به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز؛ به زودی جنگ اوکراین وارد سومین سال خود خواهد شد و همچنان با دخالت غرب و ارسال کمکهای نظامی به کییف، مسیر صلح میان روسیه و اوکراین دشوار شده و هنوز هیچ چشماندازی برای مذاکرات میان این ۲ کشور وجود ندارد.
بیشتر بخوانید؛
اوکراینیها خواهان مذاکرات صلح با روسیه هستند
«ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین در مصاحبهای بلند بالا با روزنامه فرانسوی «پاریزین» به مسائل متعددی از جمله برنامههای «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا برای جنگ اوکراین پرداخته است.
ترامپ که توانست به پیروزی قاطعی در انتخابات ریاستجمهوری پنجم نوامبر آمریکا دست یابد، وعده داده است که میخواهد در سریعترین زمان ممکن به جنگ اوکراین خاتمه دهد؛ وعدهای که اکنون جهان از جمله مقامات اوکراینی به آن چشم دوختهاند تا ببینند که رئیسجمهور منتخب آمریکا این اقدام را چگونه انجام خواهد داد و در این میان، برخی از رسانهها نسبت به واگذاری قلمروهای اوکراینی به روسیه حدس و گمانهزنی میکنند اما ظاهرا اوکراین در این خصوص کوتاه نخواهد آمد و دائما مسئله تضمینهای امنیتی و عضویت در ناتو را پیش میکشد.
رئیسجمهور منتخب آمریکا که اخیرا به پاریس جهت شرکت در مراسمی برای بازگشایی کلیسای نوتردام سفر کرده بود، با «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه و زلنسکی دیداری سهجانبه برگزار کرد؛ دیداری که گرچه بیانیه مشترک رسمی نداشت اما همچنان زیر ذرهبین رسانهها قرار دارد.
طرح ترامپ برای پایان جنگ اوکراین
رئیسجمهور اوکراین در پاسخ به سوال این روزنامه فرانسوی مبنی بر اینکه آیا ترامپ طی این جلسه توضیح داد که چگونه میخواهد به گفته خودش در عرض ۲۴ ساعت به جنگ اوکراین خاتمه دهد، گفت: «خاتمه جنگ کار آسانی نیست. ترامپ بسیار مشتاق است که سریعا اقدام کند. من شاهد این موضوع در جلسه با امانوئل ماکرون در پاریس و همچنین در یک دیدار دوجانبه در ماه سپتامبر بودم. او زمانی که واقعا بتواند این کار را انجام دهد به جزئیات عمیق آن خواهد پرداخت. در حال حاضر، او هنوز در کاخ سفید نیست و نمیتواند به همه اطلاعات دسترسی داشته باشد اما وقتی او آنجا باشد، ما میتوانیم با هم گفتوگو و رایزنی کنیم. مهم نیست که چند رئیسجمهور یا نخستوزیر میخواهند فرمان پایان جنگ را صادر کنند، ما به سادگی تسلیم نمیشویم و استقلال خود را رها نمیکنیم. خطر این است که بگوییم جنگ را متوقف میکنیم و با روسها به توافق میرسیم.»
ولودیمیر زلنسکی در رابطه با بازگشت دوباره ترامپ به کاخ سفید عنوان کرد: «او یک رئیسجمهور جدید با تیمی متفاوت است. بنابراین تغییرات اجتنابناپذیر هستند. برای ما بسیار مهم است که آنها به نفع اوکراین باشند نه برعکس. ما در حال حاضر با همسایهای مانند روسیه شگفتیهای زیادی داریم. ما دوست داریم که ایالات متحده از اوکراین حمایت کند تا قویتر شود. تیمهای ما در حال حاضر با تیمهای رئیسجمهور ترامپ کار میکنند. ما با دولت جدید رابطه برقرار خواهیم کرد و این اولویت ما خواهد بود. ایالات متحده اولین کمککننده ما در این جنگ است و همچنان باقی میماند اگرچه برای اوکراین، میخواهم تاکید کنم، اروپا و ایالات متحده هر ۲ مهم هستند. ما کسی را بالاتر از دیگری قرار نمیدهیم. آمریکا میتواند بر پوتین (رئیسجمهور روسیه) تاثیر بگذارد. اتحادیه اروپا آینده ماست و اینجاست که ما خودمان را در آن میبینیم.»
مسئله عضویت اوکراین در ناتو و اتحادیه اروپا
زلنسکی در قسمتی از این مصاحبه درباره احتمال کوتاه آمدن از عضویت در ناتو و اتحادیه اروپا بیان کرد: «چگونه میتوانیم چنین چیزی را تصور کنیم؟ مردم اوکراین نه تنها من، انتخاب کردهاند که یک کشور با عضویت کامل اتحادیه اروپا باشند. چرا پوتین در انتخاب ما دخالت میکند؟ دوران استعمار تمام شده است. چرا تمام دنیا به او اجازه حمله را میدهند؟ ایالات متحده، چین، هند، اتحادیه اروپا... من متوجه نمیشوم. و ناتو را کنار بگذاریم؟ در ازای آن چه چیزی به ما پیشنهاد میشود؟ ما از خطرات و چالش ها آگاه هستیم. چه کسی میتواند تضمین کند که پوتین به اوکراین باز نخواهد گشت؟ کدام کشور با هواپیماها، نیروهایش به کمک ما میآید؟ امروز ما فقط با شرکای خود در زمینه حمایت نظامی و مالی ضمانتهای دوجانبه داریم اما اگر پوتین با میلیونها نیرویش برگردد، آیا دوباره به تنهایی از خود دفاع میکنیم؟ مسئله پیوستن به ناتو نیست، بلکه تامین امنیت ماست.»
مذاکره مستقیم زلنسکی با پوتین
رئیسجمهور اوکراین در پاسخ به سوالی مربوط به مذاکره مستقیم در مقابل «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه گفت: « آنچه مهم است، شخص مقابل شما نیست بلکه زمانی که مذاکره میکنید، وضعیت شما مهم است. به نظر من در موضع ضعف نیستیم، اما در جایگاه قدرتمندی هم نیستیم. آیا ما در ناتو هستیم؟ ما نمیدانیم. آیا ما بخشی از اتحادیه اروپا خواهیم بود؟ بله، در آینده، اما چه زمانی؟ نشستن بر سر میز با پوتین در این شرایط به معنای دادن حق تصمیمگیری در مورد همه چیز است. اول، ما باید یک مدل، یک برنامه عملیاتی یا یک طرح صلح ایجاد کنیم و آن را آنچه میخواهید بنامید. سپس میتوانیم آن را به پوتین یا بهطور گستردهتر به روسها ارائه کنیم. اما من اصرار دارم هیچ رهبر در جهان حق ندارد بدون اوکراین با پوتین مذاکره کند. ما هرگز این اختیار را به کسی واگذار نکردهایم.»
وضعیت نیروهای اوکراینی در میدان نبرد
اگرچه رسانهها و تحلیلگران نظامی غرب از وضعیت و روحیه ضعیف سربازان اوکراینی در میدان نبرد گزارش میدهند اما رئیسجمهور اوکراین در ادامه این مصاحبه ادعا کرد: «سربازان به اوکراین باور دارند و خواهان پیروزی هستند. این غیر قابل انکار است.»
زلنسکی در ادامه خطاب به خبرنگاران این روزنامه فرانسوی اذعان کرد: «سربازان در جبهه خسته شدهاند، بهویژه در جایی که جایگزینی آنها خیلی دیر است و هر روز حملات موشکی یا پهپادی انجام میشود. ما از شرکای بینالمللی سپاسگزاریم اما اغلب فرآیندهای همکاری آهسته است. از لحظهای که یک کشور میگوید: من کمک ارائه میکنم تا لحظهای که واقعا این حمایت میرسد، گاهی ۶ ماه یا یک سال طول میکشد! همچنین اتفاق رخ میدهد که این سلاحها یا قدیمی یا در شرایط نامناسب هستند. همه اینها بر روحیه نظامیان تاثیر میگذارد.»
وی همچنین مدعی شد: «اگر ما پوتین را متوقف نکنیم، او به نابودی ما ادامه خواهد داد. ما نمیتوانیم همه آنچه را که رخ داده فراموش کنیم. سایر کشورها نیز تشویق میشوند که همین کار را بدون مجازات انجام دهند.»
تحولات جاری در سوریه
او در خصوص اینکه آیا اوکراین به مخالفان مسلح سوریه کمک کرده یا خیر پاسخ داد: «خیر، ما هیچ اطلاعات رسمی در این زمینه نداریم. ما در مورد کمکهای بشردوستانه صحبت کردیم. ما آمادهایم به مردم سوریه از نظر غذا، غلات یا ذرت کمک کنیم.»
خاتمه جنگ به روشی دیپلماتیک
رئیسجمهور اوکراین در پایان مصاحبه با «پاریزین» با اشاره به روش دیپلماتیک برای خاتمه جنگ اوکراین گفت: «ما نمیتوانیم سرزمینهای خود را واگذار کنیم. قانون اساسی اوکراین ما را از این کار منع کرده است. مناطقی از جمله کریمه در حال حاضر تحت کنترل روسها هستند. ما قدرت بازپسگیری آنها را نداریم. ما فقط میتوانیم روی فشار دیپلماتیک جامعه بینالملل حساب کنیم تا پوتین را مجبور کنیم پای میز مذاکره بیاید. تعجب میکنم چرا غرب که از ما حمایت میکند چنین از پوتین مراقبت میکند؟ چرا از ابتدای جنگ ما به طور گسترده مسلح نبودیم؟ ممکن است سخنان من وقیحانه به نظر برسد اما من این تصور را دارم که همه از پوتین وحشت دارند. ما به یک آمریکا و اروپای قوی نیاز داریم تا پوتین را تحت فشار بگذارد و این جنگ را متوقف کند.»
منبع: ایسنا
انتهای پیام/
نظر شما