به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، پیمان صالحی معاون پژوهشی وزیر علوم در مورد وضعیت انجام همانندجویی در پایگاه ایرانداک گفت: طبق قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی همه دانشگاهها باید پایاننامهها و رسالههای خود را در ایرانداک مشابهتیابی کنند ولی به دلیل تفسیر از یک تبصره از آئیننامه این قانون، یک دانشگاه خاص عنوان میکرد که من با ایرانداک مشابهتیابی نمیکنم و همین مبدا مشکلاتی شده بود.
وی ادامه داد: دو سال پیش ما این موضوع را پیگیری کردیم و این مصوبه خاص در هیئت دولت اصلاح شد. در حال حاضر تمام دانشگاهها نه تنها دانشگاههای وزارت علوم، بلکه دانشگاههای وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد، غیر انتفاعی و … موظف هستند که پایاننامهها و رسالههای خود را در ایرانداک مشابهتیابی کنند.
معاون وزیر علوم با تاکید بر اینکه سازمان بازرسی کل کشور نیز پیگیر این موضوع است، گفت: اگر دانشگاهی این اقدام را انجام ندهد، باید به نهادهای نظارتی پاسخگو باشد و این موضوع به همه دانشگاهها ابلاغ شده است.
وی خاطر نشان کرد: برخی دانشگاهها این کار را شروع کردند و نمیگویم که الان همه دانشگاهها مشابهتیابی در ایرانداک را انجام میدهند ولی این مشابهتیابیها به عدد قابل توجهی رسیده است.
صالحی با تاکید بر اجرای قانون ادامه داد: قانون اینگونه نیست که ما به دنبال آنها برویم، بلکه آنها موظف به ثبت پایاننامهها و رسالهها در ایرانداک هستند.
وی پیشنهادی در زمینه بهبود انجام مشابهتیابی ارائه کرد و گفت: ما در این زمینه یک ایدهای داریم و برای اولینبار آن را مطرح میکنم. ایده این است که هیئتامنای ایرانداک مستقل شود. هدف این است که تمامی بازیگران این حوزه و ذینفعان آن؛ از جمله وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد، دانشگاههای غیرانتفاعی و … در این هیئتامنا نماینده داشته باشند.
به گفته معاون پژوهشی وزارت علوم؛ از این طریق همه ذینفعان میتوانند در سیاستگذاریها، تصمیمگیریها و بهرهمندی از مزایای سامانه همانندجو سهیم شوند.
وی خاطر نشان کرد: هیئتامنایی شدن ایرانداک در دستور کار وزارت علوم قرار دارد و امیدوارم که بهزودی این اتفاق بیفتد که همه ذینفعان خود را در این تصمیمگیریها سهیم بدانند و در آن مشارکت فعال داشته باشند.
انتهای پیام/
نظر شما