به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، مراسم افتتاحیه مرکز تحقیقات میکروبیوم دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی با حضور مصطفی قانعی دبیر ستاد زیستفناوری، سلامت و فناوریهای پزشکی، محمد نریمانی راد رئیس دانشگاه آزاد واحد تهران مرکزی و رفیعیپور رئیس سازمان دامپزشکی چهارشنبه ۵ دیماه ۱۴۰۳ برگزار شد.
نریمانی راد در این مراسم اظهار کرد: واحد تهران مرکز دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان اولین واحد دانشگاهی در کشور تاسیس شد. هماکنون این واحد بزرگترین واحد دانشگاهی در کشور است. این واحد بیش از ۶۰ هزار دانشجو در ۳ مجتمع دارد. این مجموعه ۸ مرکز تحقیقاتی دارد. پروبیوتیک یکی از موضوعاتی است که نخستین بار در این واحد دانشگاهی مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: این واحد دارای پژوهشکده بافت، مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی است و مرکز تحقیقات میکروبایو هم امروز افتتاح شد. چهار شرکت در زمینه تولید کیتهای تشخیصی و ... فعالیت میکنند. در مجموع ۹۴ آزمایشگاه داریم که ۴۹ آزمایشگاه تحقیقاتی هستند و از بزرگترین آزمایشگاههای تحقیقاتی کشور به حساب میآیند.
نریمانی راد گفت: این واحد دانشگاهی صرفا محل آزمایش و ارائه تز نیست. هماکنون خدمات متنوعی برای دانشگاههای مختلف انجام میدهد. در ادامه امضای چندین تفاهمنامه را در دستور کار داریم.
ارزش ۲۰۴ میلیارد دلاری بازار جهانی آبزی پروری در سال ۲۰۲۰
مصطفی قانعی در ادامه این مراسم اظهار کرد: سیستمهای آبی نقش مهمی در امنیت غذای و تغذیه دارند. سازمان کشاورزی ملل متحد در گزارش ۲۰۲۴ خود بر اهمیت سیستمهای آبی تاکید کرده و نقشه راه تحول آبی را ارائه داد. همچنین بیانیه اخیر وزیران گروه ۲۰ بر اهمیت آبزیپروری در زنجیره ارزش محلی و ملی تاکید کرد.
وی افزود: ارزش بازار جهانی آبزی پروری در سال ۲۰۲۰ به ۲۰۴ میلیارد دلار رسید. سیستمهای پرورش متراکم در صنعت پرورش آبزیان در همه جای دنیا در حال افزایشاند؛ اما در این سیستمها اغلب مشکلاتی مانند بیماری ها رخ میدهند که منجر به خسارات اقتصادی شدید، برهم خوردن اکوسیستم آبی، برهم خوردم سیستمهای غذایی پایدار در آب میشود.
قانعی خاطرنشان کرد؛ میکروبیوم دد آبزیپروری پایدار نقش مهمی دارد. هم در کنترل پاتوژن ماهی و میگو، هم در تغییر کیفیت آب و تسکیندهنده استرس در چرخه زندگی آبزی. غذاهای آبزی در ارائه رژیمهای غذایی سالم پایدار و تحقق اهدافش توسعه پایدار پتانسیل بالایی دارد. تا سال ۲۰۱۷ حدود ۲ میلیارد نفر اضافه وزن یا چاقی داشتند و بیماریهای مزمن مرتبط با رژیم غذایی دارند. غذاهای آبزی میتوانند تاثیری مهمی در این زمینه داشته باشند. چرا که دارای انواعی از ویتامینها است.
دبیر ستاد زیست فناوری تصریح کرد: برنامههای جهانی تدوین شده است که برای حمایت از کودکان و مادران از غذاهای درمانی آماده مبتنی بر ماهی استفاده میشود. توسعه میکروبیوم در سلامت و بهرهوری آبزیان کشور در اولویت قرار گرفته است. توسعه پلتفرم میکروبیون و پروبیوتیک، پیشبرد برنامههای جایگزینی آنتی بیوتیک، لیبلزنی محصولات، امکان سنجی بیمه مزارع آبزیپروری در صورت واکسیناسیون و ارتقای تکنولوژی کپسولاسیون پروبیوتیکها از جمله این موارد است.
گفتنی است، این افتتاحیه همزمان با رویداد فناورانه و تخصصی در زمینه میکروبیوم، فناوری پیشرفته در سلامت و بهرهوری آبزیان انجام شد. رویداد میکروبیوم با همکاری ستاد زیست فناوری معاونت علمی رئیس جمهور و انجمن پروبیوتیک و غذای فراسودمند ایران برگزار شد.
انتهای پیام/
نظر شما