زلنسکی: برای شکست روسیه به سلاح بیشتری نیاز داریم / تاکید رهبران غربی به بی‌عرضگی رئیس جمهور اوکراین

رهبران کشورهای غربی در واکنش به پیشروی‌های اخیر روسیه و دست برتر این کشور در میدان جنگ با اوکراین، بی‌عرضگی زلنسکی را عامل شکست‌های مکر کی‌یف می‌دانند اما رئیس جمهور اوکراین همچنان خواهان دریافت سلاح بیشتر از ناتو برای مدیریت جنگ است.

به‌گزارش خبرنگار بین‌الملل ایسکانیوز، در طول هفته‌های اخیر شاهد تشدید تنش‌های نظامی بین روسیه و اوکراین بوده‌ایم. این امر به‌خصوص از زمانی سرعت بیشتری گرفت که دولت بایدن به نیروهای اوکراین اجازه شلیک موشک‌های میان برد آمریکا به اهدافی در روسیه را داد. بریتانیا نیز برای موشک‌های طوفان سایه خود که در ابتدا با محدودیت‌هایی به اوکراین داده می‌شد، همین کار را کرد.

در مقابل ولادیمیر پوتین -رئیس‌جمهور روسیه- هفته گذشته اعلام کرد که روسیه این حق را برای خود محفوظ می‌دارد که به اهدافی در کشورهایی که به اوکراین تسلیحات می‌رسانند حمله کند و مستقیما تهدید کرد که روسیه می‌تواند به سلاح‌های هسته‌ای متوسل شود. او برای اثبات این امر، یک موشک قاره‌پیما شلیک کرد که قادر به حمل کلاهک‌های هسته‌ای بود.

بیشتر بخوانید:

کارت‌ جدید مسکو در جنگ با اوکراین / ماموریت نظامیان کره شمالی در روسیه چیست؟

در کنار این درگیری‌ها بین قدرت‌های غرب و شرق، اکنون واقعیت‌های میدانی نیز نشان از پیشروی روسیه در نقاط حساس اوکراین را دارد. به گزارش گاردین، اوکراین در نوامبر امسال منطقه‌ای به اندازه شهر نیویورک را از دست داد که بدترین خسارت ماهانه برای مدافعان اوکراینی از سپتامبر 2022 است. دستاورد نوامبر شامل منطقه مهم دونتسک است. همچنین در ماه آوریل نیز روسیه به سمت شهر پوکروفسک که یک پایگاه لجستیکی و مرکز حمل و نقل اصلی برای نیروهای مسلح اوکراین است حرکت کرده و چندین شهر در این پیشروی را به تصرف خود درآورده است.

در این گزارش آمده کنترل روسیه بر خاک اوکراین از 17.4 درصد در نوامبر 2023 به 17.9 درصد تا 30 نوامبر 2024 افزایش یافت. این دستاوردها نشان دهنده دست برنده روسیه در مقابل اوکراین در میدان جنگ است.

زلنسکی-رئیس جمهور اوکراین- نیز با توجه به اهمیت دونتسک بار دیگر به ناتو متوسل شده و خواستار تقویت میدان‌های نبرد دونتسک شده و گفت: «این امر به ویژه شامل تأمین تسلیحات از طرف شرکای ما می‌شود».

در این خصوص وزیر خارجه انگلیس در دیدار با متحدانش در بروکسل از ناتو خواست که حمایت نظامی از اوکراین را افزایش دهند. آقای لامی قبل از اولین نشست وزیران خارجه ناتو گفت: «سرمایه‌گذاری در امنیت اوکراین سرمایه‌گذاری در امنیت یورو-آتلانتیک و جهان است». او همچنین افزود «99 درصد حمایت نظامی از اوکراین از سوی متحدان ناتو بوده است».

واقعیت‌ها حاکی از این است که اوکراین با وجود حمایت همه جانبه از سوی بایدن و کشورهای غربی عضو ناتو باز هم توانایی این را ندارد که دستاوردهای میدان نبرد را حفظ نماید و روسیه هر بار شکست سخت‌تری بر آن وارد می‌سازد.

آشفتگی از بی‌کفایتی زلنسکی در میدان نبرد باعث شد رئیس ناتو در یک کنفرانس خبری اظهار نماید که «مذاکرات صلح تنها زمانی آغاز می‌شود که اوکراین در موقعیت قدرتمند قرار گیرد».

در واقع ناتو هزینه‌ای را به دوش می‌کشد که هیچ دستاوری تا این لحظه برای آن نداشته. این امر عرصه را برای متحدان غربی اوکراین سخت‌تر کرده. به‌خصوص که هم اوکراین و هم کشورهای غربی ناتو که از ابتدای جنگ خواستار حمایت همه جانبه از اوکراین بودند اکنون با نگرانی بزرگ‌تر یعنی روی کار آمدن ترامپ در ماه‌های آینده در کاخ سفید مواجه هستند. آنها به خوبی از تفاوت رویکرد ترامپ و بایدن آگاه هستند.

