توجه ویژه رهبری بر ۷ کتاب ادبیات پایداری و تاریخ‌نگاری در سالی که گذشت

توصیه بزرگان نقش به سزایی در گرویدن مردم به سمت تهیه و مطالعه کتاب دارد که رهبر معظم انقلاب در سال ۱۴۰۳ با تقریظ بر ۷ کتاب، به تنهایی بار این مهم فرهنگی را بر دوش کشیدند و موجبات افزایش سطح مطالعه را رقم زدند.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، مطالعه و کتابخوانی از دیرباز به‌عنوان یکی از مهم‌ترین ابزارهای رشد فکری و فرهنگی جوامع شناخته شده است. کتاب، دریچه‌ای به سوی جهان‌های ناشناخته، اندیشه‌های نو و تجربه‌های دیگران است. در دنیای پرشتاب امروز که فناوری و شبکه‌های اجتماعی بخش عمده‌ای از وقت انسان‌ها را به خود اختصاص داده‌اند، مطالعه همچنان راهی بی‌بدیل برای تقویت ذهن، افزایش آگاهی و پرورش خلاقیت باقی مانده است.

در این میان، ادبیات پایداری به‌عنوان شاخه‌ای خاص از ادبیات، نقش ویژه‌ای ایفا می‌کند. این ادبیات در ایران، پس از انقلاب اسلامی و جنگ هشت ساله دفاع مقدس و همچنین پس از حضور مستشاران ایرانی در فرای مرزها جهت دفاع از مظلوم در برابر حملات گروهک های تکفیری وابسته به رژیم صهیونیستی در کشورهای اسلامی، جایگاه ویژه‌ای یافت. کتاب‌هایی که در این حوزه نوشته شده‌اند، روایتگر رشادت‌ها، فداکاری‌ها و استقامت مردمانی هستند که در برابر سختی‌ها ایستادگی کردند.

اهمیت ادبیات پایداری در این است که گذشته را به حال پیوند می‌زند و هویت فرهنگی یک ملت را تقویت می‌کند. این آثار به نسل جوان کمک می‌کنند تا با ریشه‌های خود آشنا شوند و از تاریخ کشورشان الهام بگیرند. در عین حال، این کتاب‌ها می‌توانند به‌عنوان منبعی برای پژوهش‌های تاریخی و اجتماعی مورد استفاده قرار گیرند و به درک بهتر از تحولات گذشته کمک کنند.

در این میان توصیه بزرگان و معرفی آثار این حوزه نقش به سزایی در گرویدن مردم به سمت تهیه و مطالعه چنین آثاری دارد که رهبر معظم انقلاب در سال ۱۴۰۳ با تقریظ بر ۷ کتاب به تنهایی بار معرفی آثاری از این حوزه را بر دوش کشیدند و موجبات افزایش سطح مطالعه را رقم زدند.

در این گزارش به صورت اجمالی به معرفی ۷ کتابی که در سال گذشته توسط رهبر مقام معظم رهبری تقریظ شدند خواهیم پرداخت.

«پاییز آمد»

شهدا را همیشه کلیشه‌ای معرفی کرده‌اند و هروقت حرف از خاطرات زندگی آن‌ها می‌شود توقع می‌رود یک موجود خیالی، دست‌نیافتنی و ازآسمان‌آمده معرفی شود که انگار هیچ‌وقت زندگی عادی و روزمره نداشته است، برای همین تصور جامعه از شهید یک شخص معصوم عاری از هر گناه و اشتباه است، درحالی‌که چنین نیست و شهدا هم مثل سایر آدم‌های شهر زندگی عادی داشته و در روزمرگی کاملاً معمولی به سر می‌بردند، شاید خیلی‌هایشان حتی اهل نماز شب یا مستحبات نبودند و در همین کوچه‌وبازار زندگی می‌کردند، آرزوهایی داشته‌ و اشخاصی بریده از دنیا و مادیات نبوده‌اند. در کتاب «پاییز آمد» به زندگی خصوصی خانم موسوی و شهید یوسفی، آشنایی و عشق آن‌ها پرداخته می‌شود، اتفاقی که در کتاب‌های مشابه کمتر رخ می‌دهد.

این کتاب به قلم گلستان جعفریان نگارش شده و توسط انتشارات سوره مهر راهی بازار نشر گردیده است.

متن تقریظ رهبری بر کتاب «پاییز آمد»:

«- عشقی آتشین، عزمی پولادین، و ایمانی راستین چهره‌نگار زندگی این دو جوان است که با نگارشی زیبا و رسا در این کتاب تصویر شده است. این نیز از همان روایات صادقانه است که شنیدن و خواندن آن امثال این حقیر را خجالت‌زده میکند و فاصله‌ی نجومی‌شان با این مجاهدان واقعی را آشکار میسازد. آذر ۱۴۰۱»

گلستان جعفریان نویسنده این کتاب به گفت‌وگو با ایسکانیوز گفت: تقریظ این کتاب توسط رهبری برایم بسیار شیرین است و احساس می کنم این طرز تفکر یعنی فاصله گرفتن از کلیشه ها و بیان دقیق واقعیت ها که مورد تایید رهبری هم هست.

فخر السادات موسوی راوی کتاب «پاییز آمد» در گفت‌وگو با ایسکانیوز گفت: من اصلاً باور نمی‌کردم که حضرت آقا کتاب را تقریض کنند و وقتی این را شنیدم خیلی خوشحال شدم و متوجه شدم که ما کار درستی را انجام داده‌ایم که شهید را از کلیشه بیرون بیاوریم و آنچه که هست را در بازگو کنیم.

«هواتو دارم»

این کتاب روایتی از زندگی شهید مدافع حرم مرتضی عبداللهی است که در تاریخ ۲۳ آبان ۱۳۹۶ در سوریه به شهادت رسید. کتاب «هواتو دارم» به ماجرای زندگی این شهید مدافع حرم می‌پردازد. جوانی باهوش و شجاع که مزین به انواع و اقسام هنرهای رزمی بود تا اینکه عشق به شهادت او را به دفاع از حرم عمۀ سادات سوق می‌دهد.

این کتاب به قلم محمدرسول ملاحسنی نگارش شده و توسط انتشارات شهید کاظمی راهی بازار نشر شده است.

متن تقریظ رهبری بر کتاب «هواتو دارم»:

بسم الله الرّحمن الرّحیم

«ــ این نیز جلوه‌ئی دیگر از رویشهای انقلاب است: جوان دلاوری با عقلانیّت دهه‌ی ۹۰ و احساسات دهه‌ی ۶۰.. مصداق: الیه یصعد الکلم الطیب و العمل الصالح یرفعه.. با جهادی در بهترین راه و سرانجامی برترین سرانجام.. هنیئاً لأرباب النعیم نعیمُهم.. معرفت و صبر راوی (همسر شهید) در خور ستایش است.. گرامی و سربلند باد. ۲ تیر ۴۰۲

ـ نگارش کتاب، خوب و در موارد بروز احساسات، عالی است و نیز مقدمه بخصوص چند سطر پایانی آن.»

رسول ملاحسنی نویسنده کتاب «هواتو دارم» در گفت‌وگو با ایسکانیوز گفت: اگر در طول زندگیم دو خبر خوب شنیده باشم یکی سخنرانی سال ۹۷ حضرت آقاست که درباره کتاب «یادت باشد» صحبت می‌کنند و آن یکی هم خبر تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «هواتو دارم» است و بعد از تقریض رهبری وظیفه ما سنگین‌تر می‌شود تا با قوت بیشتری این راه را ادامه بدهیم.

«بیست سال و سه روز»

این کتاب جلد دوازدهم از مجموعه مدافعان حرم است که زندگی داستانی شهید مصطفی موسوی را روایت می کند. این شهید که وی را به عنوان جوانترین شهید ایرانی مدافع حرم می‌شناسند، بیست و یکم آبان ماه ۹۴ در شهر العیس حلب به شهادت رسید.

بیست سال و سه روز به قلم سمانه خاکبازان نگارش شده و توسط انتشارات روایت فتح راهی بازار نشر گردیده است.

متن تقریظ رهبری بر کتاب «بیست سال و سه روز»:

«به نام خدا

ــ این شرح حال نیز برای امثال من غبطه‌انگیز و حسرت‌زا است. نور این جوان و امثال او چشم امثال مرا خیره میکند و ما را متوجّه تاریکیهائی که در آن گرفتاریم میسازد. آفرین به آن انگیزه‌ی نجات‌بخش که سیدمصطفی‌ها را به چنین اوجی میرساند و مرحبا به صبر و توکلی که پدر و مادری را در فقدان چنین فرزندی آرامش می‌بخشد. خدا را سپاس که در دوران چنین انسانهائی زندگی میکنیم. خرداد ۱۴۰۳»

سمانه خاکبازان نویسنده کتاب «بیست سال و سه روز» در گفت‌وگو با ایسکانیوز گفت: ما هدفی را که قرار دادیم طبق فرمایشات مقام معظم رهبری بر این بود که دفاع مقدس و تمام آرمان هایی که در بحث مقاومت وجود داشت را بتوانیم زنده نگه داریم و این تقریظ برای ما هم خوشحال کننده و هم به نوعی دلگرمی است برای ادامه دادن در این راه است.

مهدی محمدخانی مدیر انتشارات روایت فتح در گفت‌وگو با ایسکانیوز گفت: تاثیر تقریض رهبری علاوه بر آن کتاب خاص باعث می شود کتاب های دیگر در آن موضوع و حتی توجه به حوزه مقاومت و دفاع مقدس افزایش پیدا کند و اهمیت توجه به کتاب و کتابخوانی و در کنار آن توجه به موضوع ادبیات پایداری را برای همگان روشن می کند.

«معبد زیرزمینی»

این کتاب داستان تلاش جوانی برای یافتن شخصیت واقعی خود در دل خاک است. الیاس جوان سرخورده و تنهایی است که تلاش می‌کند نظر دیگران را نسبت به خود تغییر دهد. او از توسری‌های دایی به ستوه آمده و تبدیل به جوانی منزوی و تنها شده. توجه زیاد مادر در مقابل دیگران غرورش را شکسته و حالا به دنبال راهی است تا به همه ثابت کند بچه ننه نیست و جَنَم دارد.

الیاس به دنبال راه می‌گردد تا اینکه «حاج غلام‌حسین» مقنی از قم به روستای محل سکونت الیاس می‌آید و دنیای تازه‌ای را به او نشان می‌دهد. دنیایی که شجاعت و شهامت لازمه‌ی ورود به آن است. آشنایی با «حاج غلام‎حسین» اتفاقات تازه‌ و غیرقابل پیش‌بینی را در زندگی الیاس رقم می‌زند و او را به دنبال شناخت بهتر خود و پذیرش جنبه‌های جدید زندگی می‌کشاند.

این کتاب به قلم معصومه میرابوطالبی نگارش شده و در ۱۶۳ صفحه توسط انتشارات کتاب جمکران منتشر شده است.

متن تقریظ رهبری بر کتاب «معبد زیرزمینی»:

« بسمه تعالی

موضوع این رمان تازه و مبتکرانه است، نگارش آن هم شیرین و جذاب است. پرداختن به بخش‌های حاشیه‌ئی ولی مهم و تاثیرگذار دفاع مقدس کار لازمی است که نویسنده‌ی این رمان شیوا از عهده‌ی آن برآمده است. استفاده از مقنّی‌های یزدی را شهید صیاد شیرازی چند بار مطرح کرده بود و ماها از آن مطلع بودیم، اما اهمیت و ظرافت و دشواری آن به گونه‌ئی که در این کتاب تشریح شده برای ما و دیگران امثال ما معلوم نبود. رحمت و رضوان خدا بر این هنرمندان کلنگ به دست. شهریور ۴۰۲»

معصومه میرابوطالبی نویسنده کتاب «معبد زیرزمینی» در گفت‌وگو ایسکانیوز با بیان اینکه بعد از شنیدن تقریض این کتاب توسط رهبری بسیار خوشحال شدم تصریح کرد: بیشتر خوشحالیم بابت این بود که روند نوشتن، چاپ و انتشار کتاب و خواست خدا چنین بود که زحمات این شهید که زحمات زیادی برای حفر تونل کرده بود دیده شود و نسل جوان منتقل شود و بدانند چه افراد بزرگی وجود داشتند که بدون هیچ چشم داشتی برای نگه داشتن خاک وطن چه تلاش هایی کردند.

«آخرین فرصت»

این کتاب روایت زندگی شهید علی کسایی است. شهید کسایی، مربی و مسئول عقیدتی سیاسی مرکز پیاده ارتش شیراز بود و نویسنده برای نگارش این داستان به سراغ همسر وی رفته است و این کتاب حاصل ماه‌ها مصاحبه و گفتگوی او با خانم قافلان‌کوهی همسر شهید علی کسایی است.

«آخرین فرصت» روایت زندگی سراسر عشق و ایمان خانم قافلان‌کوهی و شهید علی کسایی با روایت خواب عجیب دختر دوم خانواده قافلان‌کوهی به نام رفعت در شیراز آغاز می‌شود و با برگزاری مراسم خاستگاری این شهید و ازدواج این دو خواندنی‌تر می‌شود و در خلال کتاب نیز اتفاقات زندگی ساده وعاشقانه خانواده شهید کسایی درشهر شیراز روایت می‌شود.

این کتاب به قلم سمیرا اکبری و تصویرسازی کمیل کریمی توسط انتشارات به نشر چاپ و روانه بازار نشر شده است.

متن تقریظ رهبری بر کتاب «آخرین فرصت»:

«بسمه تعالی

ــ این شهید عزیز از سرآمدانِ شهدا است. زندگی پرهیزگارانه، رفتار فداکارانه، و سرانجام غبطه‌انگیز: شهادت دلاورانه و آگاهانه. گوارا باد این همه بر این بنده‌ی مخلص.. و درود خدا بر امام خمینی که انقلابش توانست چنین گوهرهای نفیسی را استخراج و تربیت کند. نگارش خوب نویسنده و اظهارات صریح و ساده‌ی راویِ رنج‌کشیده، از امتیازات کتاب است. تیر ماه ۴۰۲»

سمیرا اکبری نویسنده کتاب «آخرین فرصت» در گفت‌وگو با ایسکانیوز بیان کرد: با شنیدن خبر تقریظ رهبری بر این کتاب یک احساس شیرین عزتمندانه‌ای را تجربه کردم که واقعا تا حالا نچشیده بودم. واقعا به نظرم آن شخصیت والای خود شهید برای حضرت آقا جلب توجه کرد.

رفعت قافلان کوهی همسر شهید علی کسایی و راوی کتاب «آخرین فرصت» در گفت‌وگو با ایسکانیوز اظهار کرد: همینقدر که شهید معرفی شوند برایم کافیست. شهیدی که همه زندگی و تلاشش برای اسلام و انقلاب بوده است. برای من خیلی مهم بود که مورد توجه حضرت آقا قرار گیرد که الحمدالله گرفت.

«مجید بربری»

این کتاب روایتگر زندگی شهید مجید قربانخانی است که به حُرّ مدافعان حرم شهرت پیدا کرد؛ چون تا یک سال قبل از شهادتش، مسیر زندگی کاملا متفاوتی داشت.

مجید قربانخانی جوانی ۲۸ ساله و اصطلاحا دهه هفتادی بود که در سفر اربعین سال ۱۳۹۳، دچار تحول شد و از مسیر قبلی خود توبه کرد. کسی که لات محل و همیشه در جیبش چاقو بود! کسی که روی دستش خالکوبی داشت. کسی که قهوه‌خانه داشت و قهوه‌خانه اش پاتوق لات‌های محل بود برای صرف قلیان! اما زمانی که نام حضرت زینب(س) را شنید، توبه کرد و حُرّ زمان خود شد؛ حر مدافعان حَرَم.

این کتاب به قلم کبری خدابخش دهقی نوشته شده و توسط انتشارات دارخوین راهی بازار نشر گردیده است.

متن تقریظ رهبری بر کتاب «مجید بربری»:

« بسم الله الرّحمن الرّحیم

ــ اینجا فطرتی پاک را، دلی روشن را، دستی خدمتگزار به ضعیفان را می‌بینیم که رشته‌ئی از انوار خورشید حسینی، آنها را در خط نورانی جهاد و شهادت، به کار می‌اندازد و دارنده‌ی آنها را به اوج میرساند. مجید قربانخانی مصداق آیه‌ی: فَمَن یُرد الله ان یهدیه یشرح صدره للإسلام است. او لایق این عروج بوده و دل با صفا و روح با مرام او ظرفیت آن را داشته است.. گوارایش باد و الحقنا الله به انشاءالله. تیر ماه ۴۰۲

ــ خانواده‌ی این شهید عزیز را در اینجا از نزدیک زیارت کردم.»

کبری خدابخش دهقی نویسنده کتاب «مجید بربری» در گفت‌وگو با ایسکانیوز خاطرنشان کرد: گاهی ما واژه کم می‌آوریم برای بیان یک سری از اتفاقات و الان هم نمی‌دانم چه واژه‌ای را به کار ببرم بیانگر حس و حال من باشد از تقریط رهبر انقلاب بر این کتاب.

وی ادامه داد: اینکه حضرت آقا لطف کردند و این کتاب را خواندند یک افتخار خیلی بزرگ برای من است زیرا هر نویسنده‌ای به خصوص مایی که در حوزه ادبیات پایداری کتاب می‌نویسیم آرزویمان بعد از دیدار حضرت آقا این است که ایشان کتاب ما را بخوانند. تا قبل از تقریض رهبر انقلاب تند تند کتابی را تمام می‌کردم و به سراغ کتاب بعدی می‌رفتم اما الان احساس می‌کنم مسئولیتم سنگین‌تر شده است و نسبت به انتخاب کلمه به کلمه حساس‌تر شده‌ام.

«ایستگاه خیابان روزولت»

این کتاب از تازه‌ترین کتاب‌های مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی است که به روایتی مستند از تسخیر سفارت آمریکا در تهران پرداخته و جزئیاتی از این رخداد تاریخی را برای مخاطب شرح می‌دهد.

این کتاب با بهره‌گیری از اسناد اطلاعاتی آمریکا که برای اولین‌بار در این کتاب منتشر شده‌اند، درک تازه‌ای از نحوه تعاملات آمریکا با ایران پس از انقلاب ارائه می‌دهد. اسناد منتشرشده شامل گزارش‌هایی از تحلیل‌ها و فعالیت‌های سازمان سیا و دیگر نهادهای امنیتی آمریکا در آن زمان است که نشان می‌دهد ایالات متحده نه تنها تلاش‌هایی برای کنترل اوضاع و حمایت از نیروهای مخالف انقلاب انجام می‌داده، بلکه حتی در پی ایجاد شبکه‌هایی برای تأثیرگذاری در سیاست‌های داخلی ایران نیز بوده است.

«ایستگاه خیابان روزولت» زمستان ۱۴۰۲ توسط مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی به چاپ رسیده و تقریظ رهبر انقلاب حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بر آن، ۹ آبان ۱۴۰۳، طی مراسمی در مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی با حضور نویسنده کتاب، کارشناسان و پژوهشگران تاریخ معاصر ایران و جمعی از فعالان حادثه‌ی تسخیر لانه‌ی جاسوسی آمریکا در تهران در ۱۳ آبان ۱۳۵۸، رونمایی و منتشر شد.

متن تقریظ رهبری بر کتاب «ایستگاه خیابان روزولت»:

«بسمه تعالی

این، گزارشی متقن و پرفایده از یک حادثه مهم در تاریخ انقلاب؛ یعنی تسخیر لانه جاسوسی در سال ۱۳۵۸ است. این کتاب پُرکننده یکی از خلأهای رسانه‌ای و تبلیغاتی ما است.

ما به جنگ روایت‌ها در پیکارهای جهانی توجه لازم را نکرده‌ایم و دشمنان و بدخواهان ما از غفلت ما بهره برده و بسیاری از حوادث را وارونه نشان‌ داده‌اند.

باید از نویسنده این کتاب و تلاش ارزشمندش قدردانی شود بخاطر اقدام هشیارانه‌اش در این عرصه مهم. نثر کتاب، روان و رسا و تحقیق و تحلیل‌های آن منطقی و صادقانه و قانع‌کننده است.

نام انتخاب شده برای کتاب عالی است. مهر ماه ۱۴۰۳»

انتهای پیام/

کد خبر: 1264523

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =