به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از کرمانشاه، ️علی شعبانی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمانشاه با حضور در دفتر باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران در استان کرمانشاه ضمن شرکت در نشست تبیینی و رسانهای با حضور جمعی از دانشجویان و اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه، به برخی سوالات و دغدغههای آنان پیرامون مسائل مختلف پاسخ داد.
️معاون امنیتی، سیاسی و اجتماعی استانداری کرمانشاه در ابتدای این نشست و در پاسخ به سوالی پیرامون لزوم وجود شورای شهر درحالی که در کرمانشاه این شورا با مسائل حاشیهای و عملکرد ضعیف همراه بوده است، اظهار کرد: بر اساس مبانی دین اسلام که قانون اساسی کشور ما نیز بر آن اساس شکل گرفته است، مردم باید امورات را در دست بگیرند و تلاش حاکمیت نیز بر این است که امور مردم توسط خود آنها انجام شود.
شعبانی با بیان اینکه ممکن است این سازوکار و نحوه اجرا قوانین برای رسیدن به هدف مدنظر بهویژه در حوزه شوراهای شهر نیاز به بازنگری داشته باشد، گفت: در استانهای مختلف بنا به دلایل مختلفی از قبیل فضای فرهنگی-اجتماعی و رشد سیاسی-اجتماعی و... نوع نگاه و انتخاب مردم سبب شده عملکرد این شورا تغییر پیدا کند که در شورای شهر کرمانشاه متاسفانه علاوه بر این، دلایل بسیار متنوعی مزید بر ناکارآمدی این شورا در سالیان اخیر شده است.
وی ادامه داد: بنابر اظهار نظر همگان اعم از مردم، نخبگان و مسئولین، این شورای شهر یک شورا موفق نبوده و یکی از مصداقهای آن این است که شورای شهر کرمانشاه علیرغم گذشت ماهها هنوز موفق به تعیین هیئت رئیسه خود نشده و قسمت عمدهای از برنامههای مردم و شهر مختل شده است.
معاون استاندار کرمانشاه در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر علت عدم انحلال این شورا تاکنون، تصریح کرد: با توجه به شیوه قانون گذاری موجود، دستگاههای حاکمیتی خیلی نمیتوانند به موضوع انحلال شورا مستقیما ورود کرده و این شورا را منحل کنند، بلکه باید از طریق هیئت حل اختلاف این روند بررسی و در خصوص آن تصمیم گیری شود.
وی با اشاره به اینکه در زمینه تلاش برای حل اختلاف اعضای شورای شهر کرمانشاه و خروج این شورا از وضعیت فعلی تاکنون اقدامات زیادی از قبیل دعوت این اعضا و برگزاری جلسات متعدد توسط مجموعه استانداری و تذکر نهادهای مربوطه صورت گرفته است، گفت: همچنین در راستای استیفای حقوق شهروندان، اقداماتی از قبیل قطع یک سوم حق جلسات اعضای این شورا و یا لغو عضویت برخی از اعضا آن، صورت گرفته است.
علی شعبانی ادامه داد: با ادامه این وضعیت از سوی شورا و به علت نارضایتی عمومی ایجاد شده در بین مردم، مجموعه استانداری و شورای تامین به موضوع شورای شهر کرمانشاه مجددا ورود کرد و با اقدامات صورت گرفته در هئیت حل اختلاف استان، این شورا منحل و پرونده به شورای حل اختلاف مرکزی ارجاع داده شد که بنا به دلایلی، تصمیم بر این گرفته شد که فرصت سه ماههای به این شورا داده شود که متأسفانه بعد از گذشت این زمان، بازهم اتفاق مثبتی در عملکرد این شورا حاصل نشد.
معاون امنیتی، سیاسی و اجتماعی استانداری کرمانشاه اختلاف شورای شهر کرمانشاه را یک اختلاف جدی عنوان کرد و گفت: این اختلاف نظر و سلیقه موجب شده که مردم متضرر و از آوردههای این شورا محروم شوند.
