آخرین تحولات اوکراین| اظهار بی‌اطلاعی کاخ سفید از جزییات استراتژی رئیس‌جمهور اوکراین

اظهار بی‌اطلاعی کاخ سفید از جزییات استراتژی رئیس‌جمهور اوکراین برای پایان جنگ، علت افزایش تعداد نیروهای مسلح روسیه، عدم تسلط خلبانان اوکراینی در هدایت اف-۱۶‌ها و افزایش پروازهای شناسایی ناتو در نزدیکی مرز بلاروس، از رویدادهای مهم پیرامون جنگ هستند.

به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، شب گذشته، چهارشنبه، اعلام کرد که «طرح پیروزی» این کشور به طور کامل آماده شده و این سند به‌زودی به جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده، ارائه خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

آخرین تحولات اوکراین| استراتژی جدید زلنسکی برای پایان درگیری

زلنسکی در کانال تلگرام خود نوشت: «امروز می‌توان گفت که طرح پیروزی ما به طور کامل آماده است. تمامی نکات و محورهای کلیدی تعیین شده و تمامی اصلاحات و جزئیات لازم به طرح اضافه شده‌اند.»

به گفته وی، بر اساس این طرح، مهم‌ترین موضوع مورد نظر کی‌یف در حال حاضر، داشتن عزم و اراده برای اجرای این پروژه است.

در اواسط سپتامبر، روزنامه آلمانی "بیلد" فاش کرده بود که زلنسکی قصد دارد در جریان سفر خود به ایالات متحده، طرح خود برای پایان درگیری اوکراین را به بایدن ارائه دهد. این طرح شامل درخواست اجازه برای استفاده از تسلیحات دوربرد غربی برای حمله به عمق خاک روسیه است.

این در حالی است که سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه یادآور شده که ایالات متحده و انگلیس از قبل تمامی اختیارات لازم در این زمینه را به کی‌یف داده‌اند و برای استفاده از موشک‌های دوربرد به منظور حمله به عمق خاک روسیه به اوکراین چراغ سبز نشان داده‌اند.

جان کربی، هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید نیز شب گذشته به خبرنگاران اعلام کرد که طرف اوکراینی رئیس‌جمهور ایالات متحده، جو بایدن، را به‌طور کامل از طرح ولودیمیر زلنسکی برای پایان دادن به درگیری‌ها مطلع نکرده است. کربی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا بایدن توانسته است به‌طور کامل با محتوای این سند آشنا شود، گفت: «ما به‌طور کامل از محتوای این طرح مطلع نشده‌ایم.»

این مقام کاخ سفید همچنین بطور دقیق مشخص نکرد که آیا دیدار بایدن با زلنسکی در نیویورک و در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل یا در واشنگتن برگزار خواهد شد.

پیش‌تر، زلنسکی اعلام کرده بود که طرحی برای پایان دادن به درگیری‌ نظامی با روسیه دارد. مقامات کی‌یف بارها پیشنهادات صلح و میانجی‌گری کشورهای ثالث را رد کرده و تأکید کرده‌اند که تنها «فرمول زلنسکی» را دنبال خواهند کرد.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به نهصد و سی‎ و نهمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

درخواست وزرای خارجه اسلواکی و اوکراین برای مشارکت روسیه در مذاکرات صلح

یورای بلانار، وزیر امور خارجه اسلواکی، و آندری سیبیگا، همتای اوکراینی‌ وی، پس از مذاکراتی در براتیسلاوا، خواستار مشارکت روسیه در مذاکرات بعدی برای حل‌وفصل درگیری اوکراین شدند.

بلانار در این باره گفت: «ما در این خصوص اتفاق نظر داریم و وزیر خارجه سیبیگا تأیید کرده که مذاکرات صلح بعدی باید با حضور نمایندگان فدراسیون روسیه برگزار شود.»

به عقیده وزیر خارجه اسلواکی، بحران اوکراین راه‌حل نظامی ندارد. بلانار همچنین بر «ضرورت یافتن راه‌حل‌های صلح‌آمیز» در این زمینه تأکید کرد.

اعتراف به توانایی موشک‌های مافوق صوت روسیه برای نابودی هر هدف نظامی

لری جانسون، تحلیل‌گر سابق سازمان سیا، اعلام کرد که موشک‌های مافوق صوت روسیه قادرند کشتی‌ها و هرگونه اهداف نظامی ایالات متحده را نابود کنند. وی در مصاحبه‌ای بیان کرد که هرگونه درگیری نظامی علیه روسیه ممکن است به شکست ایالات متحده منجر شود، چرا که روسیه دارای موشک‌های مافوق صوت در دو یا سه نوع مختلف است.

جانسون یادآور شد: «این موشک‌ها حداقل 10 برابر سرعت صوت پرواز می‌کنند و قادر به مانور با کمک کانال‌های ارتباطی هستند. روس‌ها برخی مشکلات در این زمینه را که ما نتوانسته‌ایم حل کرده‌اند.» او همچنین افزود که ایالات متحده در حال حاضر موشک مافوق صوت عملیاتی در اختیار ندارد.

برخی کارشناسان نظامی نیز به این واقعیت اشاره کرده‌اند که با وجود برتری ناتو در زمینه تسلیحات متعارف و تعداد نیروها، روسیه از لحاظ سلاح‌های هسته‌ای و مافوق صوت پیشتاز است.

کارشناس آمریکایی: ادامه درگیری‌ به نفع برخی مقامات اوکراین است

جوزف کلووه، نویسنده و تحلیل‌گر، در مقاله‌ای برای نشریه "The American Thinker" ابراز عقیده کرد که اوکراین خواهان ادامه درگیری با روسیه است زیرا این جنگ به نفع نخبگان این کشور است.

این کارشناس آمریکایی در مقاله خود نوشت: «این درگیری نظامی برای نخبگان اوکراین بسیار سودآور شده است.» او همچنین به همکاری ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، با شرکت‌های نظامی آمریکایی اشاره کرد و معتقد است که «سرمایه‌گذاران آمریکایی» پس از پایان درگیری، مسئولیت بازسازی مناطق اوکراین را به عهده خواهند گرفت.

پیش‌تر، خبرگزاری "بلومبرگ" گزارش داده بود که برخی از متحدان اوکراین شروع به گفتگو درباره پایان دادن به درگیری از طریق مذاکرات کرده‌اند. با این حال، هرگونه تصمیم‌گیری در مورد مذاکرات تنها توسط کی‌یف انجام خواهد شد و هیچ فشاری بر رئیس‌جمهور اوکراین برای مذاکره وجود ندارد.

افزایش پروازهای شناسایی ناتو در نزدیکی مرز بلاروس

آندری لوکیانوویچ، فرمانده نیروی هوایی و پدافند هوایی بلاروس اعلام کرد که سامانه‌های پدافندی این کشور افزایش پروازهای شناسایی هواپیماهای ناتو را در نزدیکی مرزهای بلاروس رصد می‌کنند. به گفته وی، هر هفته تا 40 پرواز شناسایی توسط هواپیماهای تاکتیکی، استراتژیک و پهپادها در چارچوب سامانه پدافند هوایی منطقه‌ای مشترک ثبت می‌شود.

وی با اشاره به اینکه وضعیت پیرامون بلاروس، به ویژه در غرب کشور پیچیده است، این موضوع را با افزایش نظامی‌گری در اروپا مرتبط دانست و افزود: «مقدار زیادی از تسلیحات تهاجمی در دسترس است و واضح است که ناتو برای درگیری مسلحانه احتمالی علیه کشورهای ما آماده می‌شود.»

در طول سال گذشته، حدود 1400 پرواز شناسایی از سمت لهستان و کشورهای بالتیک در مرزهای بلاروس ثبت شده است که 5 مورد از آن‌ها به نقض مرزهای دولتی کشور متحد روسیه و بلاروس منجر شده است.

پیش‌تر، رئیس‌جمهور بلاروس، الکساندر لوکاشنکو، هشدار داده بود که حمله به بلاروس به معنای آغاز جنگ جهانی سوم خواهد بود. او تأکید کرد که بلاروس ابزار لازم برای پاسخ به هرگونه تجاوز خارجی را در اختیار دارد و از منافع و ارزش‌های خود دفاع خواهد کرد.

توضیح پوتین درباره هدف افزایش تعداد نیروهای مسلح را تکمیل نیروها در مناطق نظامی جدید

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه اعلام کرد که فرمان افزایش تعداد کارکنان نیروهای مسلح روسیه برای تکمیل نیروی انسانی مناطق نظامی جدید صادر شده است. او این مطلب را در نشستی در رابطه با توسعه نیروهای مسلح این کشور در شرایط عملیات ویژه بیان کرد.

پوتین گفت: «در تعامل نزدیک با نهادهای دولتی فدرال و منطقه‌ای باید وظیفه کلیدی تأمین نیروهای مسلح با افراد آماده و آموزش‌دیده حل شود. این امر شامل بخش‌ها و یگان‌های آماده به کار مناطق نظامی جدید نیز می‌شود.»

رئیس‌جمهور تأکید کرد که هدف فرمان افزایش تعداد نیروی نظامی روسیه همین امر است.

پوتین همچنین یادآور شد که در آماده‌سازی نظامیان باید از تمامی منابع موجود، مانند پایگاه‌های آموزشی مدرن در سازمان‌های پیش‌نظامی، دانشگاه‌های نظامی و مراکز آموزشی-روش‌شناسی استفاده شود. وزارت دفاع و مقامات منطقه‌ای باید با همکاری یکدیگر بر روی آموزش پرسنل نیروهای مسلح روسیه کار کنند.

پیش از این، روز سه شنبه، رئیس‌جمهور فرمانی را امضا کرد که بر اساس آن، تعداد پرسنل نیروهای مسلح روسیه به 2,389,130 نفر افزایش یافت که 1,5 میلیون نفر از آن‌ها نظامی خواهند بود. علاوه بر این، پوتین به دولت دستور داد بودجه لازم برای وزارت دفاع را جهت اجرای این فرمان فراهم کند.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در این باره توضیح داد که افزایش تعداد نیروهای مسلح روسیه به دلیل تهدیداتی است که در مرزهای این کشور و همچنین وضعیت خصمانه بین‌المللی وجود دارد. او اضافه کرد که چنین وضعیتی نیازمند اتخاذ تدابیر متناسب برای تقویت امنیت کشور است.

تجهیز نیروهای مسلح روسیه به انواع تسلیحات مدرن

ولادیمیر پوتین در نشست مربوط به توسعه نیروهای مسلح روسیه همچنین اعلام کرد که نیروهای مسلح روسیه به نمونه‌های تولید انبوه تسلیحات مدرن تجهیز خواهند شد.

پوتین بر ضرورت تقویت ارتش و ناوگان دریایی روسیه تاکید کرده و اشاره کرد که این شامل مدرنیزه‌سازی و بهبود ویژگی‌های تاکتیکی و فنی تسلیحات و تجهیزات و همچنین بررسی امکانات توسعه نمونه‌های جدید پیشرفته فناوری می‌شود. به گفته وی، برنامه بازسازی جامع روسیه در حال اجراست و تأکید کرد که مشارکت هر منطقه در این زمینه و پیروزی کلی در این امر اهمیت زیادی دارد.

استونی پایگاه نظامی جدیدی در مرز با روسیه افتتاح کرد

بر اساس اطلاعات رسانه‌های داخلی، جمهوری استونی پایگاه نظامی جدیدی در جنوب این کشور و در نزدیکی مرز با روسیه تأسیس کرده است که ظرفیت اسکان حداقل یک هزار نظامی را دارد. این پایگاه جدید که نام "ریدو" را به خود گرفته است، در مجاورت روستای یوبا، در منطقه مرزی ایجاد شده است.

در این پایگاه قرار است تیپ دوم ارتش استونی و نیروهایی از دیگر کشورهای عضو ناتو مستقر شوند. پیش‌بینی می‌شود که این پایگاه به عنوان نقطه‌ای برای حفظ آمادگی‌ رزمی نیروها طبق طرح‌های دفاعی ناتو عمل کند.

رئیس ستاد کل نیروهای دفاعی استونی در مصاحبه‌ای یادآور شد که نیروهای مسلح این کشور باید برای یک رویارویی نظامی احتمالی بین ناتو و روسیه آماده شوند. وی همچنین یادآور شد که استونی دارای تسلیحات دوربرد است که مطابق با مجوزهای کشورهای ناتو است.

پیش از این، رئیس‌جمهور استونی، آلر کاریس، اعلام کرده بود که استونی تمام تلاش خود را خواهد کرد تا روسیه را به زانو درآورد. وی همچنین تأکید کرده بود که مهم‌ترین هدف استونی در حال حاضر توقف ماشین نظامی روسیه است. هرچند کاریس نتوانست پاسخ دقیقی درباره اعزام نیرو به اوکراین ارائه دهد، ولی یادآور شد که کی‌یف «فعلاً نیازی به این اقدام نمی‌بیند.»

فقدان تجربه خلبانان اوکراینی برای پرواز با جنگنده‌های F-16

ژنرال جیمز هکر، فرمانده نیروی هوایی ایالات متحده در اروپا و آفریقا ابراز عقیده کرد که خلبانان اوکراینی تجربه کافی برای انجام مأموریت‌های پیچیده با جنگنده‌های F-16 ندارند.

وی در مصاحبه‌ای با مجله "Air & Space Forces" گفت: «خلبانان اوکراینی در این زمینه تازه‌کار هستند و بنابراین آن‌ها را به مأموریت‌های پرخطر نخواهند فرستاد. البته در نهایت، این تصمیم مقامات اوکراینی است، اما فکر می‌کنم که آن‌ها به همین روش پایبند خواهند بود.»

پس از سقوط نخستین جنگنده F-16 که به اوکراین منتقل شده بود، طرف آمریکایی به کی‌یف پیشنهاد کمک در تحقیقات را داد، اما هنوز پاسخی دریافت نکرده است. هکر همچنین اشاره کرد که ایالات متحده نمی‌تواند خلبانان اوکراینی را به سرعت برای پرواز با این نوع جنگنده‌ها آموزش دهد.

کرملین: سخنان استولتنبرگ درباره حملات اوکراین به روسیه تحریک‌آمیز است

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز چهارشنبه در یک نشست خبری اظهارات ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، مبنی بر رد خطوط قرمز مربوط به حملات نیروهای مسلح اوکراین به خاک روسیه را تحریک‌آمیز و خطرناک توصیف کرد.

پسکوف گفت: «این تمایل آشکار برای نادیده گرفتن جدی اظهارات رئیس‌جمهور روسیه، اقدامی کاملاً ناپخته و غیرحرفه‌ای است. به نظر من، این به طبیعت رفتنی آقای استولتنبرگ مربوط می‌شود.»

وی افزود که مواضع دبیرکل ناتو بسیار تحریک‌آمیز و خطرناک است، اما او به زودی به دلیل پایان دوره کاری‌اش در اول اکتبر، نیازی به پاسخگویی در قبال این اظهارات نخواهد داشت.

پیشتر استولتنبرگ مدعی شده بود که ناتو بخشی از درگیری نخواهد شد اگر کشورهای عضو به اوکراین اجازه حمله به خاک روسیه را بدهند. ضمن اینکه، به گفته او، ایران و کره شمالی به دلیل احتمالاً ارسال تسلیحات به مسکو، بخشی از این درگیری نیستند.

وضعیت مراکز آموزشی وزارت دفاع اوکراین فاجعه‌بار است

مارینا بزوگلایا، نماینده پارلمان اوکراین از حزب «خدمتگزار مردم»، وضعیت مراکز آموزشی وزارت دفاع اوکراین را فاجعه‌بار توصیف کرد. وی گفت که رستم عمروف، وزیر دفاع به درخواست فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین، الکساندر سیرسکی، ایگور وارونچنکو، بازرس کل وزارت دفاع را پس از آنکه گزارشی درباره وضعیت فاجعه‌بار مراکز آموزشی به کابینه نظامی رئیس‌جمهور ارائه نمود، برکنار کرده است.

این نماینده در کانال تلگرام خود نوشت: «گزارش صریح و مفصل وارونچنکو همه را شوکه کرد و خشم سیرسکی را برانگیخت.»

او همچنین اشاره کرد که پس از این رویداد، تلاشهایی برای از بین بردن تمام مدارک در این زمینه خواهد شد.

پیش‌تر، بزوگلایا فاش کرده بود که سیرسکی در گزارش‌های خود داده‌ها را دستکاری می‌کند تا شکست‌های ارتش اوکراین را پنهان کند. علاوه بر این، او از فرمانده کل به دلیل باز کردن جبهه جدیدی تبریک گفت و به طعنه یادآور شد که به‌ویژه ساکنان منطقه سومی «اثر مثبت» حمله نیروهای اوکراینی به منطقه کورسک را احساس کردند.

پیش از این، گزارش شده بود که در تیم سیرسکی شکافی به دلیل شکست‌های ارتش در نبرد با روسیه به وجود آمده است. گفته شده که زیردستان فرمانده نیروهای مسلح توانایی او در انجام نبردهای فرسایشی را زیر سوال برده‌اند.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

کد خبر: 1243366

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =