به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، حبیب جهانساز اظهار کرد: امسال در مجموع ۱۲۴ هزار و ۵۹۰ تن برگ سبز چای شامل؛ ۴۰ درصد محصول درجه یک، ۶۰ درصد درجه ۲ در مجموع به ارزش ۲۰ هزار و ۱۷۰ میلیارد ریال از چایکاران کشور خریداری شد که ۲۵ درصد سهم دولت و ۷۵ درصد سهم کارخانجات است.
بیشتر بخوانید:
تمام مطالبات گندمکاران پرداخت شد
وی با بیان اینکه تاکنون ۸۵ درصد از سهم دولت به طور مساوی و بیش از ۶۰ درصد از سهم کارخانجات به چایکاران گیلان و مازندران پرداخت شده است، اضافه کرد: ۲۸ هزار و ۳۰۰ تن چای خشک نیز تولید شدهاست.
رئیس سازمان چای کشور در ادامه با اشاره به پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش برای چایکاران به ازای هر هکتار ۶۰ میلیون ریال عنوان کرد: تامین به موقع نهادهها و بیمه چایکاران نیز از جمله مباحث مورد توجه جدی سازمان است.
وی با تاکید بر لزوم بیمهگذاری باغ چای توسط چایکاران برای جبران خسارت اظهار کرد: برای انجام بیمه محصول چای با دریافت رضایتنامه از چایکاران حق بیمه آنان پرداخت خواهد شد و به صورت قسطی از محل بهای فروش برگ سبز چای خریداری شده از آنها کسر میشود.
وی با بیان اینکه چایکاران برای هرس و اجرای عملیات به زراعی باغات چای نیز میتوانند از تسهیلات چهار درصد با بازپرداخت سه ساله استفاده کنند، اضافه کرد: مجوز واردات چای و ثبت سفارش این محصول نیز منوط به خرید چای داخلی است.
برداشت چای در استانهای گیلان و مازندران در سه فصل و در چهار چین بهاره (از اردیبهشت ماه شروع می شود)، تابستانه (۲ چین) و پاییزه انجام میشود؛ امسال نرخ خرید هر کیلو برگ سبز چای درجه یک در سال جاری ۱۸۰ هزار ریال و محصول درجه ۲ نیز ۱۵۰ هزار ریال اعلام شده بود که به طور میانگین نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد رشد دارد.
بر اساس آخرین آمار در استانهای گیلان و مازندران بالغ بر ۵۵ هزار چایکار وجود دارد؛ وسعت باغهای چای این ۲ استان حدود ۲۵ هزار هکتار است؛ برداشت برگ سبز چای هر ساله در سه چین بهاره، تابستانه و پائیزه انجام می شود.
بر اساس آخرین آمار سالانه حدود ۳۰ هزار تن چای خشک استحصال میشود، مصرف چای در کشور طور میانگین حداکثر ١٠٠ هزار تن است.
نظر شما