امروزه در کرمانشاه دیگر هیچ المان هویتی بجز "طاقبستان" وجود ندارد
معاون امنیتی، سیاسی و اجتماعی استانداری کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود ضمن ابراز گلایه از عملکرد فرهنگی مجموعه شهرداری کرمانشاه و عدم تدبیر شورای شهر نیز، گفت: علیرغم وجود شهدای شاخص، دانشمندان، هنرمندان و بزرگان زیادی که در کرمانشاه وجود داشته اما امروزه به غیر از "طاقبستان"، هیچ المان هویتی، فرهنگی و هنری دیگری در کرمانشاه وجود ندارد و انتظار میرود که در حوزه هویت کرمانشاه، شاهد فعالیت بیشتر و سازندهای از سوی متولیان آن باشیم.
وی در خصوص میزان موفق بودن یا عدم موفقیت عملکرد شورای شهر و شهرداری کرمانشاه در این دوره، خاطرنشان کرد: تفاسیر موجود و مشاهده وضعیت فعلی شهر، نشان میدهد عملکرد شورای شهر و شهرداری کرمانشاه آن طور که شایسته است نبوده و کسی نمیتواند بگوید سیستم اداره شهر کرمانشاه موفق بوده چراکه حرکتی در آن دیده نمیشود.
مرز "پرویزخان" رتبه اول ترانزیت کشور از یک مرز در سال جاری
علی شعبانی در ادامه و در پاسخ به این سوال که «وجود مرز برای کرمانشاه یک تهدید است یا فرصت؟» بیان داشت: مرزها به دلیل وضعیتی که دارند در حوزههای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی بهعنوان فرصت محسوب میشوند اما در نگاه نظامی و امنیتی، مرز میتواند یک تهدید باشد؛ چرا که ما از سمت مرزها مورد تهدید قرار میگیریم.
وی با بیان اینکه استان کرمانشاه دارای یک موقعیت مرزی استثنایی در کشور است، گفت: کرمانشاه علاوه بر دارا بودن مرز مشترک با دولت مرکزی عراق، با اقلیم کردستان عراق نیز دارای مرز مشترک بوده که هرکدام از اینها دارای یک فضای متفاوتی است و خوشبختانه امروز همه این مرزها در حوزه اقتصادی فعال هستند.
معاون امنیتی، سیاسی و اجتماعی استاندار کرمانشاه با بیان اینکه امسال رتبه اول ترانزیت کشور از یک مرز، متعلق به استان کرمانشاه بوده است، ادامه داد: میزان ترانزیتی که در سال جاری از مرز "پرویزخان" در استان کرمانشاه صورت گرفته است، از بندر "شهید رجایی" به عنوان بزرگترین بندر کشور، بالاتر بوده که نکته حائز اهمیتی است.
به گفته شعبانی، عدم هماهنگی دولت مرکزی عراق با اقلیم کردستان، یکی از چالشهای اصلی مرزهای استان کرمانشاه برای ارتقای بیشتر سطح تجاری با این کشور است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در خاورمیانه مؤلفههای امنیتی بر قاعده تعاملات تجاری تاثیر میگذارد و مؤلفههای اقتصادی را کنترل میکند، تصریح کرد: با وجود این شرایط، تمام تلاش ما این بوده است که نگاه تهدیدی و امنیتی به مرز به حداقل ممکن رسیده و به عنوان یک فرصت به آنها نگاه کرد که این امر منتهی به افزایش سرمایهگذاری در این حوزه خواهد شد و میتوان تا نهایت توان از فرصت اقتصادی مرز بهرهمند شد.
مرز خسروی، تنها مرز بینالمللی و رسمی کشور ایران و عراق
معاون استاندار کرمانشاه همچنین در خصوص اهمیت مرز بینالمللی "خسروی" و بازگشایی آن، گفت: مرز خسروی به عنوان قدیمیترین دروازه کربلا و تنها مرز بینالمللی و رسمی ایران و عراق، پس از یک تعطیلی چندساله به علت مسائلی امنیتی با همت و تلاشهای شهید حاج قاسم سلیمانی و مجموعه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مشکلات امنیتی آن رفع و در سال ۱۴۰۱ مجددا بازگشایی شد اما با تجربه تلخ عدم فعالیت دائمی و ۲۴ساعته شدن و مشکلات دیگری که در ایام اربعین آن سال برای زائران به وقوع پیوست.
شعبانی در ادامه با بیان اینکه امروزه دیگر مشکل امنیتی در مرز خسروی نداریم، ادامه داد: در نهایت و در سال ۱۴۰۲ با عنایت خداوند و تلاش همه متولیان، مرز بینالمللی خسروی با موفقیت دوباره راه اندازی شد و رتبه اول مرزها از نظر میزان رضایت مندی زائران را از آن خود کرد که امسال نیز این موضوع ادامه یافت و علاوه بر آن، موضوع باز بودن دائمی این مرز در کل روزهای سال مورد توجه و برنامهریزی قرار گرفت.
تحقق رویای جامعهی بدونِ طبقه در هیچ حکومتی امکان پذیر نیست
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمانشاه همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص وجود مناطق حاشیهنشین در کرمانشاه با اشاره به اینکه امروزه موضوع عدالت و بهرهمندی عادلانه همه مردم از امکانات کشور دغدغه همگانی است، گفت: امروزه تحقق رویای جامعهی بدونِ طبقه در هیچ حکومتی امکان پذیر نیست اما در تلاش هستیم تا فاصله موجود را به حداقل رسانده و مشکلات معیشتی و اقتصادی در استان کرمانشاه مرتفع شود و در نتیجه، اختلاف طبقاتی محله های محروم در کرمانشاه با سرعت بیشتری به حداقل ممکن برسد.
وی خاطرنشان کرد: حل موضوع حاشیهنشینی و کاهش اختلاف طبقاتی در جامعه همواره مورد تأکید رهبر معظم انقلاب بوده است و مسئولین کشور نیز با جدیت بیشتری نسبت به این موضوع اقدام میکنند.
وی با بیان اینکه در دنیا هیچ شهر بدون حاشیهنشینی وجود ندارد، افزود: در مناطق حاشیهای علاوه بر بحث ضعیفتر بودن وضعیت اقتصادی اغلب مردم، در این محلات استانداردها و سرانههای لازم در حوزه فرهنگی، ورزشی، سلامت و... رعایت نشده و مردم فقط صرفا به ساخت و ساز غیر اصولی پرداخته و از حداقلهای شهری برخوردار نیستند.
علی شعبانی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه متاسفانه تصوری اشتباه و با رویکرد بزرگنمایی و تخریبی در خصوص مناطق حاشیه نشین در کرمانشاه به وجود آمده است، گفت: در برخی مناطق شهر کرمانشاه به مانند خیلی از مناطق کشور با موضوع حاشیهنشینی روبرو هستیم که باید با تدابیر و اقداماتی که در حال انجام است میتوان این مناطق را از حاشیه خارج کرد و این موضوع حل شود.
معاون استاندار کرمانشاه علاوه بر انجام اقدامات انتظامی، فرهنگی، شهرسازی و غیره؛ ایجاد چند معبر اصلی به منظور خارج کردن برخی محلات از بنبست طی سال گذشته را یکی دیگر از اقدامات صورت گرفته در جهت حل موضوع مناطق حاشیه نشین شهر کرمانشاه عنوان کرد و اضافه کرد: همچنین با تدابیر صورت گرفته طرح ملی مسکن به این مناطق وارد شد که باعث جبران کمبودهای سرانه این محلات میشود و در طی سالیان آینده به مرور بافت قدیمی موجود در این مناطق نیز اصلاح خواهد شد.
مجموعههای دانشگاهی استان باید نسبت خود را با کرمانشاه مشخص کنند/ از نحوه فعالیت سیاسی دانشگاهها گلهمندیم
معاون امنیتی، سیاسی و اجتماعی استانداری کرمانشاه در پاسخ به سوالی در خصوص حمایت مجموعه مدیریت ارشد استان از فعالیت تشکلهای دانشجویی و لزوم حضور قشر دانشجو در عرصههای مختلف، گفت: مجموعههای دانشگاهی ما باید در ابتدا نسبت خود را با کرمانشاه مشخص و بر آن تاثیر ملموس داشته باشند و نشان دهند که آیا در قبال جامعه خود وظیفه دارند یا خیر!؟
وی ضمن گلایه از عدم فعالیت دانشگاههای استان در حوزه سیاسی و انجام رسالت مطالبهگری خود، گفت: متأسفانه علیرغم تأکیدهای فراوان، فضای فعالیتهای دانشجویی در استان کرمانشاه بهویژه در حوزه سیاسی، مقداری با کرختی روبرو شده است و ترجیح میدهند بهجای عمل کردن فقط به صحبت کردن بپردازند.
شعبانی افزود: نمیشود که دانشجو فقط بنشیند و با غرزدن به خود کوچک انگاری بپردازد بلکه باید پای کار بیاید و رسالت خود را انجام بدهد و ما نیز وظیفه داریم حمایت و پشتیبانی کامل را از آنان داشته باشیم.
معاون استاندار کرمانشاه یادآوری کرد: همانطور که بارها اعلام شده است آمادگی کامل در مجموعه استانداری کرمانشاه برای حمایت و پشتیبانی از کلیه فعالیتهای اجتماعی، فرهنگی و سیاسی تشکلهای دانشجویی وجود دارد.
زندگی و سنت مردم کرمانشاه غرق در فرهنگ و هنر است
علی شعبانی در ادامه و در پاسخ به سوالی مبنی بر علل ضعف معرفی فرهنگ استان کرمانشاه به مردم و گردشگران، گفت: مسئله فرهنگ در استان کرمانشاه موضوع دغدغه برانگیزی است چراکه متأسفانه ظرفیتهای فرهنگی استان کرمانشاه به آن میزان که غنا دارد، برای عموم شناخته نشده و در این حوزه کار چندانی صورت نگرفته است.
وی با بیان اینکه زندگی و سنت مردم منطقه کرمانشاه سراسر غرقِ فرهنگ و هنر است و مردمان این خطه از بدو تولد دغدغه فرهنگ را دارند، ادامه داد: زمانی که شما با این سطح از غنای فرهنگ قرار دارید نمیتوانید بگویید چیزی نداریم و به هیچ وجه نمیتوان پذیرفت که برچسب بیفرهنگی را به مردم کرمانشاه چسباند بلکه این ضعف برخی از مسئولین ما است که به علت عدم شناخت و درک صحیح از فلسفه فرهنگ کرمانشاه نمیتوانیم گردشگری و داشتههای خودمان را ترویج و گسترش دهیم.
وی در خصوص اقدامات که در جهت رشد گردشگری در استان کرمانشاه صورت گرفته است، تصریح کرد: علیرغم غنی بودن استان کرمانشاه از نظر طبیعی و داشتن یک طبیعت چهارفصل و کم نظیر در سالیان گذشته تلاشهایی نظیر راهاندازی محور ساسانی و... صورت گرفته اما آنطور که باید و شاید اتفاقی نیافتاده و تا رسیدن به نقطه مدنظر، راه زیادی در پیش داریم.
شعبانی خاطرنشان کرد: نمیشود صرفا برای رونق گردشگری تلاش کرد در حالی که حوزه فرهنگ آن منطقه را به گردشگران معرفی نکرد و نشان نداد.
معاون امنیتی، سیاسی و اجتماعی استانداری کرمانشاه در ادامه در خصوص جایگاه هنر در کرمانشاه، گفت: هنر نیز همچون مسئله فرهنگ در کرمانشاه، یک ریشه قدیمی دارد و این استان از دیرباز مهد هنرمندان نام آشنا و بزرگی بوده است.
وی با اشاره به برخی از مفاخر هنری استان کرمانشاه همچون "حجتالاسلام و المسلمین سید مرتضی نجومی" و "عبدالله جواری" و گلایه از مسئولین امر در جهت عدم معرفی این چهرههای شاخص هنر استان به مردم، گفت: ما در مجموعههای متولی فرهنگ و هنر استان در گذشته چه مقدار به معرفی این مفاخر پرداختهایم و باعث ترویج هنر در بین عموم مردم شدهایم!؟
معاون استاندار کرمانشاه با بیان اینکه نگاه سلیقهای به هنر جایگزین نگاه عمقی به هنر شده است، اضافه کرد: متاسفانه در موضوع هنر نیز ما به عنوان مسئول، درک و شناختی از ضرورت هنر نداریم و فلسفه آن را بلد نیستیم و باید در این حوزه با جدیت و تلاش بیشتری قدم برداریم تا به نتیجه دلخواه برسیم.
شعبانی در بخشی از سخنان خود با تأکید بر لزوم انتقال مفاهیم هنر به مردم با استفاده از زبان روز، توصیه کرد: هنرمندان باید پیامهای خود را در قالب محصول در اختیار مردم قرار دهند که مردم هم بتوانند از آن استفاده کرده و لذت ببرند؛ درواقع هنر نباید برای هنر باشد.
امروزه، رسانه تبدیل به همه چیز شده است
معاون امنیتی، سیاسی و اجتماعی استانداری کرمانشاه در پاسخ به سوالی مبنی بر نقش فضای مجازی در عصر حاضر و محدودیتهای اعمال شده در این زمینه، گفت: امروزه دگردیسی اتفاق افتاده و الگو وارهها تغییر کردهاند؛ روزگاری رسانه یک موضوع لوکس بود و نبودن آن تاثیر چندانی بر زندگی مردم نداشت؛ اما با گذشت زمان رسانه کم کم نقش آفرینی خود را پررنگ کرد و اکنون رسانه دیگر موضوعی در کنار سایر مسائل نیست، بلکه تبدیل به همه چیز شده است و سایر موضوعات را هم مدیریت میکند.
علی شعبانی ادامه داد: موضوع رسانه تا حدی پیش رفته که امروزه انسانها به رسانه تبدیل شدهاند و با شکلگیری پدیده "انسان رسانه"، افراد میتوانند پیامی را که میخواهند، تولید و به مخاطب خود منتقل کنند.
وی افزود: روزگاری رسانههای "جریان اصلی" میتوانستند موج ایجاد کنند اما دیگر این کار را انجام نمیدهند؛ بلکه امروزه خرده رسانهها جریان را راه میاندازند و رسانههای جریان اصلی آن را در بین مخاطبین جای میاندازند.
وی در خصوص محدودیتهای اعمال شده در خصوص فضای مجازی در کشور نیز، گفت: تنوعی که در رسانهها بهوجود آمده چالشهای جدیدی را نیز بهدنبال داشته است که در همه جهان و بر اساس قوانین حاکم در کشورها اقداماتی برای مواجهه و کنترل آن صورت میگیرد.
معاون استاندار کرمانشاه با بیان اینکه در هیچ کشوری فضای مجازی به صورت کاملا رها و آزاد نبوده و محدودیتهایی بر آن اعمال میشود، تصریح کرد: فرآیند محدود سازی ممکن است بهصورت آشکار و اعلامی و در برخی مواقع به شکل اعمالی و بهدور از دید عوام باشد که این موضوع سبب ایجاد این تصور اشتباه میشود که این فضا در برخی کشورها کاملا آزاد است.
شعبانی در پایان اضافه کرد: هیچ حاکمیتی با فضای رسانهای رها نمیتواند کنار بیاید مگر اینکه آن فضا و الگوریتم متعلق به خودش باشد و سیاستهای خود را بر آن اعمال کند که به طبع در کشور ما نیز سیاستهایی در این زمینه و در چارچوب مشخص و برنامهریزی شده در حال اجرا است.
خبرنگار: نرگس نوری
انتهای خبر/
نظر شما