دانشگاه‌ها از مرجع تصمیم‌گیری به یک اداره با چند کارمند تبدیل شده‌اند/ ضرورت تشکیل نهاد واحد توسط نشریات دانشجویی

مدیرمسئول یکی از نشریات دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی گفت: دانشگاه به جای آن که به عنوان مرجع و ملجا در مسائل گوناگون کشور باشد، به سیستم و دستگاهی تبدیل شده که صرفاً تعدادی کارمند، عضو هیئت علمی و دانشجو دارد.

امیر پارسا مهران‌زاد مدیرمسئول نشریه دانشجویی هفت تیر دانشگاه شهید بهشتی که از ابتدای تاسیس در مهر ۱۳۹۸ تاکنون، ۳۴ شماره و ۴ ویژه‌نامه از آن منتشر شده است در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره دلایل انفعال و کم‌تحرکی تشکل‌های دانشجویی اظهار کرد: یکی از عوامل اصلی، نوع سیاست‌گذاری و نگاه مدیران و مسئولان این حوزه بوده است.

وی افزود: متاسفانه، نگاه آن‌ها به آموزش عالی چیزی شبیه نگاه به آموزش و پرورش است. دانشگاه به جای آن که به عنوان مرجع و ملجا در مسائل گوناگون کشور باشد، به سیستم و دستگاهی تبدیل شده که صرفاً تعدادی کارمند، عضو هیئت علمی و دانشجو دارد.

مهران‌زاد تاکید کرد: در ویژه‌نامه اخیر نشریه هفت تیر که با همکاری نشریات دانشگاه‌های بزرگ تهران منتشر شد، سعی کردیم به این مسئله بپردازیم که اساساً یک سری از تصمیم‌گیران در این حوزه، اعتقادی به دانشگاه سیاسی و دانشجوی سیاسی ندارند و ثمره آن، همین وضعیتی است که امروز شاهد آن هستیم.

مدیرمسئول نشریه دانشجویی هفت تیر در پاسخ به سوالی درباره راهکار مقابله با مشکلاتی که برای نویسندگان نشریات دانشجویی پیش می‌آید، گفت: نشریات باید به فکر خود باشند و با همکاری یکدیگر، یک مجموعه واحد را تشکیل دهند و به تولید محتوا بپردازند.

به گفته مهران‌زاد، گام اول می‌تواند انتشار شماره‌های مشترک باشد تا هماهنگی و تعامل بین مدیران مسئول و سردبیران نشریات دانشجویی سراسر کشور شکل بگیرد و با افزایش این هماهنگی، هر چقدر صداهای بیشتری در حمایت از فعالیت‌های دانشجویی بلند شود، احتمال به نتیجه رسیدن مطالبات هم بیشتر خواهد بود.

وی بیان کرد: هدف اصلی باید ایجاد تحرک و دمیدن روح تازه در کالبد فعالیت‌های تشکلی در حوزه نشریات باشد. نشریه ما نیز در تلاش است تا با مقابله با رکود در حوزه نشریات دانشجویی، فضای مارپیچ سکوت را در هم بشکند و زمینه را برای حضور و موضع‌گیری دانشجویان در مسائل مختلف فراهم کند.

مهران‌زاد عنوان کرد: مطالبه‌گری، ارائه راهکار برای مسائل کشور، سنجش عملکرد مسئولین و ارائه تعاریف و نسخه‌های صحیح برای مشکلات موجود در کشور، از رسالت‌های نشریات دانشجویی است. این مهم طبیعتاً زمانی محقق می‌شوند که قشر دانشجویی در حوزه فعالیت سیاسی همراه شود و فعالیتی از جنس کنش و موضع‌گیری داشته باشد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1263442

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =