نسرین فراهانی، مدیر مرکز رشد فناوری های نوین حوزه سلامت دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز اظهار کرد: مراکز رشد دانشگاهی به عنوان مجموعه ای از یک یا چند واحد ساختمانی مستقر در دانشگاه درنظر گرفته میشوند که اغلب متشکل از واحدهای تحقیقاتی و شرکتهای نوپا هستند و همانطور که از نام این مراکز مشخص است به این شرکت ها و واحدهای تحقیقاتی فرصت رشد و شکوفایی بیشتر داده میشود تا مراحل پیش رشد، رشد و پس رشد را در این مراکز طی کنند.
وی با اشاره به اینکه در واقع بیشترین رویکرد مراکز رشد، حمایتی است، ادامه داد: این مراکز سعی بر ارائه خدمات و امکانات مورد نیاز کسب و کارهای کوچک در یک فضا و اکوسیستم پویا داشته تا ضمن بهره مندی از مزایای حضور در فضای دانشگاهی بتوانند رشد بهتری هم داشته باشند.
فراهانی با تاکید بر اینکه ترویج و فرهنگسازی کارآفرینی از وظایف مراکز رشد است، خاطرنشان کرد: مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران رویکرد حمایتی خود را در حوزه های گوناگون از طریق در اختیار قرار دادن فضا و امکانات اداری، امکان حضور در زیست بوم فناوری و نوآوری، امکان حضور در نمایشگاهای ملی و بین المللی، بهره مندی از مشاورین و تیمهای منتورینگ متشکل از اعضای هیئت علمی متخصص، امکان بهره مندی از فضای آزمایشگاهی و بیمارستانی ارائه میدهد.
وی تصریح کرد: مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی آزاد در راستای وظایف محول شده به این مرکز، به برگزاری کارگاه ها و رویداد های فناورانه اقدام میکند و تلاش بر این است که در حوزه های مختلف به دانشجویان علاقه مند، هسته ها و واحدهای فناور مشاوره های لازم از جمله چگونگی طی فرآیندهای دانش بنیان شدن و ثبت اختراع، ثبت شرکت، اخد مجوزهای وزارت بهداشت و... را ارائه دهیم.
ارائه مشاوره رایگان به واحدها و هسته های فناور توسط تیم منتورینگ مرکز رشد
فراهانی گفت: یکی از کارهای جدید ما در این مرکز تشکیل یک تیم ۲۰ نفره از اعضای هیئت علمی متخصص در حوزه های مختلف به عنوان تیم مشاور و منتور مرکز رشد است و بسته به اینکه واحدها و هسته های فناور در چه حوزه ای نیاز به مشورت دارند میتوانند با هر یک از اعضای هیئت علمی در تماس بوده و از مشاوره رایگان آنها استفاده کنند.
امکان استفاده از امکانات بیمارستان ها و مراکز تحقیقاتی تخصصی در دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران
فراهانی یادآور شد: مرکز رشد فناوری های نوین حوزه سلامت به دلیل قرارگیری در دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران امکان استفاده از امکانات و خدمات مراکز بیمارستانی و مراکز تحقیقاتی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی آزاد را برای هسته ها و واحدهای مستقر در این مرکز به منظور دریافت تأییدهای وزارت بهداشت و دریافت استانداردهای لازم برای تولید و فروش محصول در اختیار قرار میدهد.
شرایط بهره مندی از فضای کار اشتراکی
فراهانی به فضای کار اشتراکی موجود در این مرکز هم اشاره و اظهار کرد: این فضا به امکاناتی چون ویدئو پروژکتور، فکس، کامپیوتر و اینترنت و... مجهز است و امکان استفاده از این فضا برای دانشجویان دارای ایده که علاقه مند به همکاری با مرکز رشد هستند، فراهم است.
وی خاطر نشان کرد: مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران از اردیبهشت ۱۴۰۰ مجوز خود را از معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی دریافت و از آذرماه ۱۴۰۲ به صورت جدی شروع به کار کرد و با همدلی و حمایت ریاست محترم دانشگاه و معاونت پژوهش و فناوری و سایر بخشهای دانشگاه اقدام به آماده سازی و تجهیز اتاقهای مرکز رشد، جذب هسته ها و واحدهای فناور، شرکت در نمایشگاههای مختلف ملی و بینالمللی و برگزاری رویدادها و دوره های کارآفرینی مختلف نموده و موفق به ارتقا سطح مرکز رشد در اسفند ۱۴۰۲ به سطح ۲ و سپس ارتقا به سطح ۱ در شهریور ماه ۱۴۰۳ شد.
استقرار ۱۶ هسته و واحد فناور در مرکز رشد علوم پزشکی آزاد تهران
وی تصریح کرد: در حال حاضر ۱۶ هسته و واحد فناور در مرکز رشد علوم پزشکی آزاد اسلامی استقرار دارند و محصولاتی در حوزه مواد دندانپزشکی، آنالیز کامل ادرار، اسپری عدسی عینک نانویی و مکملهای دارویی و تغذیه ای تولید میکنند.
فراهانی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۶ محصول تولیدی ما در حال طی کردن فرآیندهای لازم برای اخذ تأییده دانش بنیان هستند، گفت: با بالغ شدن شرکتها و تجاری شدن محصولات، میتوان به سوددهی خوبی برای این محصولات رسید اما با توجه به نوپا بودن فعالیت مرکز فعلا در حال سرمایه گذاری و ایجاد بسترهای مناسب برای رشد کسب و کارهای نوپا هستیم.
انتهای پیام/
نظر شما