به گزارش خبرنگار بین الملل ایسکانیوز، آنتونی بلینکن -وزیر امور خارجه آمریکا- امروز از اسرائیل دیدن میکند. جو بایدن هفته گذشته گفته بود که بلینکن را به دنبال کشته شدن یحیی سنوار -فرمانده نظامی حماس- توسط رژیم صهیونیستی به منطقه اعزام خواهد کرد. برخی ناظران بین المللی مدعی شدهاند که این اقدام میتواند پنجرهای را برای گفتگوهای جدید در مورد پیشنهاد آتش بس باز کند اما واقعیتهای صحنه نبرد چیزی غیر آن را نشان میدهد.
بیشتر بخوانید:
ارسال پیام خویشتنداری به ایران و اسرائیل توسط آمریکا / مواضع هریس در قبال غزه لزوما مشابه بایدن نیست
این یازدهمین سفر بلینکن به خاورمیانه از ۷ اکتبر سال گذشته محسوب میشود و سفرهای قبلی او نشان داد نه تنها هیچ اقدام موثری برای ایجاد آتش بس انجام نگرفته بلکه اوضاع هر روز در منطقه پر تنش تر نیز شده است و بر خلاف ادعاهای امریکا، در تمام طول این یک سال با جانبداری از حملات اسرائیل و ارسال محمات و ابراز خوشحالی از اقدامات تروریستی اسرائیل از به شهادت رساندن روسای گروه مقاومت در حال پشتیبانی از آن بود و هیچ اقدامی در حمایت از مردم غزه به طور عملی نشان نداده است.
سفر اخیر وزیر خارجه آمریکا در حالی انجام میگیرد که در هفتههای گذشته، دولتهای ایالات متحده و اسرائیل درگیر بحثهای شدیدی در مورد نوع حمله علیه جمهوری اسلامی ایران بودهاند. به خصوص که در روزهای گذشته شاهد افشای اسناد محرمانه پنتاگون در مورد طرحهای اسرائیل برای پاسخ به ایران بودهایم و اوضاع بین اسرائیل و آمریکا آشفته شده و نیاز است تا بار دیگر سیاستهای خود را هماهنگ نمایند. حتی جان کربی -سخنگوی امنیت ملی کاخ سفید- برای اینکه اتهامات احتمالی اسرائیل را دور کند اعلام نمود پنتاگون مطمئن نیست که آیا اطلاعات محرمانهای که به طور عمومی فاش شده درز کرده یا هک شده است. این موضوع نیاز به هماهنگی بین سیاست امریکا و رژیم صهیونیستی را ضرورت بخشیده است.
علاوه بر این، سفر وزیر امور خارجه آمریکا در حالی انجام میشود که تنها یک روز از مستقر شدن سیستم ضد موشکی تاد میگذرد که به همراه اعزام صد نفر از افراد ارتش آمریکا برای مستقر کردن آن انجام گرفته است.
همچنین بلینکن قصد دارد تا علاوه بر اسرائیل از دیگر کشورهای خلیج فارس که اعلام کردند اجازه نمیدهند اسرائیل از مرزهای هوایی آنها برای حمله به ایران استفاده کند، دیدار کند. فوریت این دیدار نشان میدهد آمریکا قصد دارد تا با وعدههای همیشگی کشورهای منطقه را بار دیگر با خود همراه سازد تا به نیابت از اسرائیل راه را برای حمله احتمالی هموار سازد که البته مقامات در ایران نیز هشدار دادهاند هرگونه حمله به ایران منتظر پاسخی سخت تر باشند.
در مورد محورهای احتمالی صحبتهای بلینکن در خاورمیانه متیو میلر -سخنگوی وزارت امور خارجه- در خاورمیانه گفت بلینکن درباره آینده نوار غزه پس از پایان عملیات نظامی اسرائیل و نیاز به دستیابی به راه حل دیپلماتیک برای مناقشه در جنوب لبنان گفتگو خواهد کرد.
همچنین آمریکا قصد دارد تا طرحی را پیشنهاد دهد که بنا به منابع محلی لبنان در دیدار هوکشتاین -فرستاده آمریکا به لبنان- دیروز مطرح شد و شامل آتش بسی ۲۱ روزه میان لبنان و رژیم صهیونیستی است تا مقدمهای برای آتش بس نهایی و آغاز اجرای قطعنامه۱۷۰۱ باشد.
قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل مستلزم آن است که نیروهای مسلح لبنان تنها نیروی دارای تسلیحات در جنوب لبنان باشد. همچنین یکی از خواستههای اسرائیل نیز این است که در حریم هوایی لبنان آزادی عملیات داشته باشد. اما بعید است لبنان و جامعه بین الملل با این شرط موافقت کنند.
این در حالی است که اسرائیل بارها تهاجم خود در جنوب لبنان را به گونهای پیش برده که تلفاتی به یونیفل -نیروی موقت سازمان ملل در لبنان- وارد کرده است. آمریکا نیز علیرغم انتقادات بین المللی همچنان به حمایت های خود از رژیم صهیونیستی ادامه میدهد. ناظران بین المللی براین باورند که اسرائیل بدون چراغ سبز امریکا قادر نبود هیچ یک از این عملیات ها را در لبنان انجام دهد. بنابراین میتوان گفت احتمالا این بار نیز سفر بلینکن در زمینه برقرای آتش بس بینتیجه خواهد ماند.
بایدن که در روزهای پایانی ریاست خود سعی دارد تا همچنان نام خود و دموکراتها را به عنوان معمار آتش بس غزه ثبت کند اما تاریخچه عملکرد او با ارسال بزرگترین محمولههای تسلیحاتی یک دولت دموکرات به اسرائیل، باعث شد نام او به عنوان آتش بیار جنگ اسرائیل در غزه و لبنان ثبت شود.
خبرنگار: ماری ملکی
انتهای پیام/
نظر شما