در حالی که بایدن در ماه‌های آخر حضور خود، با تمام قوا در حال افزایش ارسال هزینه‌ها به اوکراین است تا هرطور که شده در این نبرد متحدان اروپایی خود را خوشحال نماید اما ترامپ رویکرد متفاوتی دارد. بایدن به‌عنوان رئیس جمهور آمریکا و بزرگترین تأمین کننده کمک‌های نظامی به اوکراین، آخرین بسته کمک نظامی خود را روز دوشنبه به ارزش 725 میلیون دلار اعلام کرد. اما ترامپ بر خلاف بایدن از منتقدان ارسال تسلیحات به اوکراین است.

وعده ترامپ برای پایان سریع جنگ پس از روی کار آمدن و معرفی فرستاده‌ای به اوکراین که طرفدار توقف خطوط نبرد است، نگرانی‌ها در کی‌یف و در میان متحدانش را افزایش داده. آنها بیم آن دارند مفاد هرگونه توافق آتش‌بس احتمالی به نفع روسیه باشد. به‌خصوص که می‌دانند اوکراین در موقعیتی آسیب‌پذیر است.

وزیر امور خارجه لتونی در حاشیه نشست ناتو نیز به رویترز گفت: «در اصل، ما به‌عنوان رهبران سیاسی توافق کرده‌ایم که اوکراین عضو آن خواهد بود. مسئله این است که چه زمانی؟» و در ادامه افزود «در حال حاضر، همه منتظر هستند تا دولت جدید ایالات متحده شروع به کار کند، هر چند این جنبه ممکن است ناگفته مانده باشد اما این یک واقعیت است».

همچنین یکی از خواسته‌های رئیس جمهور اوکراین که به‌عنوان طرحی برای آتش‌بس بر آن اصرار دارد عضویت در ناتو است. اما مایکل کلارک -تحلیلگر امنیتی و دفاعی اسکای نیور- با بیان اینکه غرب بر این ایده که یک توافق صلح در سال جدید در راه است، همگرایی دارند، معتقد است «این توافق شامل عضویت فوری اوکراین در ناتو نخواهد بود که زلنسکی خواستار آن بود». او همچنین گفت: «من می‌توانم به شما قول بدهم که پوتین می‌تواند کل اوکراین را تصرف کند، مگر اینکه قدرت‌های قابل توجهی مانع از این کار شوند».

این تحلیل با آخرین گزارشات رویترز نیز قابل تطبیق است. این روزنامه در مورد طرحی از سوی ترامپ خبر داده که توجه بسیاری را به خود جلب کرده‌است. بر اساس تحلیل رویترز که از اظهارات و مصاحبه‌های نزدیکان ترامپ و مشاورانش انجام گرفته گویا ترامپ پیشنهادهایی برای پایان دادن به جنگ اوکراین را مورد بررسی قرار می‌دهد. یکی از این طرح‌ها بخش‌های زیادی از اوکراین را برای آینده قابل پیش‌بینی به روسیه واگذار می‌کند. همچنین بخشی از این طرح به پیشنهاد کیت کلوگ- فرستاده پیشنهادی ترامپ در روسیه و اوکراین- برمی‌گردد و شامل حذف عضویت اوکراین در ناتو است. گویا طرح کلارگ از کمک‌های نظامی به اوکراین، در صورت امتناع روسیه از مذاکرات نیز حمایت می‌کند.

به نظر می‌رسد ترامپ و مشاورانش قصد دارند از حربه هویچ و چماق استفاده کنند. این در حالی است که مسکو بارها هشدار داده که تلاش‌ها برای تقویت نظامی اوکراین عزم روسیه را کاهش نخواهد داد یا جریان را در عملیات نظامی تغییر نمی‌دهد.

دیمیتری پسکوف -سخنگوی کرملین- نیز در این باره گفت در حال حاضر دلایلی برای مذاکرات روسیه و اوکراین وجود ندارد. پیش از این نیز ولادیمیر پوتین اظهار داشت که مسکو آماده گفتگوی صلح درباره اوکراین است اما نه بر اساس لیست آرزوهای کی‌یف.

واقعیت‌ها حاکی از این است با پیشروی‌های روسیه در میدان جنگ، اینک نه تنها غرب بلکه ایالات متحده نیز آشفته شده و گزینه‌هایی همچون عدم قبول پوتین با طرح‌های ترامپ را نیز مد نظر قرار می‌دهد. در واقع هر چقدر هم سیاست‌های ترامپ و بایدن متفاوت باشد و رویکردهای متضادی را در مورد چگونگی پیشبرد جنگ روسیه و اوکراین در پیش بگیرند، گویا تا زمانی که خواسته‌های پوتین برآورده نشود کار به جایی نمی‌برد و روسیه همچنان برای تحقق آن مبارزه می‌کند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1251474

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =