امیرحسین سیدی مدیر عامل شرکت هوپاد صنعت کارمانیای دانشگاه آزاد قزوین در گفتوگو با خبرنگار ایسکانیوز اظهار کرد: این شرکت در سال ۹۷ تاسیس و در اواخر همان سال در موضوع ماشینآلات و تجهیزات خاص دانش بنیان شد. محصول این شرکت، اولین دستگاه در حوزه کشاورزی برای پیوند زدن گیاهان به صورت اتوماتیک و برای درخت پسته بود. چون کاشت پسته در کشور زیاد شد، باغدارن مجبور میشدند معمولا در ماههایی افرادی را برای پیوند زدن استخدام کنند که مشکلاتی را به همراه داشت. فقط در شهرهای خاصی مانند دامغان، سمنان و کرمان کمتر با این مشکل مواجه بودند. اکثر پیوند زدنهای دستی منجر به نتیجه نمیشود و تولید به حداقل برسد.
سیدی تصریح کرد: هدف اصلی طراحی و ساخت این دستگاه ایجاد پیوندکهایی با برش منظم و بدون هیچ آسیبی در سطح جوانه میباشد که درصد موفقیتآمیز بودن یک پیوند را بسیار بالا میبرد و باعث افزایش تولید محصول باغدار و کاهش ضایعات ناشی از برش نامناسب در سطح جوانه میشود.
وی افزود: این دستگاه، پیوند زدن را از حالت تخصصی خارج میکند. کشاورز بعد از تهیه یکسری شاخه یا ترکه از نهالدارها، یکسری پیوند و پوسته از روی شاخهها خارج میکند که حاوی تعدادی جوانه است. معمولا برای یک باغ یک هکتاری هزار پیوندک نیاز است که روی هر شاخه قرار میدهند. هر درخت به ۳ تا ۵ پیوندک نیاز دارد. این دستگاه به صورت اتوماتیک پیوندکها را از روی شاخه جدا میکند.
سیدی درباره نحوه کار این دستگاه گفت: ارزش افزودهای که این دستگاه دارد این است که شاخههایی که انحنا دارند قابلیت جداسازی با دست وجود ندارد؛ ولی این دستگاه انجام میدهد. هرکدام از این شاخه ها که کشاورز تهیه میکند بین ۹ الی ۱۵ هزار تومان قیمت دارد و نهایتا با دست حدود ۳ تا پیوندک جدا میشود. این دستگاه به فاصله هر ۴ سانتیمتر جوانهها را تشخیص داده و به صورت اتومات آنها را جدا می کند. تقریبا حدود ۸ پیوندک را از روی یک شاخه جا می کند. یعنی دو و نیم الی سه برابر به روش دستی تفاوت دارد. نکته حائز اهمیت، گیرایی این پیوندکها است.
مدیر عامل این شرکت افزود: بر اساس اظهارنامه سال ۱۴۰۲، یک میلیارد و دویست میلیون تومان از این دستگاه فروش داشته و نسبت به سال ۱۴۰۱ یه جهش چهار برابری داشتهایم. این نشان میدهد که کشاورزی نگاهش سنتی است و قبول کردن یک محصول هایتک زمانبر است.
وی افزود: در موضوع امنیت غذایی، افزایش تولید ایجاد کردهایم. اگر یک باغ پسته به روش سنتی ۵۰۰ کیلو پسته بدهد، با استفاده از این دستگاه بالای دو تن محصول خواهد داد. این حجم هم برای باغدار بهرهوری دارد و هم در بحث صادرات محصول ارزآوری ایجاد میکند، هزینه ها مدیریت میشود و افزایش درامد در پی دارد.
سیدی در پایان گفت: دانشگاه آزاد یکی از عوامل رشد شرکت ما بود. انگیزهای به تیم جوان شرکت داد. همچنین در پارک علم و فناوری فضایی برای آزمون و خطا به ما دادهاند که برای شرکت ما مفید بود. موسی خانی رئیس وقت دانشگاه آزاد قزوین یک وام بلا عوض برای ساخت اولین دستگاه پیوندک به ما داده اند. که موضوع معنوی و انگیزشی بسیار بالا برای شرکت ما بود.
انتهای پیام/
نظر شما