ویرانی دانشگاه‌های لبنان در پی حملات رژیم صهیونیستی/ ۸۰ هزار دانشجو آواره شدند

حملات رژیم صهیونیستی به لبنان در ماه‌های اخیر باعث ویرانی دانشگاه‌های این کشور و مجازی شدن کلاس‌ها شده است. این حملات به آواره شدن ۸۰ هزار دانشجوی لبنانی منجر شد.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، حملات هوایی رژیم صهیونیستی به دانشگاه لبنان (LU) در شهر دانشگاهی رفیق حریری به ساختمان‌های دانشگاه و آزمایشگاه‌ها آسیب رساند. پیش‌تر هم گلوله باران جنوب بیروت، بخش‌هایی از این دانشگاه را تخریب کرده بود.

شهر دانشگاهی رفیق حریری یکی از بزرگترین مجتمع‌های دانشگاهی لبنان است که دارای دانشکده‌هایی مانند علوم، مهندسی، پزشکی و داروسازی است.

بسام بدران رئیس دانشگاه لبنان با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که دانشگاه لبنان مانند همه لبنان مقاوم خواهد ماند و حملات اسرائیل آن را از ادامه ماموریت‌های آموزشی و خدماتی بازنمی‌دارد. این دانشگاه چند روز پیش سال تحصیلی ۲۰۲۵-۲۰۲۴ را آغاز کرد و همه دانشکده‌ها از طریق آموزش آنلاین فعالیت می‌کنند.

هم‌اکنون بسیاری از دانشکده‌های دانشگاه لبنان به دلیل موشک‌باران مستقیم منطقه یا مناطق اطراف غیرقابل دسترس هستند. برای مثال دانشکده علوم و دانشکده مدیریت بازرگانی شعبه ۵ در نبطیه به دلیل گلوله‌باران شدید منطقه غیرقابل دسترس شده است، علاوه بر آن دانشکده علوم در بنت جبیل و دریس در بقاع و دانشکده بهداشت در نزدیکی ساختمان‌های آن در زهله، در فاصله ۱۰۰ متری، مورد حمله قرار گرفت.

بر اساس داده‌های مرکز عملیات اضطراری وزارت بهداشت لبنان، تا ۱۳ نوامبر ۳ هزار و ۳۶۵ نفر در لبنان در حملات اسرائیل کشته و ۱۴ هزار و ۳۴۴ نفر مجروح شده‌اند که بدون شک در بین این افراد، دانشگاهیان هم هستند.

دانشگاه فنیقیه در وب سایت خود از کشته شدن ملک امین شومر، دانشجوی دختر رشته مهندسی برق خبر داد که در نتیجه حمله اسرائیل در ۸ نوامبر کشته شد. دفتر امور دانشجویی دانشگاه آمریکایی بیروت همچنین در تاریخ ۱ نوامبر از کشته شدن فرح مقداد، دانشجوی دختر سال اول در گروه علوم کامپیوتر، دانشکده هنر و علوم که قربانی حمله هوایی رژیم صهیونیستی شده بود، خبر داد.

در ۲۸ اکتبر، دانشگاه سنت فامیل باترون درگذشت محمد دیاب، یکی از کارکنان دانشکده مدیریت و در ۲۱ اکتبر، دانشگاه علوم و هنر لبنان (آمریکا) مرگ سه دانشجو، از جمله دو دانشجوی دانشکده علوم اداری، مالی و اقتصادی را اعلام کرد.

این دانشجویان شامل علا بلال دابوس، دانشجوی دختری که در جریان حمله به منطقه الجنه کشته شد و ساجد قاضی علیان که هنگام کمک‌رسانی به شهروندان کشته شد. محمد حسنعلی ایوب هم دانشجوی گروه علوم کامپیوتر بود که در نتیجه حملات در منطقه زیفتا کشته شد. به علاوه در ۲۵ اکتبر، گروه دانشجویی لبنان از کشته شدن سامر سارور، مدرس دانشگاه، در درگیری با نیروهای اشغالگر اسرائیلی در عیتارون در جنوب لبنان خبر داد.

با وجود این که آسیب فیزیکی به موسسات آموزش عالی لبنان محدود است؛ اما جنگ آموزش عالی این کشور در ماه‌ها اخیر را با هرج و مرج مواجه شده است.

برخی کارشناسان معتقدند که آموزش عالی لبنان دوباره در وضعیت آشفته دوران کرونا فرو رفته است، زمانی که دانشگاه‌ها مجبور شدند به کلاس‌ها را به صورت مجازی با اتصال ضعیف اینترنت برگزار کنند. علاوه بر مسائل امنیتی که تحرک دانشجویان و هیات علمی را به پردیس های مختلف به ویژه دانشگاه های نزدیک به جنوب، بقاع و بیروت محدود می کند، از دست دادن بسیاری از دانشجویان و کارکنان در میان قربانیان فشار بیشتری وارد شده است.

دکتر باسل آکار مشاور پژوهشی آموزش بین‌المللی و دانشیار سابق آموزش در دانشگاه نوتردام لبنان در این زمینه تصریح کرد که رهبران دانشگاه‌ها باید دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی متمرکز بر آموزش عالی را از سراسر جهان تحت فشار قرار دهند تا اسرائیل مجبور شود حملات مرگ‌بار را متوقف کند».

به گفته وزیر آموزش و پرورش و آموزش عالی لبنان، تا ۶ اکتبر، تقریبا ۸۰ هزار دانشجو (۳۰ هزار نفر از دانشگاه لبنان و ۵۰ هزار نفر از دانشگاه‌های خصوصی) به دلیل حملات هوایی اسرائیل آواره شده‌اند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1249442

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =