موضوع فقر در مقالات علمی مرتبط با توسعه پایدار کمتر از ۱ درصد سهم دارد

سهم مقالات با موضوع فقر و برابری جنسیتی در بین مقالات زیر مجموعه مرتبط با توسعه پایدار، کمتر از یک درصد است.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، توسعه پایدار فرایندی است که در پی ایجاد آینده‌ای مطلوب برای جوامع بشری است. بر اساس اهداف توسعه پایدار، شرایط زندگی و استفاده از منابع، باید بدون آسیب رساندن به یکپارچگی، زیبایی و ثبات نظام‌های حیاتی، نیازهای انسان را برطرف کنند.

اخیرا مطالعه‌ای به بررسی جایگاه اهداف توسعه پایدار در تحقیقات علمی پرداخته است. نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که ریشه کنی فقر شدید و ارتقای برابری جنسیتی به عنوان دو شاخص مهم توسعه پایدار سهم بسیار کمی از تحقیقات علمی را دارند. به عبارت دقیق‌تر، مبارزه با فقر و تبعیض جنسیتی کمتر از ۱ درصد از کل تولید علمی مرتبط با اهداف توسعه پایدار (SDGs) را تشکیل می‌دهد، در حالی که ۲۸ درصد از تولیدات علمی جهانی در دهه گذشته به توسعه پایدار را اختصاص داده شده است.

آمارها نشان می‌دهد که از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۲، اسکوپوس ۹ میلیون و ۵۹۶ هزار و ۶۳۴ مقاله علمی منتشر کرده است و مجموع تولیدات علمی جهانی در این مدت ۳۳ میلیون و ۹۳۶ هزار و ۹۲۰ مقاله بوده است.

سلامت و رفاه بیشترین سهم را در بین مقالات حوزه توسعه پایدار دارند

بر اساس این مطالعه، درصد تولیدات علمی مرتبط با توسعه پایدار، شامل موارد زیر است؛ سلامت و رفاه خوب ۱۳.۲۶٪ از تولیدات تحقیقاتی جهانی، انرژی مقرون به صرفه و پاک (۴.۰۷%)، صنعت، نوآوری و زیرساخت (۲.۲۵%)، شهرها و جوامع پایدار (۱.۹۶%)، آب پاک و بهداشت (۱.۴۸%)، کار شایسته و رشد اقتصادی (۱.۳۰%)، آموزش با کیفیت (۱.۲۶%)، مصرف و تولید مسئولانه (۱.۲۰%)، کاهش نابرابری (۱.۱۹%)، صلح، عدالت و نهادهای قوی (۱.۱۹%)، صفر گرسنگی (۱.۰۹%)، زندگی در خشکی (۱.۰۶%)، برابری جنسیتی (۰.۷۴%); و فقرزدایی (۰.۴۲%).

ادگارد فرناندو پاچکو-لوزا استاد دانشگاه آندکوسکو در پرو معتقد است که فقر و برابری جنسیتی از جمله مهم‌ترین مشکلات است که مقابله با آن‌ها مسئولیت همه بخش‌های دولتی و خصوصی است. مسئولان آموزش عالی باید این موضوعات را در برنامه‌های درسی دانشگاهی خود در نظر بگیرند.

آنجل کالدرون مدیر بینش های استراتژیک در دانشگاه RMIT در استرالیا در این زمینه گفت؛ این مطالعه نشان می‌دهد که پایان دادن به فقر اولویت اصلی در جهان نیست. چرا که فقرزدایی با سایر اهداف توسعه پایدار در تضاد است.

دانشگاه هاروارد آمریکا و آکادمی علوم چینبالاترین تولید علمی در حوزه توسعه پایدار را دارند. کارشناسان معتقدند که این ۲ موسسه تولیدات علمی در حوزه توسعه پایدار در سطح جهان را هدایت می‌کنند.

کارشناسان معتقدند که دولت‌ها، بنیادها و کسب‌وکارها باید درک خود را از اهمیت این حوزه‌های توسعه پایدار به‌عنوان مؤلفه‌های حیاتی برای اقتصادهای سالم و جوامع قوی‌تر افزایش دهند و باید تحقیقات در این زمینه‌ها را تأمین مالی کنند. راه‌حل کوتاه‌مدت این است که این جوامع بتوانند کفایت اقتصادی داشته باشند، راه‌حل بلندمدت آموزش نسل آینده در این جوامع برای حفظ و اجرای طرح است. همچنین آگاهی محققان و آژانس‌های تأمین مالی از اهداف توسعه پایدار و نحوه ارتباط آن با حوزه‌های کاری مربوطه باید تقویت شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1258713

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =