به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز؛ آژانس استانداردهای غذایی (FSA) در حال بررسی این موضوع است که چگونه میتواند روند تایید غذاهای تولید شده در آزمایشگاه را سرعت بخشد. چنین محصولاتی از سلولهای کارخانههای شیمیایی کوچک رشد میکنند. شرکتهای بریتانیایی از نظر علمی در این زمینه پیشتاز بودهاند، اما احساس میکنند که با مقررات فعلی مانع شدهاند. این در حالی است که غذای سگ تهیه شده از گوشتی که در آزمایشگاهها تولید شده، ماه گذشته برای اولین بار در بریتانیا به فروش رفت.
در سال ۲۰۲۰، سنگاپور اولین کشوری بود که اجازه فروش گوشت کشت سلولی برای مصرف انسان را صادر کرد و پس از آن یعنی سه سال بعد، ایالات متحده به این محصول مجوز داد. با این حال، ایتالیا و ایالتهای آلاباما و فلوریدا ممنوعیتهایی را وضع کردهاند.
آژانس استانداردهای غذایی قرار است مقررات جدیدی را با همکاری با کارشناسان شرکتهای مواد غذایی با فناوری پیشرفته و محققان دانشگاهی ایجاد کند. این سازمان میگوید که قصد دارد ارزیابی کامل ایمنی دو غذای تولید شده در آزمایشگاه را در طی فرآیند ۲ سالهای که شروع میکند، تکمیل کند. اما منتقدان میگویند که داشتن شرکتهایی که در تدوین قوانین جدید دخیل هستند، نشان دهنده تضاد منافع است.
این ابتکار در پاسخ به نگرانیهای شرکتهای بریتانیایی مبنی بر از دست دادن جایگاه خود به رقابت در خارج از کشور است، جایی که فرآیندهای تائید نیمی از زمان را میگیرد.
پروفسور رابین می، دانشمند ارشد آژانس استانداردهای غذایی، میگوید: هیچ سازشی در مورد ایمنی مصرف کننده وجود نخواهد داشت. ما در حال همکاری بسیار نزدیک با شرکتهای درگیر و گروههای دانشگاهی هستیم تا با هم همکاری کنیم و ساختار نظارتی را طراحی کنیم که برای آنها خوب باشد، اما به هر قیمتی تضمین میکند که ایمنی این محصولات تا آنجا که ممکن است بالا بماند.
اما منتقدانی مانند پت توماس، مدیر گروه کمپین Beyond GM، با این رویکرد قانع نشدهاند.
او میگوید: شرکتهایی که در کمک به آژانس استانداردهای غذایی برای تنظیم این مقررات نقش دارند، آنهایی هستند که احتمالاً از مقرراتزدایی سود میبرند و اگر این هر نوع محصول غذایی دیگری بود، ما از آن خشمگین میشویم.
البته لرد والانس، وزیر علوم این کشور، با این روند که به عنوان «قانونزدایی» توصیف شده بود، مخالفت کرد. او میگوید: این امر مقرراتزدایی نیست، این مقررات طرفدار نوآوری است. این یک تمایز مهم است، زیرا ما در تلاش هستیم تا مقررات را با نیازهای نوآوری هماهنگ کنیم و برخی از بوروکراسی و تکراری را کاهش دهیم.
غذاهای آزمایشگاهی از سلولهای کوچک به بافت گیاهی یا حیوانی تبدیل میشوند. این گاهی اوقات میتواند شامل ویرایش ژن برای تغییر خواص غذا باشد. مزایای ادعا شده این است که آنها برای محیط زیست بهتر و بالقوه سالمتر هستند.
دولت بریتانیا مایل است شرکتهای تولید مواد غذایی در آزمایشگاه رشد کنند، زیرا امیدوار است بتواند مشاغل جدید و رشد اقتصادی ایجاد کند. بریتانیا در این علم خوب عمل کرده است، اما روند تائید فعلی بسیار کندتر از سایر کشورها است. سنگاپور و آمریکا به ویژه رویههای سریعتری دارند.
«آیوی فارم»، یکی از بخشهای فناوری در دانشگاه آکسفورد آماده استفاده از استیکهای آزمایشگاهی است که از سلولهای گاوی تهیه شده است. این شرکت در ابتدای سال گذشته درخواست مجوز برای فروش استیکهای خود به رستورانها کرد.
مدیرعامل آیوی فارم توضیح میدهد که ۲ سال زمان زیادی برای انتظار بود. اگر بتوانیم این مدت را به کمتر از یک سال کاهش دهیم و در عین حال بالاترین استانداردهای ایمنی غذایی بریتانیا را حفظ کنیم، به شرکتهای نوپا مانند ما کمک میکند تا پیشرفت کنند.
دکتر آلیشیا گراهام نیز داستان مشابهی دارد. او که در مرکز بزوس امپریال کالج در غرب لندن کار میکند، راهی برای رشد جایگزینی برای شکر پیدا کرده است. این شامل وارد کردن یک ژن موجود در توت به مخمر است. این فرآیند او را قادر میسازد تا مقادیر زیادی کریستال تولید کند که طعم آن را شیرین میکند.
او میگوید این محصول شما را چاق نمیکند، ولی یک شیرینکننده بالقوه و جایگزین سالم در نوشابههای گازدار است.
اما شرکت دکتر گراهام تا زمانی که تائیدیه آن را نگیرد، اجازه فروش ندارد. و این در حالی است که مسیر گرفتن تائیدیه ساده نیست. همه آنها فناوریهای جدیدی هستند که برای رگولاتوری کار آسانی نیست. اما این بدان معناست که ما یک مسیر خاص برای تائید محصول نداریم.
آژانس استانداردهای غذایی میگوید که ارزیابی ایمنی کامل ۲ غذای تولید شده در آزمایشگاه را طی ۲ سال آینده تکمیل خواهد کرد و شروع یک سیستم سریعتر و بهتر برای درخواست برای تائید غذاهای جدید تولید شده در آزمایشگاه خواهد داشت.
انتهای پیام/
نظر شما