شگرد جدید سارقان خودرو برای سرقت‌

سند نمره کردن یا دو تا یکی کردن یکی از روش‌های مورد استفاده سارقان حرفه‌ای وسایل نقلیه برای عدم امکان شناسایی و کشف خودروهای مسروقه از طریق سندسازی و پوشش قانونی است.

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز؛ سرقت اتومبیل، یکی از انواع سرقت است که با دیگر انواع آن تفاوت‌های اساسی دارد؛ اتومبیل مسروقه، نه تنها با سهولت بیشتری وسیله ارتکاب جرایم دیگر مانند حمل مواد مخدر، حمل سلاح و کالاهای قاچاق، آدم‌ربایی، قتل و انتقال جسد مقتول، ارتکاب انواع سرقت و دیگر اقدامات مجرمانه و خلاف قانون قرار می‌گیرد؛ بلکه موجب سرعت عمل در اختفای جرم نیز می‌شود.

بیشتر بخوانید:

دستگیری عامل بُریدنِ گوشِ خانمی جوان در مازندران

سرقت اتومبیل نسبت به دیگر سرقت‌ها از نظر آثار مخرب و زیان‌بار آن از جمله جرایم بسیار مهمی است که برخی از آن به عنوان یکی از جرایم مادر، نام برده‌اند.

ترفند «سند نمره کردن» یا اصطلاحا دو تا یکی کردن یکی از روش‌هایی است که سارقان وسایل نقلیه و خودروهای سواری با هدف از بین بردن امکان ردیابی و بی‌اثر کردن اقدامات و پیگیری‌های پلیس در شناسایی و کشف خودروهای مسروقه و خارج کردن وسایل نقلیه مسروقه از چرخه ترافیکی با سندسازی و پوشش قانونی و در عین حال به دست آوردن سود بیشتر از سرقت، به کار می‌گیرند.

سند نمره کردن به چه معناست؟

سارقان حرفه‌ای، به دنبال سرقت خودروهایی می‌روند که از قبل پلاک و سند مشابه آن را در اختیار دارند. به این صورت که، خودروهای تصادفی را خریداری کرده و سپس خودرویی که با مدارک این وسیله نقلیه تصادفی شبیه باشد را به سرقت می‌برند.

در روش سند نمره کردن، سارقان خودروهای تصادفی یا خودروهایی که بسیار آسیب دیده‌اند و اصطلاحا اوراقی شده‌اند را خریداری کرده و سپس پلاک، سند و سایر وسایل خودرو مانند شاسی‌ها و ... را روی خودروی سرقتی که کاملا با مشخصات خودروی تصادفی یا اوراقی مطابقت دارد؛ جابه‌جا می‌کنند و به این روش دو خودرو، را با هم ترکیب می‌کنند.

به این ترتیب، اطلاعات دو خودرویی که یکی تصادفی و دیگری سرقتی است با این هدف با هم یکی می‌شود که شناسایی آن سخت شود.

در واقع سارقان با خرید یک خودروی اوراقی و سرقت یک خودروی مشابه آن، دست به مونتاژ خودرویی جدید می‌زنند.

در نهایت نیز سارقان یا این نوع خودروها را می‌فروشند یا اینکه خودشان با مدارک خودروی تصادفی، خودروی مسروقه را استفاده می‌کنند.

سند نمره کردن بیشتر در خودروهای مدل بالا شایع است، به این دلیل که سود بیشتری برای سارقان دارد. سارقان خودرویی که ارزش بالایی دارد و بر اثر تصادف بالای ۶۰ درصد خسارت دیده و اوراقی شده را خریده و با سند و یک پلاک اقدام مجرمانه خود را آغاز می‌کنند و خودروی هم رنگ و هم مدل آن را پیدا می‌کنند. سپس شماره‌های فنی و ارکان اصلی خودرو مانند موتور، پلاک و شاسی آن را روی خودروی مسروقه حک و نصب می‌کنند و به نوعی خودروی تصادفی بعد از مدتی وارد چرخه ترافیکی می‌شود.

باتوجه به اینکه اصل خرید اتومبیل تصادفی و مالکیت آن نیز قابل خدشه نیست، در نتیجه سارق با اتومبیل مسروقه‌ای که تمامی علائم و مشخصات اتومبیل تصادفی را دارد، به سهولت و بدون ترس از کشف و دستگیری، در خیابان تردد می‌کند یا آن را با قیمت خوبی به فروش می‌رساند.

اقدامات پلیس آگاهی در شناسایی خودروهای سند نمره شده

هرچند استفاده از این روش، باعث می‌شود که شناسایی این خودروهای سرقتی که دارای سند و پلاک هم هستند، توسط پلیس نیاز به زمان بیشتری داشته باشد، اما کارآگاهان حرفه‌ای در مراکز پلیس وجود دارند که این نوع سرقت‌ها را هم کشف می‌کنند.

پلیس آگاهی به روش‌های مختلف اقدامات این نوع از سارقین و خودروهای تصادفی را رصد می‌کند و به محض شروع، وارد عمل می‌شود.

کارآگاهان پلیس آگاهی، پس از بررسی سوابق کیفری خریداران خودروهای تصادفی و رصد سایت‌های فروش آنلاین، موفق به شناسایی این افراد می‌شوند.

بازدیدهای مستمر از مکانیکی‌ها، صافکاری‌ها و اوراقچی‌ها توسط پلیس آگاهی در کشف این سرقت‌ها، از جمله اقداماتی است که برای پیشگیری از این کار انجام می‌شود. در صورت مشاهده چنین اقداماتی در این واحدهای صنفی، مجوز آن‌ها باطل می‌شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1251085

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =