به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، بیماری ام اس برای بسیاری از افراد، نوعی بیماری وحشتناک محسوب می شود، زیرا یک بیماری مغزی و مربوط به سیستم عصبی مرکزی است که ارتباط بین مغز و بدن را مختل می کند و باعث ایجاد مشکلاتی در هماهنگی بدن، کاهش تعادل، خستگی و مشکلات بینایی می شود.
بیشتر بخوانید:
علائمی که خبر از بیماری خود ایمنی میدهد
اکنون بیش از ۲.۳ میلیون نفر با بیماری ام اس زندگی می کنند. البته طول عمر افرادی که بیماری ام اس می گیرند، نسبت به گذشته افزایش پیدا کرده و بسیاری از آنها ناتوانی شدیدی را پیدا نمی کنند اما هنوز هم هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد و تشخیص آن هم کار سختی است.
همچنین ممکن است افراد مختلف علائم متفاوتی داشته باشند اما نمی توان گفت دو فردی که ام اس گرفته اند، کاملاً با یکدیگر متفاوت هستند بلکه نقاط اشتراکی با هم خواهند داشت.
بعضی از این بیماری ها پیشرونده هستند اما بعضی دیگر اینگونه نیستند. بیماران ممکن است علائم ناتوانی را به شکل شدید در خودشان نشان دهند اما بعضی دیگر هیچ کدام از این علائم را نداشته باشند. البته چیزی که در مورد ۸۰ درصد بیماران ام اس اتفاق می افتد و در آن ها مشترک است، نوعی حساسیت در بدنشان است.
حساسیت به گرما، علامت مشترک مبتلایان به ام اس
بیش از ۸۰ درصد بیماران مبتلا به ام اس حساسیت به گرما را تجربه می کنند. طبق مطالعات انجام شده بین ۶۰ تا ۸۰ درصد بیماری هایی که ام اس دارند، ممکن است حساسیت به گرما را تجربه کنند که در آن حتی افزایش دمای بسیار کم هم می تواند حال بیمار را بد کند و باعث ایجاد علائم نورولوژیکی در او شود.
بیماران ام اس که به این مشکل مبتلا می شوند، ممکن است با ضعف عضلانی، مشکلات بینایی، مشکلات ذهنی نامتعادل و خستگی مواجه شوند . هنوز اطلاعات دقیقی وجود ندارد که چه عوامل بیولوژیکی و محیطی رخ می دهد و باعث افزایش دمای بدن آن ها می شود.
محققان به این قضیه اشاره کرده اند که ورزش، تب، قرار گرفتن در معرض نور آفتاب، دوش آب داغ، سونا، دوره قاعدگی و پیش از قاعدگی، استرس یا حتی غذای داغ هم می تواند باعث ایجاد چنین مشکلی شود.
در بعضی از بیماران هوای سرد هم علائم را بدتر می کند
اگرچه که بالاتر هم اشاره کردیم، اکثریت بیماران مبتلا به ام اس بر اثر گرما بدنشان حساس می شود اما ۲۰ درصد آنها هم ممکن است با سرما حالشان بدتر شود. طبق مطالعات انجام شده بعضی از علائم این گونه هستند که شامل آسیب های عضلانی، احساس گرفتگی در بدن و سفتی ماهیچه می شود.
متخصصان باور دارند که دمای سرد می تواند به دو دلیل بیماری را تحت تاثیر قرار دهد. اول اینکه سرما روی سرعت انتقال پیام در طول عصب ها تاثیرگذار است و به آن آسیب وارد می کند و دوم ایجاد نقاطی روی مغز است که در آن عصب ها تحت تاثیر سرما قرار می گیرد.
تشخیص این وضعیت می تواند به تشخیص بیماری ام اس کمک کند. دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که اگر حساسیت به گرما یا سرما در این افراد مورد بررسی قرار بگیرد، می تواند به تشخیص بیماری ام اس در آن ها نیز کمک کند.
منبع: نمناک
انتهای پیام/
نظر شما