کدام ماهواره‌ها در سال جاری پرتاب می‌شوند؟ + جزئیات

برنامه فضایی ایران در سال ۱۴۰۳ با پرتاب موفق ماهواره چمران ۱ آغاز شد و در نیمه دوم سال نیز ادامه خواهد داشت که برخی از آنها را معرفی کرده‌ایم.

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، در تقویم فناوری کشور این هفته، هفته فضایی است و امسال نیز سازمان فضایی روزهای مختلف را نامگذاری کرده است.

بیشتر بخوانید:

توضیحات سردار سلامی درباره پرتاپ ماهواره چمران ۱

در همین راستا، مرتضی نیکخو دبیر هفته جهانی فضا، نیز با بیان اینکه آموزش و ترویج علمی و افزایش آگاهی عمومی از اهداف مهم هفته جهانی فضا است گفت: امسال نیز با مشارکت نهادهای مختلف فعال در حوزه فضایی در تلاش هستیم تا برنامه های متنوعی برای گروه های سنی مختلف تدوین و در طول هفته جهانی فضا در سراسر کشور اجرا شود.

بر اساس این گزارش اسامی اعلام شده برای روزهای هفته جهانی فضا بدین شرح است:

جمعه ۱۳ مهرماه: فضا، زمین و نسل آینده

شنبه ۱۴ مهرماه: فضا، هوش مصنوعی و تغییرات اقلیمی

یکشنبه ۱۵ مهرماه: ماهواره‌ها و پایش گازهای گلخانه‌ای

دوشنبه ۱۶ مهرماه: فناوری فضایی و مدیریت مخاطرات طبیعی

سه‌شنبه ۱۷ مهرماه: اقلیم فضا و پایش فعالیت‌های خورشیدی

چهارشنبه ۱۸ مهرماه: انسان، فناوری فضایی و امنیت غذایی

پنجشنبه ۱۹ مهرماه: فناوری فضایی، ابزار پایش الگوهای آب‌وهوایی

با همین رویکرد نگاهی انداخته‌ایم به ماهواره‌هایی که تا پایان سال 1403 امکان دارد به فضا پرتاب شوند.

ظفر-۲ در مسیر آسمان

ماهواره ظفر ۲ توسط محققان دانشگاه علم و صنعت ایران آماده پرتاب شده و قرار است آذر یا دی ماه‌ آینده با یک پرتابگر خارجی (احتمال فراوان سایوز) به مدار برود.
ماهواره ظفر ۲ دارای محموله تصویربرداری چند طیفی (رنگی) با تفکیک مکانی ۱۶ متر است. کاربردهای ظفر ۲ در حوزه‌های تهیه نقشه، آب‌نگاری (هیدروگرافی - نقشه‌برداری از عمق آب)، مدیریت بحران، شهری، زمین‌شناسی و محیط‌زیست است.

هدهد در مسیر توسعه اینترنت اشیا

یک ماهواره ۴ کیلوگرمی با استاندارد ماهواره‌های مکعبی که مأموریت آن ایجاد بستر اختصاصی ارائه خدمات اینترنت اشیای بین‌المللی باند باریک است. نحوه انجام مأموریت این ماهواره به‌صورتی است که پس از دریافت پیام کاربر زمینی آن را ذخیره و در موقعیت مناسب برای کاربر مورد نظر ارسال می‌کند. بیشترین کاربرد خدمات ماهواره هدهد در بخش‌های کشاورزی، حمل‌ونقل و تدارکات و محیط‌زیست خواهد بود.

زمین‌های کشاورزی در تیررس کوثر

این ماهواره ۳۰ کیلوگرمی، نخستین ماهواره ساخته ‌شده توسط بخش خصوصی در کشور است و از استاندارد ماهواره‌های مکعبی پیروی می‌کند که باعث کاهش زمان و هزینه فرآیند ساخت می‌شود. کوثر که ماموریت آن در حوزه کشاورزی و نقشه‌برداری است، دوربین‌های طیف NIR (نزدیک مادون سرخ) و RGB دارد. رزولوشن تصویربرداری نزدیک مادون سرخ کوثر، ۵.۵ متر و نرخ تصویربرداری رنگی ۶فریم در ثانیه و نزدیک مادون سرخ آن ۲۸فریم در ثانیه است.

سنجش از راه دور با طلوع ۳

این ماهواره ۱۵۰ کیلوگرمی ساخت صنایع الکترونیک وزارت دفاع آماده پرتاب است و به‌احتمال فراوان آذر یا دی ‌ماه امسال به مدار خواهد رفت. طلوع ۳ که نخستین ماهواره کلاس‌مینی کشور به‌حساب می‌آید، یک ماهواره سنجش از راه دور با قدرت تصویربرداری ۵متر سیاه و سفید و ۱۰متر رنگی است که در بخش‌های کشاورزی، اقلیم‌شناسی، شناسایی تغییر گسل‌ها، سیل و بیابان‌زایی کاربرد دارد.

تصاویر رنگی از جنگل‌ها با ماهواره پارس ۲

ماهواره سنجشی پارس ۲ اواخر امسال یا در نهایت اوایل سال آینده به مدار خواهد رفت. این ماهواره با هدف تصویربرداری و قدرت تفکیک قابل توجه طراحی و تولید شده و بناست در مأموریت‌های مختلفی مورد استفاده قرار گیرد.

این ماهواره پس از پرتاب در حوزه‌های مختلفی ازجمله مدیریت بلایای طبیعی، ریزگردها، آبخیزداری، پایش جنگل‌ها، تعیین سطح زیرکشت محصولات کشاورزی و… می‌تواند به دستگاه‌های متولی کمک قابل‌توجهی داشته باشد. این ماهواره با دقت ۸ متر رنگی و ۴ متر سیاه و سفید تولید شده است.

همچنین یک پرتاب ماهواره بخش خصوصی نیز از پایگاه چابهار انجام خواهد شد، در همین راستا نیز حسن سالاریه پیش از این به خبرنگار فارس گفته بود تلاش ما این است که در ایام دهه فجر یک ماهواره بخش خصوصی از پایگاه چابهار پرتاب صورت گیرد اما به هر حال نمی توان برای پرتاب ماهواره زمان دقیق تعیین کرد.

کد خبر: 1244197

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =