و پس از همه‌پرسی درباره الحاق منطقه زاپروژیا به روسیه در سپتامبر ۲۰۲۲ تحت کنترل روسیه قرار گرفت. از ابتدای همان ماه، این نیروگاه تحت نظارت کارکنان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی IAEA قرار دارد.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به نهصد و یکمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

پهپاد اوکراینی به برج خنک‌کننده غیرفعال شماره ۱ نیروگاه زاپروژیا آسیب زد

نمایندگی وزارت حوادث غیرمترقبه روسیه فعال در منطقه زاپروژیا صبح امروز، دوشنبه، اعلام کرد که در نتیجه حمله پهپادی نیروهای مسلح اوکراین به نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا، برج خنک‌کننده غیرفعال شماره ۱ این تأسیسات دچار آسیب شده است.

در این اطلاعیه آمده است: «در تاریخ ۱۱ آگوست ساعت ۲۰:۴۶، در نتیجه حمله پهپادی از سوی نیروهای مسلح اوکراین به نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا، برج خنک‌کننده غیرفعال شماره ۱ آسیب دید و آتش‌سوزی در دستگاه‌های پلاستیکی بخارگیر آن رخ داد.»

در این سند توضیح داده شد که وظیفه اصلی این برج خنک‌کننده، خنک‌ نگه داشتن حجم‌ عظیم آب در سیستم خنک‌ کننده مدار بسته توربین‌های راکتور است. البته آتش‌سوزی به طور کامل در ساعت ۲۳:۳۰ مهار شد. در محل حادثه، دو واحد تجهیزات و ۱۰ نیروی امدادی وزارت حوادث غیرمترقبه روسیه در منطقه زاپروژیا حضور دارند.

این نهاد هشدار داد که خطر حملات هوایی به این نیروگاه همچنان پابرجاست. در این حادثه، هیچ مصدومی گزارش نشده و سطح تشعشعات در محدوده طبیعی قرار دارد.

درخواست زاخارووا از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای توقف تروریسم هسته‌ای توسط کی‌یف

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به گزارش مربوط به آتش‌سوزی در سیستم‌های خنک‌کننده نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا پس از حملات پهپادی اوکراین به این تأسیسات، یادآور شد که تروریست‌های کی‌یف تحت رهبری غرب جمعی به تروریسم هسته‌ای دست زده‌اند، در حالی که ناظران و نهادهای نظارتی گویا هیچ چیزی را نمی‌بینند.

زاخارووا اواخر شب گذشته در کانال تلگرامی خود نوشت: «رافائل گروسی و تمام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی کجا هستند؟ چرا هیچ‌گونه تلاشی حتی به‌صورت نمادین برای انجام وظایف این نهاد سازمان ملل متحد در این حوزه حساس مشاهده نمی‌شود؟ تروریست‌های کی‌یف تحت رهبری غرب جمعی کشور خود را نابود کردند، مردم اوکراین را به مخاطره انداختند، امنیت انرژی و غذایی جهانی را تضعیف کردند و اکنون به تروریسم هسته‌ای در قاره اروپا روی آورده‌اند.»

صدراعظم اتریش پس از حمله اوکراین به نیروگاه زاپروژیا خواستار آغاز مذاکرات شد

کارل نهامر، صدراعظم اتریش، بر ضرورت آغاز مذاکرات و کاهش تنش‌ها پس از حمله نیروهای مسلح اوکراین به نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا تأکید کرد.

نهامر بامداد امروز، دوشنبه، به این موضوع در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) اشاره و تأکید کرد: «حملات به زیرساخت‌های هسته‌ای بسیار خطرناک هستند و وضعیت امنیتی در کل منطقه را تشدید می‌کنند. حادثه رخ داده در نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا نقش مهم آژانس بین‌المللی انرژی اتمی IAEA و نیاز به از سر گیری مجدد گفت‌وگوها، که در کنفرانس صلح سوئیس آغاز شد، را برجسته می‌کند. پس از حوادث اخیر کاهش تنش و مذاکرات بسیار ضروری شده است.»

سیاستمدار فرانسوی خواستار متوقف کردن ناتو شد

فلوریان فیلیپو، رهبر حزب «میهن‌پرستان» فرانسه، صبح امروز با اشاره به حمله نیروهای مسلح اوکراین به نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا، اعلام کرد که ناتو آماده است تا برای تشدید بیشتر درگیری‌ها بین روسیه و اوکراین دست به هر کاری بزند ولی باید متوقف شود.

فیلیپو در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «ناتو آماده است تا آتش جنگ در اوکراین را هرچه بیشتر شعله‌ور کند! ولی باید ناتو را متوقف کرد، باید برای برقراری صلح تلاش بیشتری کرد!»

این سیاستمدار فرانسوی همچنین ابراز عقیده کرد که ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، با اجازه دادن به نیروهای مسلح کشورش برای حمله به نیروگاه هسته‌ای، گامی به سوی «یک کابوس وحشتناک» برداشته است.

پکن در پی اوضاع کورسک خواستار کاهش تنش در درگیری‌ها شد

وزارت امور خارجه چین صبح امروز، دوشنبه، اعلام کرد که پکن وضعیت مناطق مرزی کورسک در خاک روسیه که به دنبال تهاجم نیروهای مسلح اوکراین به وجود آمده، را با دقت زیاد زیر نظر دارد.

در بیانیه منتشره از سوی این وزارتخانه، با تأکید بر اینکه موضع چین در مورد مسئله اوکراین همواره ثابت و روشن بوده، یادآوری شده است: «این موضع گیری از تمامی طرف‌های درگیری می‌خواهد که سه اصل کاهش تنش را رعایت کنند: جلوگیری از گسترش مرزهای درگیری نظامی، جلوگیری از تشدید درگیری‌ها و جلوگیری از افزایش تنش‌ها.»

همچنین، وزارت خارجه چین اشاره کرد که مقامات پکن به حمایت از تماس‌ها با جامعه بین‌المللی و ایفای نقش سازنده در تسهیل حل‌وفصل سیاسی بحران اوکراین ادامه خواهد داد.

منهدم شدن ۱۸ پهپاد اوکراینی در سه منطقه از روسیه در طول شب

وزارت دفاع روسیه بامداد امروز، دوشنبه، گزارش داد که نیروهای پدافند هوایی این کشور در طول شب گذشته ۱۸ فروند پهپاد اوکراینی را در سه منطقه از روسیه منهدم کردند.

در اطلاعیه منتشره آمده است: «طی شب گذشته، تلاش‌های طرف اوکراینی برای انجام حملات تروریستی دیگری با استفاده از پهپادها به اهدافی در خاک روسیه ناکام ماند. نیروهای پدافند هوایی ۱۸ پهپاد از نوع هواپیما را منهدم کردند: ۱۱ پهپاد در منطقه کورسک، پنج پهپاد در منطقه بلگورود و دو پهپاد در منطقه وارونژ.»

در اوایل بامداد امروز، واسیلی گلوبف، فرماندار منطقه راستوف نیز اعلام کرده بود که نیروهای پدافند هوایی روسیه با استفاده از جنگ الکترونیک چهار پهپاد مهاجم اوکراینی را در جنوب غربی این منطقه خنثی و منهدم کردند.

اوکراین در صورت عدم آغاز مذاکرات ممکن است تجزیه شود

کازوهیکو توگو، رئیس سابق دپارتمان اروپا و آسیا در وزارت امور خارجه ژاپن در مصاحبه با خبرگزاری نووستی ابراز عقیده کرد که اوکراین در صورت عدم آغاز مذاکرات با روسیه ممکن است تجزیه شود.

او گفت: «طی سه ماه آینده و قبل از رسیدن به فصل سرمای شدید در منطقه، روسیه ممکن است به اندازه‌ای که می‌تواند پیشروی کرده و مناطق بیشتری را تحت کنترل خود قرار دهد و اوکراین را به گونه‌ای تضعیف کند که دیگر در دوره ریاست جمهوری کامیلا هریس یا دونالد ترامپ نتواند دوباره قد علم کند.»

به عقیده این مقام سابق ژاپنی، اگر اوضاع به همین صورت پیش برود، اوکراین در آینده نزدیک به بخش شرقی که به روسیه می‌پیوندد، بخش غربی که به سمت اروپای غربی می‌رود، و همچنین یک اوکراین کوچک در مرکز که شامل کی‌یف خواهد بود، تقسیم خواهد شد.

علاوه بر این، توگو برنامه‌ کی‌یف برای بازگرداندن اوکراین به مرزهای سال ۱۹۹۱ را غیر واقع بینانه و دور از دسترس توصیف کرد. او یادآور شد که طرف اوکراینی خود از توافقات استانبول که تقریباً با خواسته‌های کنونی آن‌ها مطابقت داشت، صرف نظر کرد و شانس خود برای حفظ حاکمیت این کشور را از دست داد.

ارسال اولین محموله پهپادهای تهاجمی لیتوانی به اوکراین در سپتامبر

وزارت دفاع لیتوانی اعلام کرد که این کشور در نیمه دوم سپتامبر پهپادهای تهاجمی تولید داخلی خود را به اوکراین ارسال خواهد کرد.

در بیانیه منتشره در وب‌سایت رسمی این وزارتخانه آمده است : «به زودی لیتوانی سیستم‌های پدافند هوایی کوتاه برد که برای اوکراین حیاتی هستند را ارسال خواهد کرد... ما همچنین تجهیزات، سیستم‌ها و تسلیحات بیشتری که روزانه در میدان نبرد مورد نیاز است، ارسال خواهیم کرد.»

نیروهای مسلح اوکراین پهپادهایی از پنج تولیدکننده لیتوانیایی که تحت شرایط مورد تقاضا در جبهه نبرد اوکراین آزمایش شده‌اند، دریافت خواهند کرد.

این وزارتخانه تأکید کرد که لیتوانی پهپادهایی به ارزش ۵ میلیون یورو برای اوکراین خریداری کرده و همچنین قصد دارد پهپادهایی برای استفاده خود خریداری کند.

در آلمان خواستار آماده‌سازی برای جنگ احتمالی با روسیه در پنج سال آینده شدند

میشائل گیس، فرمانده منطقه‌ای ارتش آلمان (بوندسوهر) در هامبورگ، در مصاحبه‌ای با روزنامه آلمانی "Die Welt" تأکید کرد که این کشور باید تا پنج سال دیگر آماده مقابله با تهدید خارجی باشد. این مقام آلمانی در پاسخ به سوالی درباره امکان وقوع درگیری نظامی با روسیه گفت که «ساعت درونی یک سرباز» به او می‌گوید که آلمان باید ظرف پنج سال آینده آماده مقابله با تهدید خارجی باشد.

گیس تأکید کرد: «آلمان باید برای جنگ آماده باشد. این وظیفه‌ای است که تمامی بخش‌ها از جمله سیاستمداران، ارتش، تجارت و جامعه به معنای وسیع کلمه باید به آن توجه کنند.»

در اوایل آگوست، آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان نیز مدعی شده بود که موشک‌های آمریکایی که قرار است از سال ۲۰۲۶ در خاک آلمان مستقر شوند، این کشور را در برابر روسیه محافظت خواهند کرد. به گفته وی، آلمان به یک عامل بازدارنده قابل اعتماد نیاز دارد تا روسیه جرات حمله به این کشور را نداشته باشد. علاوه بر این، بربوک در ماه جولای نیز روسیه را بزرگترین تهدید برای امنیت اروپا دانسته بود.

ورود نیروها و تجهیزات مضاعف به منطقه کورسک برای تقویت امنیت ساکنان

آلکسی اسمیرنوف، فرماندار موقت منطقه کورسک شب گذشته پس از دیدار با آندری بلیگا، معاون وزیر دفاع روسیه اعلام کرد که نیروها و تجهیزات اضافی به مناطق مرزی اعزام شده‌اند تا امنیت ساکنان غیرنظامی تأمین شود.

او در کانال تلگرام خود نوشت: «در حال حاضر نیروها و تجهیزات اضافی به منطقه ما وارد می‌شوند. در عین حال، نیروهای نظامی تمام اقدامات لازم را برای تأمین امنیت ساکنان غیرنظامی انجام می‌دهند.»

فرماندار افزود: همچنین تخلیه ساکنان مناطق مرزی به مناطق امن و محل‌های اسکان موقت در اولویت اقدامات امنیتی قرار دارد. او یادآور شد که وضعیت همچنان پیچیده است، اما وزارت دفاع روسیه و دیگر نهادهای امنیتی تمام تلاش خود را برای تثبیت اوضاع در منطقه به کار می‌گیرند.

هشدار مسکو درباره پاسخ قاطع به حملات اوکراین به مناطق روسیه

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه هشدار داد که پاسخ شدیدالحن نیروهای مسلح روسیه به حملات نیروهای اوکراینی به مناطق مرزی این کشور به زودی داده خواهد شد.

او با اشاره به اینکه مقامات کی‌یف با هدف ترساندن مردم غیرنظامی روسیه به فعالیت‌های تروریستی ادامه می‌دهند، افزود: «ما به شدت این اقدامات تروریستی وحشیانه را که با هدف نابودی زیرساخت‌های غیرنظامی، کشتار و ارعاب ساکنان غیرنظامی انجام می‌شود، محکوم می‌کنیم. هیچ شکی نیست که سازمان‌دهندگان و مجریان این جنایات، از جمله حامیان خارجی آنها مجازات خواهند شد. پاسخ شدید نیروهای مسلح روسیه به زودی داده خواهد شد.»

زاخارووا از سازمان‌های بین‌المللی خواست تا حملات تروریستی اوکراین به خاک روسیه را محکوم کنند.

دخالت ناتو در طراحی عملیات نیروهای مسلح اوکراین در منطقه کورسک

نشریه "آسیا تایمز" (Asia Times) در تحلیلی نوشت که استراتژی و تاکتیک‌های مورد استفاده توسط نیروهای مسلح اوکراین در جریان حمله به منطقه کورسک روسیه با همکاری ناتو طراحی شده‌اند.این نشریه یادآور شد: «استراتژی و تاکتیک‌هایی که اوکراین در منطقه کورسک بکار برده، نشان می‌دهد که آنها به‌طور مشترک با ناتو طراحی شده است. این حمله یک اقدام آزمایشی برای دفاع از اروپا در صورت حمله روسیه بود.»

در این گزارش همچنین تأکید شده که عملیات نیروهای مسلح اوکراین در نفوذ به منطقه کورسک ممکن است یکی از راه‌های ناتو برای مقابله با دولت روسیه باشد. به نوشته این نشریه، در حال حاضر، ناتو در وضعیت نامطلوبی قرار دارد زیرا توانایی این اتحاد برای تأمین امنیت کشورهای عضو ضعیف شده است. در مقابل، روسیه در زمینه نیروهای زمینی دارای برتری است.

تلفات و خسارات وارده به نیروهای مسلح اوکراین در جهت گیری کورسک

وزارت دفاع روسیه شب گذشته، یکشنبه، اعلام کرد که نیروهای مسلح اوکراین در جهت گیری کورسک طی ۲۴ ساعت گذشته تا ۲۳۰ نفر از نیروهای خود و ۳۸ واحد تجهیزات نظامی سنگین از جمله هفت دستگاه تانک و انواع خودروهایی زرهی، پیاده‌نظام و نظامی، همچنین چهار توپخانه میدانی، یک سامانه موشکی ضدهوایی خودکششی «بوک-M۱»، سه سکوی پرتاب و یک ایستگاه راداری سامانه موشکی ضدهوایی «پاتریوت» را از دست داده‌اند.

وزارت دفاع روسیه یادآور شد که از آغاز درگیری‌ها در جهت گیری کورسک، نیروهای مسلح اوکراین بیش از یک هزار و ۳۰۰ نیروی نظامی و بیش از ۱۹۰ واحد تجهیزات سنگین خود را از دست داده‌اند.

این وزارتخانه همچنین گزارش داد که شب گذشته خدمه بالگردهای کا-۵۲ نیروهای مسلح روسیه تجهیزات نظامی و نیروی انسانی ارتش اوکراین را در منطقه مرزی کورسک نابود کردند. خدمه بالگردها با موفقیت اهداف را از بین بردند و پس از آن مانور ضد موشکی انجام داده، تله‌های حرارتی پرتاب کردند و به سلامت به پایگاه بازگشتند. طبق گزارش‌های اطلاعاتی، تمامی اهداف مشخص شده نابود شدند و ماموریت رزمی با موفقیت انجام شد.

همچنین خدمه بالگردهای میگ-۲۸ نیز به محل تمرکز نیروی انسانی و تجهیزات نیروهای مسلح اوکراین در منطقه مرزی کورسک حمله کردند. تمامی اهداف با موفقیت نابود شدند.

وزارت دفاع روسیه تأکید کرد که نیروهای واحد مهندسی و مین‌زدایی گروه نظامی «شمال» به‌صورت شبانه‌روزی مشغول رفع عواقب حملات نیروهای مسلح اوکراین به مناطق مرزی کورسک هستند. تمامی وسایل انفجاری کشف شده به سایت‌های تخصصی منتقل یا در محل خنثی می‌شوند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1239731

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =