تهران- ایسکانیوز: خبر خودکشی دانشجوی سال آخر دکتری روابط بین الملل با خوردن سیانور مقابل مسئولین دانشکده حقوق و علوم سیاسی به اندازه کافی تکان دهنده بود، اما تکذیبیه مدیر کل روابط عمومی دانشگاه و رئیس دانشکده حقوق و علومسیاسی دانشگاه تهران در مورد خودکشی این دانشجو و اعلام اینکه او غش کرده است و در راه بیمارستان جان سپرده از این هم عجیبتر است. به هر حال چیزی که مشخص است این است که علت دقیق فوت را پزشکی قانونی اعلام خواهد کرد. یک شاهد عینی در گفت و گو با خبرنگار ایسکانیوز در مورد این حادثه گفت:« وقتی دیروز از پلههای طبقه دوم به سمت اتاق مدیریت دانشگاه میرفتم، خانمی را دیدم که سراسیمه از بخش مدیریت خارج شد و به دو نفر دیگر که به سمت اتاق میرفتند گفت خجسته نیا حالش بد است و اسپریاش را هم با خود نیاورده. بعد از ان بود که ماموران اورژانس وارد دانشگاه شدند و او را با خود بردند.»
یکی دیگر از دانشجویان این دانشکده با اشاره به صحبتهای رئیس دانشکده در مورد این اتفاق به ایسکانیوز گفت:« مسلما غش کردن نمیتواند علت مرگ کسی شود.» او از شایعات دانشجویان در مورد این اتفاق گفت:« شایعاتی بر سر زبانهاست که او به خاطر مشکلات خانوادگی قصد خودکشی داشته اما هنوز چیزی مشخص نیست و البته کسی هم که بخواهد برای مشکلات خانوادگی خودکشی کند قطعا اتاق رئیس دانشکده را انتخاب نخواهد کرد!» پیگیریهای ایسکانیوز در مورد این حادثه ادامه دارد اما پیش از این هم مواردی از خودکشی در بین دانشجویان دانشگاه تهران مشاهده شده بود.
6 سال پیش بود که خبر خودکشی دانشجوی ارشد دانشگاه تهران در رسانه ها چاپ شد، در 6 آبان 87 یک دانشجوی کارشناسی ارشد رشته سنجش از دور و سيستم اطلاعات جغرافيايي دانشكده جغرافيای دانشگاه تهران در خوابگاه 16 آذر دانشگاه تهران ساعت 5/9 صبح با پرتاب خود از طبقه چهارم خوابگاه خودكشي كرد و کمتر از یکسال بعد از این حادثه یک دانشجوی دختر دانشگاه تهران نیز خود را از طبقه چهارم خوابگاه به پایین پرتاب کرد و جان باخت، بعد از ظهر دیروز یعنی بعد از 5 سال از آخرین خودکشی در دانشگاه تهران خبر حادثهای مشابه شنیده شد؛ یک دانشجوی سال آخر دکتری روابط بین الملل با خوردن سیانور مقابل دفتر رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی خودکشی کرد.
دورکیم تعابیر جالبی از پدیده خودکشی دارد او در کتاب «خودکشی» اینگونه نوشت: در نظام زندگی هیچ چیز خارج از حد و اندازه خوب نیست. چنانچه فردگرایی افراطی در نهایت به خود کشی منجر شود، بی توجهی نسبت به خود نیز همان اثر را دارد. زمانی که فرد از جامعه گسسته می شود مقاومت کمتری در برابر خود کشی از خود بروز می دهد. به همان ترتیب ، زمانی که در وحدت کامل با جامع اش قرار گیرد نیز می تواند به آسانی خود را بکشد. از سوی دیگر خود کشی ناشی از بی هنجاری، در شرایطی مانند تغییرات سریع اجتماعی، آشفتگی در نظام جمعی و نظم عمومی و ظهور مشاغل اجتماعی جدید همچون شاخص جوامع صنعتی و مدرن صورت می پذیرد. به نظر دورکیم ، با بروز بی هنجاری اجتماعی ارتباط بین هدف و وسیله ی رسیدن به هدف مختل می شود و درنتیجه سردرگمی فرد و از دست رفتن جهت و مسیر رسیدن به اهداف، احتمال ارتکاب خود کشی از سوی فرد بالا می رود. بنابراین در شرایط بی هنجاری، هنجارهای اجتماعی یا وجود ندارند یا تضعیف شده اند یا در تضاد با همدیگرند. به هر حال علت خودکشی هر چه که باشد در دانشگاه تهران که بزرگترین دانشگاه خاورمیانه است و بسیاری از نخبگان کشور در آن تحصیل میکنند بسیار تامل برانگیز است؛ زیرا رسیدگی به شرایط روحی روانی دانشجویان یکی از وظایف دانشگاه است.
کد خبر: 210949