افزایش دو برابری جمعیت دانشجویی دانشگاه آزاد خراسان شمالی در سه سال

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان شمالی گفت: دانشگاه از ۳ سال پیش با پیروی از دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌ها کمر همت را بست و امروز تعداد دانشجوها از ۶۷۵۰ نفر به عدد ۱۳ هزار رسیده است.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، سه سالی است که از روزی که سند تحول و تعالی ۵ ساله دانشگاه آزاد رونمایی و پس از آن اولین گام‌های اجرایی آن برداشته شد، می‌گذرد. این سند که با تکیه بر اسناد بالادستی و نیازهای جامعه، رویکردی نوین را در جهت توانمندسازی دانشجویان، اشتغال‌زایی، افزایش کیفیت پژوهش و توسعه فعالیت‌های فرهنگی اتخاذ کرده است.

یکی از محورهای اصلی این سند، حرکت از آموزش‌های صرفاً نظری به سمت آموزش‌های مهارتی و اشتغال‌آفرین است که از طریق برنامه‌هایی مانند طرح پویش، دانشجویان را هم‌زمان با تحصیل به بازار کار متصل می‌کند. همچنین، در حوزه پژوهش، تمرکز بر تحقیقات کاربردی و مسئله‌محور است که از طریق سامانه پژوهشیار، به حل چالش‌های ملی کمک می‌کند. در کنار این تغییرات، سند تحول دانشگاه آزاد بر تقویت فعالیت‌های فرهنگی و تربیتی، حمایت از انجمن‌های علمی و دانشجویی، گسترش کرسی‌های آزاداندیشی و همچنین ایجاد درآمدهای پایدار غیرشهریه‌ای تأکید دارد تا دانشگاه بتواند بدون وابستگی به شهریه‌ها، کیفیت خدمات آموزشی و پژوهشی خود را افزایش دهد.

دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد نیز اخیرا در گفتگو با خبرنگار استانی ایسکانیوز در یزد درباره میزان پیشرفت سند گفته بود: اگر بخواهیم به عملکرد سه سال گذشته نمره بدهیم، می‌توان گفت به طور متوسط ۵۰ درصد پیشرفت داشته‌ایم. اتفاقات خوبی در حال رخ دادن است و برخی نتایج آن در آینده نزدیک مشخص خواهد شد.

وی با اشاره به عملیاتی شدن سند تحول تصریح کرد: ما اجازه ندادیم این سند صرفاً جنبه نمایشی و فرمایشی پیدا کند. تلاش ما این بوده که سند تحول به یک برنامه کاملاً عملیاتی تبدیل شود و مسیر حرکت دانشگاه را مشخص کند.

در آخرین دوره ارزیابی اجرای سند تحول و تعالی دانشگاه، استان‌های آذربایجان شرقی، اصفهان، خراسان رضوی، کرمان، گلستان و خراسان شمالی به‌عنوان استان‌های «ساعی» معرفی شدند. همچنین، در بسته «افزایش بهره‌وری و پایداری اقتصادی»، علاوه بر این ۶ استان، واحد جامع مستقل نجف‌آباد و استان البرز نیز به‌عنوان استان‌های ساعی شناخته شدند.

غلامرضا کاظمی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خراسان شمالی با بیان اینکه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی با تفکر و ایده تحول و ارتقای سطح دانشگاه، یعنی تبدیل شدن از دانشگاه مدرک‌گرا به دانشگاه مهارتی، توانست جایگاه دانشگاه را در بین مردم و قشرهای مختلف جامعه ارتقا دهد؛ گفت: دانشگاه آزاد اسلامی واحد خراسان شمالی، از ۳ سال پیش با پیروی از دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌ها کمر همت را بست و امروز تعداد دانشجوها از ۶۷۵۰ نفر به عدد ۱۳ هزار رسیده و این نشانه استقبال مردم و جوانان از دانشگاه است. ما توانستیم اعتماد مردم را به دست بیاوریم و آینده خوبی برای جوانان و مشتاقان به تحصیل ترسیم کنیم.

وی ادامه داد: همچنین بودجه دانشگاه از منفی ۶ به مثبت ۳۳ میلیارد رسیده است. در حوزه فناوری نیز تعداد هسته‌های فناور و مراکز جذب به عدد ۸۹ رسیده است. تمام سعی خود را می‌کنیم که از تمام پتانسیل‌های موجود در دانشگاه استفاده کنیم.

کاظمی تاکید کرد: مرکز بازرسی و ارزیابی دانشگاه در ابتدای هرسال تفاهمنامه‌ای را با روسای استان‌ها امضا می‌کند و وظایفی را به آنها محول می‌کند. از جمله میزان درآمدهای شهریه‌ای و غیرشهریه‌ای، تعداد رشته‌های جدیدی که باید اضافه شوند، پروژه‌های خلاقیت محور، تعداد مقالات اساتید و غیره. در همه زمینه‌ها روسای واحدها متعد می‌شوند که در طول یکسال این کارها را انجام بدهند. در انتهای سال هم ارزیابی صورت می‌گیرد و واحدها سطح بندی می‌شوند. واحد خراسان شمالی توانست در گروه خود رتبه اول و در سطح کشور رتبه پنجم را کسب کند. ما به طور مستمر و ماه به ماه از واحدهای مختلف در سراسر استان و معاونین مختلف گزارش کار میگرفتیم و آنها را ملزم می‌کردیم که تعداتی که بر دوششان گذاشته شده، عمل کنند.

راه‌اندازی کلینیک سلامت، روانشناسی و آب‌درمانی در دانشگاه آزاد خراسان شمالی

کاظمی عنوان کرد: اخیرا نیز رویداد ایده آرا با عنوان "صنایع تبدیلی غذایی" با حمایت سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی خراسان شمالی توسط مرکز رشد فناوری‌های نوین در صنایع دانشگاه آزاد اسلامی خراسان شمالی با حضور ایده پردازان، فعالان، دانشجویان و تولید کنندگان در حوزه صنایع غذایی استان برگزار شد. این رویداد با هدف ایجاد پویایی در حوزه صنایع غذایی استان و با هدف شناسایی، اولویت گذاری و مشارکت و حضور فعال در رویدادهای فناورانه و استارتاپی و با توجه به رویکرد حل مساله صنعت و کسب و کار توسط دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به رسالت دانشگاه در جهت رفع چالش‌های پیش روی صنایع در مجموع ۲۱ ایده کاربردی ازمحورهای مختلف از جمله روش‌‍های نوین در بهینه سازی مواد اولیه، فرآوری مواد غذایی و تولید مواد غذایی، نوآوری در افزایش ارزش غذایی محصولات و نوآوری در بسته بندی و برندسازی محصولات به دبیرخانه ارسال شدند. پس از بررسی های اولیه هیات داوران ۱۵ ایده برتر و کاربردی، در مسابقه ارائه و داوری شدند که در نهایت سه ایده برتر با رای داوران انتخاب شدند و جوایزشان را دریافت کردند.

رئیس دانشگاه آزاد واحد بجنورد تصریح کرد: یکی از مهمترین برنامه‌های ما در سال آینده این است که بازرسی و رصد قوی‌تری داشته باشیم تا به اهداف تعیین شده دست پیدا کنیم و روند رو به رشدمان را حفظ کنیم. به عنوان مثال در بخش درآمدهای غیرشهریه‌ای قراردادهایی با پیمانکاران که بعضا از دانشجویان بودند امضا کردیم. به این ترتیب هم دانشجوها در عرصه‌های عملی مربوط به رشته خودشان وارد کار شدند و کسب درآمد کردند و هم دانشگاه در این حوزه موفق به درآمدزایی شد.

وی افزود: به همت اساتید و کارکنان دانشگاه کلینیک تندرست و سلامتی و آب درمانی در دانشگاه تاسیس شده که هم به دانشجوها و هم به مردم خدمت‌رسانی میکنند. تجهیزات کلینیک سلامت و تندرستی به ارزش ۲.۵ میلیارد تومان توسط اساتید و دانشجویان تامین شده. همچنین کلینیک روانشناسی تاسیس کردیم و درصدد تاسیس کلینیک مامایی در دانشگاه هستیم.

غلام‌رضا کاظمی تشریح کرد: در تفاهمنامه‌ای که با سازمان برنامه و بودجه امضا کردیم، به ارزش ۶ میلیارد تومن، حدود ۶۰ روستا را برای آمایش و گسترش و توسعه روستا مورد بررسی قرار دادیم. همچنین طرح اکتشاف سرب و روی از یک معدن در آستانه اجرا است. در مسئله پنل‌های خورشیدی هم طرح مزرعه پنل خورشیدی را در دست اقدام دارد. تمام این طرح‌ها و پروژه‌ها در بخش درآمدهای غیرشهریه‌ای کمک شایانی به دانشگاه می‌کند.

انتهای پیام/

خبرنگار: کوشا ساسانیان

کد خبر: 1260770

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =