علائم سکته قلبی و مغزی

رئیس فوریت‌های پزشکی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم‌ پزشکی همدان با بیان اینکه علائم سکته قلبی و مغزی در بیماران متفاوت است، گفت: هنگام بروز هر یک از این نشانه‌ها ضمن انجام برخی اقدامات فوری، باید با اورژانس ۱۱۵ تماس گرفت.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، محمد رضا شکوهی با بیان اینکه وقتی افراد دچار سکته قلبی یا مغزی می‌شوند یک سری علائم اختصاصی در آنها بروز می‌کند،‌ گفت: معمولا بیماران مبتلا به سکته قلبی دچار درد در قفسه سینه،‌ احساس ناراحتی یا انتشار درد به شانه و بازوی سمت چپ خود می‌شوند.

بیشتر بخوانید

بروز سکته‌های مغزی در نوزادان شایع‌تر از کودکان

وی افزود: علاوه بر این علائم، درد فک، درد در ناحیه گردن یا کمر، احساس سنگینی و فشار در قفسه سینه و تنگی نفس از مهم‌ترین نشانه‌های ابتلا به سکته قلبی است.

رئیس مرکز فوریت‌های پزشکی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان با تاکید بر اینکه سکته حاد قلبی، نوعی حمله حاد قلبی است‌که به دنبال انسداد یکی از رگ‌های تغذیه کننده عضله قلب ایجاد می‌شود، هنگام ابتلا به سکته قلبی باید اطراف بیمار را خلوت و پنجره ها را باز کنید.

اگر کسی سکته قلبی کرد

شکوهی با تاکید بر اینکه در چنین شرایطی بیمار را وادار به حرکت نکنید، گفت: در صورت وجود قرص آسپرین 325 میلی‌گرمی یک عدد به صورت جویدنی به بیمار بدهید.

وی افزود: در این شرایط راه تنفس هوایی بیمار را باز نگه دارید و در اولین فرصت احیای قلبی ریوی را بیاموزید.

رئیس مرکز فوریت‌های پزشکی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان درباره علائم بیماران مبتلا به سکته مغزی، تصریح کرد: بیماران مبتلا به سکته مغزی دچار علائمی مانند ضعف و بی حسی در یک طرف عضلات صورت، دست‌ها و پاها می‌شوند. ناتوانی در صحبت کردن و برقراری ارتباط از دیگر علائم ابتلا به سکته مغزی است.

شکوهی افزود: معمولا بیماران مبتلا به سکته مغزی علائمی همچون بریده بریده صحبت کردن یا به زبان آوردن جملات نامربوط، گیجی یا تغییر در وضعیت هوشیاری و افتادگی‌ یک طرفه عضلات صورت را از خود بروز می‌دهند.

هنگام سکته مغزی چه‌کنیم؟

رئیس مرکز فوریت‌های پزشکی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: سکته مغزی به معنای انسداد یا پارگی‌ یکی از رگ‌های مغزی بیمار است. در این مواقع باید با بیمار با آرامش صحبت کنید و به او قوت قلب بدهید.

وی افزود: اگر بیمار استفراغ داشت راه هوایی بیمار را پاک‌ کنید، به بیمار برای‌ نوشیدن یا خوردن اصرار نکنید و چیزی به او ندهید.

شکوهی با تاکید بر اینکه اگر بیمار دچار ضعف اندام‌شده از حرکت کردن وی خودداری شود، گفت: زمان شروع علائم را یادداشت کنید و هرچه سریعتر با 115 تماس بگیرید.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

کد خبر: 1247724

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =