ه گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، علیرضا عشوری رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران و دبیر جشنواره خوارزمی در نشست خبری این جشنواره که ۴ اسفند ماه ۱۴۰۳ در وزارت علوم برگزار شد، اظهار کرد: جشنواره خوارزمی پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در سال ۱۳۶۶ بنیان نهاده شد. این جشنواره هماکنون به عنوان با سابقهترین جشنواره علمی جمهوری اسلامی ایران چهار دهه افتخارآمیز از برگزاری مستمر و موفقیت آمیز را پشت سر گذاشته است.
وی افزود: با توجه به اینکه برای به ثمر رسیدن تعداد زیادی از طرحهای برگزیده طی سی و هشت سال گذشته بیش از یک نفر به عنوان مجری یا همکار فعالیت داشتهاند که نامشان در فهرست همکاران هر طرح جای دارد، به راحتی می توان برای برآورد کرد که جامعه برگزیدگان جشنواره بین المللی خوارزمی، اجتماعی چند هزار نفره است.
عشوری خاطرنشان کرد: فراخوان پذیرش طرحها در سی و هشتمین جشنواره بینالمللی خوارزمی در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ از طریق وبگاه جشنواره و سایر کشورهای اطلاع رسانی الکترونیکی و پستی در داخل کشور و به زبان انگلیسی در خارج از کشور اعلام شد و پذیرش طرح ها در آبان خاتمه یافت.
دبیر جشنواره خوارزمی یادآور شد: جشنواره بینالمللی خوارزمی در محورهای اصلی پژوهشهای بنیادی، پژوهشهای کاربردی و طرحهای توسعهای و نوآوری و اختراع در ۱۸ گروه تخصصی در تمام زمینههای علمی و فنی به جز علوم انسانی در سطح ملی و بین المللی فعالیت می کند. ارزیابی طرحها ارسال شده در ۲ قالب کارگروههای تخصصی و هیئت داوران انجام خواهد شد. امسال در جشنواره بینالمللی خوارزمی بیش از ۵۰۰ طرح در سامانه جشنواره ثبت شد.
وی افزود: پس از بررسی اولیه، طرحها برای گروههای تخصصی ارسال شد مستندات فنی بررسی شد و برای جشنواره ۱۷ طرح به هیئت داوران ارسال شد. افراد برای یک عمر فعالیت در حوزه علم و فناوری در این جشنواره مورد تقدیر قرار میگیرند. در نهایت تعداد ۸ طرح داخلی و یک طرح ایرانی مقیم کشور هلند به عنوان برگزیدگان سی و هشتمین جشنواره بینالمللی خوارزمی انتخاب شدند.
عشوری خاطرنشان کرد: در بخش دانشپژوهان جوان حدود ۳۰۰ طرح به دبیرخانه جشنواره وارد شد و نهایتا ۹ طرح هیئت داوران ارسال شد. برگزیدگان ۵ اسفند در مراسم با حضور رئیس جمهور مورد تقدیر قرار میگیرند. برخی طرحها کاربردهای ویژهای در زمینه مهندسی پزشکی و سایر حوزههای فناوری دارند. با اجرایی شدن این طرحها میتوانیم در بخش فناوری کشور پیشرفتهای خوبی داشته باشیم و صرفهجویی ارزی خوبی هم به دست خواهد آمد.
دبیر جشنواره بینالمللی خوارزمی تصریح کرد: جوایز این جشنواره نقدی خواهد بود و مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان برای تفر اول، ۴۰۰ میلیون برای نفر دوم و ۳۰۰ میلیون نفر برای نفر سوم در نظرگرفته شده است. از ۳۰ کشور جهان به این جشنواره طرح ارسال شد. در بخش دانشپژوهان جوان به نفر اول ۳۰۰ میلیون تومان، نفر دوم ۲۵۰ میلیون تومان و نفر سوم ۲۰۰ میلیون تومان اهدا خواهد شد.
انتهای پیام/
نظر شما