تاکید کرملین بر صلح پایدار نه آتش‌بس موقت

تاکید مسکو بر لزوم توافق طرفین درگیری در استقرار نیروهای اروپایی برای نظارت بر آتش‌بس، امکان تشکیل ائتلافی برای اعزام نیرو به اوکراین، انطباق برخی مواضع مسکو و ترامپ و کمبود جدی نیرو در ارتش اوکراین ، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

به گزارش گروه بین‌الملل ایسکانیوز؛ دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، اعلام کرد که روسیه در اوکراین به دنبال آتش‌بس موقت نیست، بلکه خواهان دستیابی به صلحی پایدار بر اساس شرایطی است که مسکو بارها آنها را برشمرده است. وی در جمع خبرنگاران گفت: «ما بارها اعلام کرده‌ایم که آتش‌بس به خودی خود چیزی نیست که ما بخواهیم. آنگه لازم است، صلحی است که پس از اجرای شروط ما و دستیابی به تمام اهداف تعیین‌شده، برقرار شود.»

بیشتر بخوانید:

اوکراین: برای مذاکره با روسیه آماده نیستیم

پسکوف تأکید کرد که ایده استقرار نیروهای اروپایی در اوکراین برای نظارت بر آتش‌بس احتمالی، باید در مذاکرات مورد بحث قرار گیرد.

وی یادآور شد که روسیه همچنان برای مذاکرات حل بحران باز است و رهبری کشور بارها بر این موضوع تأکید کرده و بطور کلی مسکو بحث درباره حل‌وفصل این بحران را بر اساس توافقات استانبول در سال ۲۰۲۲ ممکن و ضروری می‌داند. با این حال، پسکوف اشاره کرد که در حال حاضر هیچ پیش‌زمینه‌ای برای انجام مذاکرات وجود ندارد، زیرا کی‌یف این امکان را رد می‌کند.

یک روز قبل روزنامه "وال استریت ژورنال" گزارش داد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، پیشنهاد داده تا نیروهای اروپایی برای نظارت بر رژیم آتش‌بس در اوکراین مستقر شوند. این در حالی است که دولت لهستان رسماً اعزام نیرو به خاک اوکراین را رد کرده است.

سخنگوی کرملین پیش‌ از این تأکید کرده بود که استقرار نیروهای حافظ صلح تنها با توافق طرفین درگیر در بحران ممکن است. وی همچنین افزود که برای حل‌وفصل بحران باید به دلایل اصلی آن پرداخته شود، مسائلی که عمیق‌تر از مأموریت‌های نیروهای حافظ صلح است.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به یک‌هزار و بیست و پنجمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

احتمال تشکیل ائتلاف اروپایی برای اعزام نیرو به اوکراین

خبرگزاری "رویترز" با استناد به منابع خود گزارش داده است که اتحادیه اروپا در حال بررسی امکان تشکیل یک ائتلاف از چند کشور برای اعزام نیرو به اوکراین است.

در این گزارش آمده است: «در میان کشورهای اروپایی توافق نظری در این رابطه وجود ندارد، اما ایده تشکیل ائتلافی متشکل از پنج تا هشت کشور اروپایی مطرح شده که وابسته به ناتو نباشند، اما با اوکراین توافق‌نامه‌های دوجانبه داشته و رویکردی بسیار قاطعانه اتخاذ کرده‌اند.»

با این حال، تأکید شده است که هنوز در این زمینه اجماع نظر در بین اعضای اتحادیه اروپا وجود ندارد.

یک روز قبل وزیر امور خارجه لهستان، رادوسلاو سیکورسکی، اعلام کرد که ورشو پس از برقراری آتش‌بس، برنامه‌ای برای اعزام نیروهای خود به اوکراین ندارد.

در اوایل دسامبر، آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان، در نشست وزرای خارجه کشورهای عضو ناتو در بروکسل گفته بود که امکان اعزام نیروهای حافظ صلح آلمان به اوکراین پس از پایان درگیری‌ها وجود دارد. وی افزود که چنین گزینه‌ای برای «حضور بین‌المللی به‌منظور تضمین رعایت آتش‌بس» می‌تواند همراه با ارائه تضمین‌های امنیتی به کی‌یف در قالب عضویت در ناتو مورد بررسی قرار گیرد.

نماینده ویژه ترامپ احتمال پایان درگیری طی ماه‌های آینده را مطرح کرد

کیت کلوگ، نماینده ویژه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در امور اوکراین، احتمال داد که با روی کار آمدن دولت جدید در ایالات متحده، درگیری نظامی در اوکراین طی ماه‌های آینده به پایان برسد.

او این موضوع را در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی "فاکس نیوز" بیان کرده و گفت: «در مورد درگیری نظامی اوکراین و روسیه، واقعاً باور دارم که این مسئله در طی چند ماه آینده حل خواهد شد.»

کلوگ همچنین تأکید کرد که ترامپ توانایی اقدامات قاطع برای حل‌وفصل مناقشات را دارد. به گفته وی، رئیس‌جمهور منتخب ممکن است رهبران روسیه و اوکراین را برای دستیابی به توافق صلح به واشنگتن دعوت کند.

تشدید بحران کمبود نیرو در ارتش اوکراین

روزنامه "نیویورک تایمز" گزارش داده است که ارتش اوکراین به زودی با کمبود نیرو برای ادامه عملیات نظامی مواجه خواهد شد. این روزنامه اشاره کرده، این در حالی است که ارتش روسیه به پیشروی‌های خود ادامه می‌دهد.

در این گزارش آمده است: «سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا معتقدند که ارتش اوکراین به زودی با بحران کمبود نیرو مواجه خواهد شد.»

علاوه بر این، این روزنامه معتقد است که پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا می‌تواند به تسریع مذاکرات صلح بین اوکراین و روسیه منجر شود، زیرا این سیاستمدار به دنبال حل سریع درگیری است. با این حال، "نیویورک تایمز" هشدار داده که این مسئله می‌تواند برای کی‌یف خبر بدی باشد، زیرا احتمال کاهش حمایت نظامی و مالی آمریکا کاملاً جدی است.

تسریع ارسال تسلیحات آمریکا به کی‌یف پیش از آغاز دولت ترامپ

شبکه تلویزیونی "سی‌ان‌ان" با استناد به منابع خود گزارش داده است که دولت ایالات متحده قصد دارد پیش از پایان دوره ریاست‌جمهوری جو بایدن، کمک‌های نظامی بیشتری به اوکراین ارسال کند.

یکی از مقامات ارشد دولت آمریکا به این شبکه گفت: «وزارت دفاع تلاش بی‌سابقه‌ای را برای انتقال حجم عظیمی از تسلیحات به اوکراین طی پنج هفته آینده آغاز کرده است.»

طبق این اطلاعات، تا اواسط ژانویه، صدها هزار گلوله توپخانه، هزاران موشک، صدها دستگاه زره‌پوش و سایر انواع تسلیحات به اوکراین ارسال خواهد شد.

در این گزارش همچنین یادآوری شده که این اقدام با مواضع رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، دونالد ترامپ، در تضاد است. ترامپ پیش‌تر در مصاحبه‌ای با مجله "تایم" ارسال تسلیحات به اوکراین را محکوم کرده و این اقدام را عاملی برای تشدید درگیری دانسته بود، زیرا به گفته وی، ارتش اوکراین با این تسلیحات غربی به عمق خاک روسیه حمله می‌کند.

روز گذشته، جان کربی، هماهنگ‌کننده ارتباطات استراتژیک در شورای امنیت ملی کاخ سفید، اعلام کرد که جو بایدن بسته کمک نظامی جدیدی به ارزش ۹۸۸ میلیون دلار برای اوکراین تصویب کرده است. به گفته وی، ایالات متحده تا پایان کار دولت فعلی به ارائه حمایت‌های نظامی اضافی به کی‌یف ادامه خواهد داد.

ماسک: اوکراین مدت‌ها پیش باید صلح می‌کرد

ایلان ماسک، میلیاردر و سیاستمدار آمریکایی معتقد است که مقامات اوکراینی باید مدت‌ها پیش به دنبال صلح می‌رفتند. وی در صفحه شبکه اجتماعی "ایکس" (توئیتر سابق) نوشت: «باید مدت‌ها پیش برای برقراری صلح تلاش می‌شد و شرایط کنونی نتیجه این اشتباه است.»

ماسک این اظهارات را در واکنش به گزارش‌های مربوط به پیشروی ارتش روسیه به سمت شهر کراسنوآرمییسک (نام اوکراینی: پوکروفسک) در جمهوری مردمی دونتسک بیان کرد. روز گذشته، الکساندر سیرسکی، فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین، به برتری ارتش روسیه در محور پوکروفسک اعتراف کرد.

همچنین، خبرگزاری "بلومبرگ" گزارش داد که به دلیل پیشروی ارتش روسیه، یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های فولاد اوکراین، "مت‌اینوست"، استخراج زغال‌سنگ در کارخانه‌ای نزدیک کراسنوآرمییسک را متوقف کرده است.

پیش‌تر گزارش شده بود که نیروهای نظامی روسیه روستای ژولتیه، واقع در جنوب شهر کراسنوآرمییسک، را تصرف کرده‌اند. به عقیده تحلیلگران نظامی، کنترل این منطقه به منزله آن است که نیروهای مسلح اوکراین دیگر شانسی برای دفاع از این شهر ندارند.

موضع ترامپ درباره حملات به عمق خاک روسیه با دیدگاه مسکو یکسان است

دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز جمعه اعلام کرد که موضع گیری دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، درباره خطر استفاده از موشک‌های دوربرد ATACMS ساخت آمریکا برای حمله به عمق خاک روسیه، کاملاً با مواضع روسیه منطبق است. وی در واکنش به این اظهارات ترامپ که توسط خبرگزاری "رویترز" منتشر شده بود، گفت: «این اظهارات کاملاً با موضع ما منطبق است. دیدگاه ما درباره دلایل تشدید بحران کاملاً مشابه است و این مسئله برای ما خوشایند است.»

پسکوف افزود که ترامپ دلایل تشدید بحران را به‌خوبی درک می‌کند. با این حال، وی تأکید کرد که نمی‌توان پیش‌بینی کرد رئیس‌جمهور منتخب آمریکا پس از آغاز به کار در کاخ سفید چه اقداماتی انجام خواهد داد. سخنگوی کرملین پیشنهاد کرد که باید منتظر ماند تا ترامپ رسماً کار خود را آغاز کند و مشاهده کرد که او چه تصمیماتی خواهد گرفت.

ادامه اقدامات تحریک‌آمیز اوکراین در مرز بلاروس

الکساندر ولفوویچ، دبیر شورای امنیت بلاروس روز جمعه اعلام کرد که در سال ۲۰۲۴ حدود ۴۰ مورد اقدام تحریک‌آمیز در مرز اوکراین و بلاروس ثبت شده است.

وی در کمیته مرزبانی دولتی بلاروس گفت: «در سال جاری، فقط در بخش جنوبی مرز (با اوکراین)، حدود ۴۰ مورد اقدام تحریک‌آمیز ثبت کرده‌ایم که شامل ورود به خاک ما، نقض حریم هوایی، تخریب علائم مرزی، نصب بنرها و استفاده از الفاظ نامناسب توسط مرزبانان اوکراینی است.»

این مقام امنیتی همچنین افزود که در طول سال جاری بیش از ۳۵۰ مورد پرواز هواپیماهای بدون سرنشین در طول مرزهای بلاروس ثبت شده که حدود ۲۰ مورد آن توسط پهپادها انجام شده است. وی تأکید کرد که نیروهای مرزی بلاروس از سلاح برای مقابله با پهپادها استفاده می‌کنند و در نهایت این پهپادها به سمت خاک اوکراین بازمی‌گردند.

امکان تصویب بسته پانزدهم تحریم‌های ضدروسی در نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا

وزرای امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا ممکن است در روز دوشنبه، ۱۶ دسامبر، پانزدهمین بسته تحریم‌ها علیه روسیه را تصویب کنند. یک مقام ارشد در بروکسل این موضوع را به خبرنگاران اعلام کرده و گفت: «امیدوارم ما بسته پانزدهم تحریم‌ها، از جمله تحریم‌های جدید شخصی، را تصویب کنیم.»

علاوه بر این، در نشست مذکور قرار است وضعیت گرجستان و تحریم‌های جدید علیه مقامات این کشور نیز بررسی شود.

هفته گذشته سفرای کشورهای اروپایی در بروکسل ر خصوص بسته تحریمی جدید ضدروسی به توافق رسیدند.

زلنسکی در دریافت اعتبارات جدید با دشواری مواجه خواهد شد

به گزارش مجله آمریکایی Responsible Statecraft، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، برای دریافت کمک مالی جدید جهت ادامه درگیری‌ها، مجبور خواهد بود که به‌طور جدی تقاضا کند، زیرا بسته اعتباری ۵۰ میلیارد دلاری به‌زودی تمام خواهد شد.

این نشریه یادآور شده که یکی از مفاد بسته کمک ۲۰ میلیارد دلاری آمریکا، شرطی را شامل می‌شود که در آن اوکراین باید پس از پایان درگیری، این سرمایه را بازپرداخت کند، مگر آنکه درآمدهایی از دارایی‌های مسدودشده روسیه یا غرامت‌های جنگی از روسیه به کشورهای اروپایی برسد.

در این گزارش آمده است: «آژانس‌های رتبه‌بندی وضعیت اوکراین را در ماه جولای به سطح نکول کاهش دادند، به این معنا که این کشور عملاً از دسترسی به اعتبارات جدید از سوی سرمایه‌گذاران بین‌المللی محروم شده است. با اتمام بسته ۵۰ میلیارد دلاری گروه G۷، زلنسکی یا جانشین او پس از آتش‌بس و انتخابات، که به‌نظر می‌رسد در آن شکست بخورد، مجبور خواهند شد برای دریافت کمک‌های جدید تلاش کنند.»

در این میان، کشورهای اروپایی و ایالات متحده با ارائه وام‌هایی که اوکراین قادر به بازپرداخت مستقل آن‌ها نیست، خود را در موقعیت خطرناکی قرار داده‌اند. این وضعیت با در نظر گرفتن احتمال توقف بازپرداخت بدهی‌ها از محل دارایی‌های مسدود شده روسیه، بحرانی‌تر خواهد شد.

چند روز قبل، وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرده بود که واشنگتن وامی به مبلغ ۲۰ میلیارد دلار به کی‌یف اختصاص داده که قرار است با استفاده از درآمدهای حاصل از دارایی‌های مسدود شده روسیه بازپرداخت شود. جانت یلن، وزیر خزانه‌داری آمریکا، یادآور شد که این وام بخشی از بسته ۵۰ میلیارد دلاری است که کشورهای گروه هفت (G۷) قصد دارند به اوکراین ارائه دهند. به عقیده وی، ایالات متحده باید تحریم‌های ضدروسی را تشدید کند.

پیش از این، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، اعلام کرده بود که مجموع حمایت نظامی از اوکراین توسط متحدان غربی از آغاز درگیری نظامی به بیش از ۱۱۹ میلیارد دلار رسیده که از این میزان، ۶۲ میلیارد دلار سهم کمک‌های آمریکا بوده است.

توسعه صنایع دفاعی روسیه علی‌رغم ادامه تحریم‌ها

آندریوس کوبیلیوس، کمیسر جدید دفاعی اتحادیه اروپا، روز جمعه اذعان کرد که روسیه با وجود تحریم‌ها، در حال گسترش صنایع دفاعی خود است. وی در مصاحبه‌ای گفت: «باید قبول کرد که روسیه در شرایط کنونی هم در مدت سه ماه تسلیحات بیشتری تولید می‌کند نسبت به کل تولید صنایع نظامی اروپا، و در شش ماه تسلیحاتی بیشتر از آنچه بوندس‌ور (نیروهای مسلح آلمان) در اختیار دارد، تولید می‌کند.»

به گفته این دیپلمات اروپایی، روسیه نه تنها تسلیحات و تانک‌های بیشتری تولید می‌کند، بلکه این تجهیزات را ذخیره می‌کند و همه آن‌ها را به جبهه نمی‌فرستد.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در ۲۱ نوامبر اعلام کرد که در پاسخ به تشدید تنش‌ها از سوی کشورهای غربی، یکی از جدیدترین سامانه‌های موشکی بالستیک میان‌برد روسیه با نام «اورشنیک» در شرایط جنگی واقعی آزمایش شده است. یک روز بعد، پوتین تأکید کرد که باز هم در صورت لزوم از سامانه «اورشنیک» استفاده خواهد شد و تصمیم برای تولید انبوه این موشک‌ها نیز اتخاذ شده است. علاوه بر این، چندین نوع دیگر از تسلیحات مشابه نیز در حال توسعه هستند.

اعتراف به اثربخشی بالای جنگنده‌های سوخو-۵۷ روسیه

نشریه آمریکایی "میلیتاری واچ" ( Military Watch) گزارش داده است که جنگنده‌های سوخو-۵۷ نیروی هوایی روسیه در شرایط تمرکز بالای سامانه‌های پدافند هوایی در خاک اوکراین اثربخشی بالایی را از خود نشان داده‌ و به خوبی و با مهارت عمل می‌کنند.

این نشریه نوشت: «نیروهای هوا فضای روسیه توانمندی بالای جنگنده‌های سوخو-۵۷ را در عملیات‌های پرشدت در مناطقی از میدان نبرد اوکراین که تمرکز پدافند هوایی اوکراینی بسیار بالاست، به نمایش گذاشته است.»

در گزارش تأکید شده که جنگنده‌های سوخو-۵۷ روسی به موتور جدید AL-۵۱F-۱ مجهز هستند که بالاترین سطح نیروی رانش را در میان تمام جنگنده‌های موجود در جهان داشته و در نوع خود بی‌نظیر است.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

کد خبر: 1252356

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =