زینب کریمی مدیرعامل شرکت دانش بنیان ویستا صنعت زیست کیا در گفتوگو با خبرنگار ایسکانیوز اظهار کرد: این شرکت با هدف فعالیت در زمینه ارائه خدمات مهندسی مشاوره و طراحی سیستمها و سامانههای هوشمند و مبتنی بر فناوریهای نوین در حوزه محیط زیست، ژئوماتیک کشاورزی،آب، انرژی، حمل و نقل و گردشگری با برقراری تعاملات مفید و سازنده با نهادها و انجمنهای تخصصی، همواره تلاش کرده است تا با حفظ کیفیت مطلوب پروژهها و تعهد به اصول اخلاقی و حرفهای در زمینه ارائه راه کارهای مدیریت و کنترل بحران آب و انرژی ، معضلات محیط زیستی و فنی - مهندسی بهترین خدمات و محصولات را ارائه دهد.
سیستم آبیاری هوشمند
وی گفت: یکی از کارهایی که در خصوص آب و انرژی انجام دادهایم، اطلس پایش پالایندههای کل تهران بود. قسمت دیگری که این شرکت به آن میپردازد تولید سیستمهای آبیاری هوشمند است یعنی در زمینه هوشمندسازی فعالیت میکنیم. کارهای زیستمحیطی به کارهای مطالعاتی و پژوهشی مربوط میشود که مرتبط با موضوعات محیط زیست،آب و انرژی است. در قسمت محیط زیست به سنجش آلایندهها، نقشهسازی و مدلسازی میپردازیم و تراکنش آلایندهها اندازهگیری کرده و در نقشه نمایش میدهیم. بعد تعیین استراتژی میکنیم که چه کارهایی را باید اجرا کنیم که این میزان کمتر یا کنترل شود.
کریمی تصریح کرد: جمعبندی اطلس در کل دنیا بود که هم آلایندههای نور،صوت، ارتعاش هوا، اب و خاک را بررسی میکرد. آب هم، شامل آبهای سطحی که مربوط به مسیلها و رودخانههای تهران بود و هم، آبهای زیرزمینی که مربوط به قنات و چاه است. این ها پهنهبندی و پراکنش آلایندهها را روی نقشه از طریق مدل سازی و اندازه گیریهایی که انجام شده نشان داده میشود و میزان خطرپذیری را نسبت به نوع آلایندههایی که در نظر گرفتیم، مشخص می کند.
وی درباره نحوه کارکرد آبیاری هوشمند گفت: در این سیستم ، روی سیستمهای قطره ای سیستمی را راهاندازی کرده ایم و حدود ۱۲ مدل سنسورهای مختلف، با توجه به نوع گونه گیاهی منطقه، نوع آب و هوا بررسی کرده ایم که هم یک سیستم هواشناسی کوچک در این منطقه وصل می شود و هم به سیستم هواشناسی جهانی وصل است. در نتیجه میزان آبیاری را مدیریت میکند. زمانی که تشخیص دهد که قرار است بارندگی شود میزان آبیاری را به حدی می رساند که تداخلی با میزان بارش نداشته باشد.
مدیرعامل این شرکت گفت: در سال ۹۵ روی سیستم آبیاری هوشمند دانش بنیان شده ایم. یعد از آن این سیستم هر ساله به روز شد و به کشورهای دیگر هم پیشنهاد داده شد. یکی از رقبایی که در حال حاضر با محصولات این شرکت برابری میکند برند هانتر آمریکا است؛ اما به صورت پکیج نیست و هر محصول جدا است. زمانی که شرکت ما اسمارت را راهاندازی کرد، ایران با این سیستم ناآشنا بود و درکی از هوشمندسازی نبود. تعریف درست و استانداردی از اسمارت هنوز هم در کشور نیست. همیشه کم مصرف کردن درست مصرف کردن نیست. باید نیاز گونه گیاهی تشخیص داده شود. زمانی که این سیستم به صورت پایلوت انجام شد، سازمان فضای سبز تهران زمینی را در اختیار ما قرار داد و در این آزمایش حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد کاهش آبیاری دیده شد در حالیکه مدیریت مصرف هم انجام شد، گونه گیاهی سیراب هم شده بود و تازگی و شادابی خودش هم داشت. در این سیستم سنسورها مهم هستند و نیازهای محیط هم تحت تاثیر میگذارند.
وی افزود: این شرکت تا سال ۹۶ در بهترین حالت خود بود. در این فرآیند قطعهای که باید فرمان هوشمندسازی را بگیرد وارداتی است و از طریق اعمالی که روی آن انجام دادهایم توانستیم هوشمندسازی را انجام دهیم. اما به خاطر تورمی که در چند سال اخیر رخ داده است قیمت این ابزار بالا رفته و تهیه و استفاده آن از توان کشاورزان خارج شده است.
کریمی در پایان گفت: در یکی از نمایشگاههای مربوط به دانشگاه آزاد از طرح پیشنهادی ما استقبال و حمایت شد و در حال حاضر در پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد در منطقه قلهک مستقر هستیم.
انتهای پیام/
نظر شما