به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، سید حسین حسینی سرپرست دانشگاه تهران در مراسم نکوداشت دکتر حسن حبیبی که ۱۵ اسفندماه ۱۴۰۳ در باغ نگارستان دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار کرد: دکتر حبیبی یک سیاستمدار، حقوقدان و ادیب بود. ایشان در سال ۱۳۷۶ دکترای دوم خود را از دانشگاه تهران دریافت کرد.
وی افزود: استاد حبیبی در احیای باغ نگارستان نقش بسیار موثری داشتند. این مجموعه حدود ۲ قرن قدمت دارد و در دوره قاجار به عنوان تفرجگاه مورد استفاده قرار میگرفته است. از طرف دیگر این باغ نخستین خاستگاه آموزش عالی در ایران بوده است. سپس در قالب دانشگاه تهران این فعالیتها ادامه یافت. این باغ پس از انتقال مراکز آموزشی به دانشگاه تهران، متروکه شد و بخشهایی از آن به سازمانهای مختلف واگذار شد.
حسینی خاطرنشان کرد: دکتر حبیبی در چنین شرایطی اقدام به احیای این باغ کرد. همه ما مدیون و مرهون اقدامات دکتر حبیبی هستیم. امیدواریم که این باغ همواره در فعالیتهای فرهنگی و هنری پایدار باشد.
فرهنگ روح و جان جامعه است و پرورش و حفظ آن امری حیاتی است
در ادامه این مراسم مراسم دکتر نصرتی، با اشاره به اینکه افتخار ما زیستن در سرزمینی است که در جهان به میراث فرهنگی و ادبیاش شهره است، گفت: بار اصلی حفظ این میراث بر دوش فرهیختگان، اندیشمندان و دلسوزان حوزه فرهنگ ایران بوده است که به حق میتوان از آنها به عنوان سرمایههای کشور نام برد. بیگمان حفظ این سرمایهها و گرامیداشت و تکریم آنان نیز امری واجب و رسالتی برای نهادهای علمی و فرهنگی کشور است.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران با تأکید بر ضرورت ارج نهادن به خدمات فرهنگی دکتر حبیبی گفت: رویداد امروز، تکریم کسی است که در کسوت سیاسی نیز چهره فرهنگی برجستهای بوده است و بهانهای برای یادآوری این نکته که فرهنگ روح و جان جامعه است و پرورش و حفظ آن امری حیاتی است.
در ادامه، صالحی امیری نیز ضمن قدردانی از بانیان این مراسم گفت: گرامیداشت مرحوم حبیبی مهم است، چرا که وی شخصیتی جامع بود، یعنی از جمیع جهات از جمله از جهت اخلاقی، فرهنگی، حقوقی و اجتماعی، انسانی ارزشمند و عمیق بود. همچنین عقیده من این است که بنیان توسعه ما، نه منابع مادی، بلکه سرمایههای معنوی و فرهنگی است. از این بابت نیز گرامیداشت شخصیتی فرهنگی چون حبیبی ارزشمند است.
وزیر میراث فرهنگی با اشاره به اینکه شخصیت حبیبی، همه عناصر یک شخصیت فرهنگی را دارد گفت: «او هم هویتساز بود، هم وحدتآفرین و هم شخصیتساز. پس او سرمایهای معنوی برای ایران است، آن هم سرمایهای مانا و ارزشآفرین برای نسلهای آینده.»
حفظ مواریث فرهنگی اولویت مرحوم حبیبی بود
حناچی نیز به تأثیرگذاری دکتر حبیبی در عرصههای فعالیتش پرداخت و گفت: «وی پس از دوره جنگ، در مقام معاون اول رئیسجمهور، حفظ مواریث فرهنگی را در اولویت قرار داد و اقدامات متعددی چون مرمت کاخ مرمر و کاخ ریاستجمهوری، حفظ باغ نگارستان، مرمت خانههای تاریخی در شهرهای مختلف، انتقال شاهنامه طهماسبی به کشور، ایجاد بنیاد ایرانشناسی و بازسازی سفارتخانههای ایران در کشورهای مختلف بر اساس معماری ایرانی، بدون تلاشهای او امکانپذیر نمیشد. در عین حال او انسانی بسیار صبور و باتحمل بود و برای نمونه، هیچگاه از شوخیها و کاریکاتورهای نشریه گلآقا نرنجید.»
حدادعادل نیز در سخنانش، شخصیت دکتر حبیبی را جامع صفاتی دانست که معمولاً درون یک فرد جمع نمیشوند: «او همزمان دیندار و خردمند، مسلمان و ایرانی، دانشمند و مدیر، سیاستمدار و فرهنگدوست، اهل قلم و اهل عمل بود. به دلیل همین جامعیت، شخصیتی معتدل داشت و توانست حلقه واسطی بین انقلاب و حاکمیت از یکسو و هنرمندان و نویسندگان از سوی دیگر باشد. او در عین حال دوستدار و پیرو حضرت امام و مقام معظم رهبری بود.»
وی افزود: «پیشتر گفتهام و تکرار میکنم که او امیرکبیر زمانه ما بود، امیرکبیری که خوشبختانه فرصت اقدام و تأثیرگذاری یافت.»
گفتنی است در این مراسم، رضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، غلامعلی حدادعادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، سیدحسین حسینی سرپرست دانشگاه تهران، روحالله نصرتی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، پیروز حناچی رئیس پژوهشکده فرهنگ و هنر دانشگاه تهران، مجید قاسمی مدیرعامل بانک پاسارگاد، احمد مسجدجامعی وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی و خانم شفیقه رهیده همسر مرحوم حسن حبیبی حضور داشتند.
کاشت نهال به نام دکتر حبیبی در محوطه باغ نگارستان و رونمایی از سردیس او، بخشهای دیگر این مراسم بود.
انتهای پیام/
نظر شما