هدف‌گذاری فناوران دانشگاه آزاد برای تامین یک سوم نیاز جلبک کشور

مسئول شبکه ملی زیست فناوری جلبک دانشگاه آزاد با اشاره به واردات 90درصدی جلبک، از چشم انداز فناوران این شبکه برای تامین یک سوم نیاز کشور خبر داد.

احمد محمدی عضو هیئت علمی دانشگاه و مسئول شبکه ملی زیست فناوری جلبک دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره علت تاسیس سرای جلبک اظهار کرد: حدود ۸ سال بود که به صورت تخصصی و از پایه تحقیقات روی بحث جلبک را آغاز کرده بودیم. ابتدا با بحث انرژی آغاز شد و بعد به واسطه اینکه بتوانیم فعالیت‌های تحقیقاتی‌مان را انجام دهیم بالااجبار یک آزمایشگاه تاسیس کردیم. بعد از این مقداری کار وسیع‌تر شد و در حوزه‌های دیگر مثل غذا و دارو هم وارد شدیم.

وی ادامه داد: با توجه به ارتباطاتی که با نهادهای مختلف مثل سازمان شیلات که متولی این بحث است یا معاونت علمی ریاست جمهوری، ستاد زیست توسعه فناوری و پارک علم و فناوری به‌وجود آمد به این نتیجه رسیدیم برای اینکه بتوانیم به فعالیت‌ها جهت دهیم و یک همگرایی بین فعالین این حوزه ایجاد کنیم نیازمند راه‌اندازی یک سرای جلبک هستیم.

محمدی بیان کرد: در ادامه فعالیت‌ها، دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به ظرفیت موجود در اعضای هیئت علمی و دانشجویان واحدهای مختلف اقدام به راه اندازی شبکه ملی زیست فناوری جلبک برای توسعه بیشتر این موضوع گرفت.

مسئول شبکه ملی زیست فناوری جلبک دانشگاه آزاد همچنین درباره واحدهای عضو این شبکه گفت: واحدهای دانشگاه آزاد در اصفهان، خراسان، سبزوار، چابهار و تبریز تا الآن درگیر این طرح شده‌ اند. همچنین برنامه‌هایی هم برای توسعه دیگر واحدها وجود دارد. دانشگاه آزاد واحد شهر قدس هم به عنوان راهبر این شبکه نقش خود را ایفا می‌کند.

وی تصریح کرد: ما در چند موضوع هدف گذاری کرده ایم. یکی از اهداف، آموزش و توانمندسازی کسانی است که می‌خواهند در این زمینه کار کنند. با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده ما توانایی این را داریم که به صورت تخصصی به بحث آموزش ورود کنیم. تقریبا ۳۰ کارگاه تخصصی تعریف کردیم و کارگاه‌ها از طریق سرا به صورت دوره‌های عمومی و تخصصی برگزار می‌شود. همچنین با منابع مختلف مالی مذاکره کرده ایم تا بتوانیم تسهیلات لازم را فراهم کنیم.

احمد محمدی ادامه داد: ماموریت بعدی انجام تحقیقات گسترده در این موضوع و بحث‌های مختلف جلبک بود که توانستیم یک آزمایشگاه و یک کارگاه تخصصی راتاسیس کنیم و فضایی فراهم کنیم تا دانشجوها و محققان بتوانند در یک بستر مناسب و تخصصی پروژهای خود را پیش ببرند. مشاوره و کمک به اجرا و طراحی سایت‌های تولید و فناوری از دیگر ماموریت‌هایی است که در این رابطه تعریف شده است.

وی تشریح کرد: شبکه ملی جلبک توانایی برگزاری رویدادهای استارتاپی و همایش‌ها را نیز دارد. در همین راستا در بهمن‌ماه یک رویداد ملی استارتاپی در حوزه هوشمندسازی شیلات و جلبک برگزار خواهد شد.

مسئول شبکه زیست فناوری جلبک دانشگاه آزاد عنوان کرد: چشم انداز ما این است که بتوانیم در چندسال آینده یک سوم بازار جلبک را در داخل تامین کنیم و نیم نگاهی هم به بحث صادرات داریم. همینطور قصد داریم تعداد سراها را در سطح کشور به عدد ۶ برسانیم. ایجاد شهرکهای جلبکی در استانهایی که پتانسیل خوبی در این زمینه دارند هم جزو اهداف مهم ماست که مذاکرات لازم را هم در این زمینه با نهادهای مختلف آغاز کرده‌ایم.

محمدی گفت: محورهای فعالیت سرا در آموزش و توانمندسازی، تحقیقات، تامین تجهیزات، تسهیلات، مشاوره، راه‌اندازی، اجرا و نظارت است که امیدواریم بتوانیم در همه این زمینه‌ها به دستاوردهای خوبی برسیم. در آموزش‌های تئوری مجموعه‌ای از آموزش‌ها ویژه دانشجوها و فارغ‌التحصیلان است. در قالب دوره‌های عمومی و تخصصی برگزار می‌شود.

90 درصد نیاز جلبکی کشور از طریق واردات تامین می‌شود

مسئول شبکه جلبک دانشگاه آزاد درباره حجم واردات و تولید جلبک در کشور خاطرنشان کرد: وابسته به ابعاد فعالیت و هزینه‌های می‌توان با حدود ۱۵۰ میلیون تومان فعالیت اقتصادی را آغاز کرد که در کمتر از یکسال به سوددهی می‌رسد. همینطور تخمین ما این است که چیزی حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد نیاز کشور در حال حاضر از طریق واردات تامین می‌شود و سهم تولید از بازار داخل تنها ۱۰ تا ۲۰ درصد است.

وی تاکید کرد: مشکلی که وجود دارد این است تا زمانی که واردات محدود نشود و به ساماندهی نرسد نمیتوان تولید را افزایش داد. چون ما همین الآن و با وجود تولید ۱۰ درصدی در بازار با مشکلاتی مواجهیم و این نیازمند برنامه‌ریزی مدون است که امیدواریم ارگان‌های مربوطه اینکار را انجام بدهند و واردات را محدود کنند.

احمد محمدی تشریح کرد: اینکه چه عواملی می‌تواند واردات را کاهش دهد؛ یکی از مهمترین موارد تنظیم‌گری و درنظر گرفتن تسهیلات و ایجاد مشوق‌ها است. موضوع دیگر روش‌های جدید تولید، تکنولوژی تجهیزات و مباحث بیوتکنولوژی است. این کمک می‌کند ما بتوانیم هزینه تولید را پایین بیاوریم و اینطور با واردات رقابت کنیم. وقتی ما بتوانیم با هزینه کمتر و کیفیت بالاتر محصول را تولید کنیم؛ مصرف کننده هم ترغیب خواهد شد تا از محصول داخلی استفاده کند.

انتهای پیام/

خبرنگار: کوشا ساسانیان

کد خبر: 1254763

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =