-
موزه ملی علوم و فناوری پذیرای بازدیدکنندگان نوروزی
موزه ملی علوم و فناوری ایران به مناسبت ایام نوروز از تاریخ ۵ الی ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ به صورت رایگان پذیرای مهمانان و بازدیدکنندگان علاقهمند به علم در ساختمان جدید خود واقع در منطقه گردشگری عباسآباد تهران است.
-
دادههای ساعت هوشمند به کنترل دیابت کمک میکنند
پژوهش جدید نشان میدهد که ساعت هوشمند میتواند به بیماران دیابتی در حفظ برنامههای ورزشی و کنترل بیماری کمک کند.
-
تلفن ابری و مدیریت هوشمند تماسها در کسبوکارها
چیزی که در تمام این سالها در فضای کسبوکار دیدهام این است که ارتباط مؤثر با مشتری، همیشه بخش مهمی از موفقیت یک سازمان بوده و هست. مهم نیست کسب و کار چقدر بزرگ یا کوچک باشد؛ اگر تماسها خوب مدیریت نشوند، خیلی راحت فرصتهای ارزشمند از دست خواهند رفت.
-
فیبر نوری کام کاربران ایرانی را شیرین کرد
کلان پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کارها در سالی که گذشت، با رویکرد دولت چهاردهم مبنی بر اتصال کام کاربران بسیاری را در دستیابی به اینترنت پرسرعت ثابت شیرین کرد، به طوری که بر اساس آخرین آمار اعلام شده هشت میلیون و ۲۲۷ هزار و ۹۲۰ نفر تحت پوشش این فناوری قرار گرفتهاند که بیانگر پیشرفت ۴۱ درصدی این کلان پروژه است.
-
همزمان با روز جهانی قدس در «افق فلسطین» معرفی میشود:
غزه در آینه پژوهش؛ کتابی که جهان خواند
روز جهانی قدس، برنامه «به افق فلسطین» سیما میزبان دکتر سیّدحجّت الحق حسینی، پژوهشگر و پدیدآورندهٔ کتاب« کتاب شناسی اختصاصی غزّه» است.
-
اولین انسان تراشه نورالینک ماسک را در سرش کاشت
تراشه در مغز میتواند افکار انسان را به دستورهای کامپیوتری تبدیل کند؛ شاید این موضوع خیلی علمی تخیلی به نظر برسد، اما یک مرد ۳۰ ساله برای اولین بار در دنیا با کمک تراشه نورالینک ایلان ماسک تخیل را وارد زندگی واقعیاش کرده است.
-
توسط محققان آمریکایی طراحی شد؛
حسگری که شرایط سلامت برگهای گیاهان را به کشاورز خبر میدهد
کشاورز هر چه زودتر بداند که محصولاتش در معرض آسیب هستند، سریعتر میتواند برای جلوگیری از شکست عمده محصولاتش اقدام کنند. از این رو دانشمندان حسگر جدیدی را طراحی کردهاند که به محض اینکه گیاه تحت استرس قرار میگیرد، به کشاورز هشدار میدهد.
-
دستاورد جدید دانشمندان سوئیسی؛
نانولولهای که بینی دارد
محققان سوئیسی یک حسگر ارزان قیمت از نانولولههای کربنی ساختهاند که میتواند به طور انتخابی، کارآمد و قابل اطمینان مقادیر کمی از اکسیژن را در مخلوطهای گازی زیر نور اندازهگیری کند. این آشکارساز به طور گسترده در صنعت، پزشکی و نظارت بر محیط زیست کاربرد دارد.
-
دانشمندان آلمانی طراحی کردند؛
رباتهای تک سلولی جلبکی با قابلیت شناگری حرفهای + ویدئو
تیمی از محققان مؤسسه ماکس پلانک آلمان یک میکروشناگر بیوهیبرید با پوشش مواد مغناطیسی ساختهاند که میتواند در محیطهایی شبیه به بافت بدن انسان شنا کند.
-
کاری که ۹ ماه زندگی در فضا با بدن انسان میکند
گذراندن زمان در فضا و داشتن چشماندازی بینظیر از سیاره زمین، تجربهای است که بسیاری از ما آرزوی آن را داریم. اما موضوع اینجاست که بدن انسان به شکلی تکامل یافته است تا در گرانش زمین عمل کند. بنابراین بیوزنی عوارض جبرانناپذیری روی بدن انسان خواهد داشت.
-
رویداد شتابدهی توسعه دارو با استفاده از هوشمصنوعی برگزار میشود
رویداد شتابدهی توسعه دارو با استفاده از هوشمصنوعی توسط دانشگاه علوم پزشکی هوشمند در فروردین ماه ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد.
-
فضانوردان سرگردان بالاخره به خانه بر میگردند
بوچ ویلمور و سونی ویلیامز فضانوردان ناسا که ژوئن ۲۰۲۴ میلادی همراه کپسول بویینگ به ایستگاه فضایی بین المللی سفر کرده بودند، پس از یک ماموریت فضایی غیرمنتظره و پرماجرا به زمین باز می گردند.
-
آغاز فاز اول آموزش هوش مصنوعی به یک میلیون دانشآموز
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور از آغاز فرآیند آموزش یک میلیون دانشآموز و یکصدهزار معلم در حوزه هوش مصنوعی طی تابستان سال آینده خبر داد.
-
لوگوی توئیتر حراج شد
هرچند به نظر می رسد توئیتر مرده باشد اما لوگوی پرنده شکل ۱۲ فوتی آن متعلق به دفاتر سانفرانسیسکو این شرکت هنوز باقی است و اکنون به حراج گذاشته شده است.
-
گوشی هوشمند، عامل پنهان در کاهش بهرهوری سازمانی
مطالعهای در خصوص ایرادات برخی از پیشرفتهترین سامانههای هوش مصنوعی جهان برای تشخیص زمان و تعیین تاریخها در تقویم انجام شده است. محققان میگویند هوش مصنوعی دارای توانایی انجام وظایف پیچیدهای مانند نوشتن مقاله و تولید کارهای هنری است، اما هنوز در برخی مهارتها که انسان قادر است به راحتی انجام بدهد، تسلط ندارد.
-
تصویب سه استاندارد ملی در حوزه نانوحبابها
سه استاندارد ملی در حوزه نانوحبابها موفق به اخذ مصوبه از کمیته ملی فناوری نانو سازمان ملی استاندارد شدند.
-
محققان سوئیسی طراحی کردند؛
هوش مصنوعی که کالری غذاها را از روی عکس میشمارد
محققان هوش مصنوعیای را طراحی کردهاند که از روی عکس غذا میزان کالری، محتوای چربی و ارزش غذایی آن را به شما میگوید.
-
مدیرعامل جدید اینتل چه خوابی برای این شرکت دیده است؟
مدیرعامل جدید اینتل از امروز کار رسمی خود را در این شرکت شروع میکند و گزارش منابع آگاه حاکی از آن است که او قصد ایجاد تغییرات قابل توجهی در روشهای تولید تراشه و همچنین استراتژیهای هوش مصنوعی را دارد.
-
نشانههای حیات در مریخ پیدا شد + عکس
سنگهای شگفتانگیز سطح مریخ، رازهای گذشته سیاره سرخ را افشا میکنند. کشفیات جدید مریخنوردهای ناسا از گذشتهای متفاوت در سیاره همسایه زمین پرده برمیدارد.
-
نمایشگری جدید که هوا را تصفیه میکند!
نمایشگر منحنی جدید شرکت ایسوس(Asus) با یک لایه یونیزه کننده هوا به پاکسازی هوای محیط کمک میکند.
-
وقتی یک ربات رئیس میشود / بازتعریف رهبری در عصر دیجیتال با ورود هوش مصنوعی به نقشهای مدیرعاملی
ربات به عنوان رئیس در محل کار چگونه عمل میکند؟ نتایج تحقیقات دانشمندان لهستانی نشان میدهد که اگرچه رباتها میتوانند فرمان اطاعت را بدهند، اما به اندازه انسانها در آن مهارت ندارند. سطح اطاعت از آنها به طور کلی کمتر از شخصیتهای اقتدار انسانی است و راندمان کار تحت نظارت یک ربات کمتر است.
-
زنان چگونه جایگاه خود را در علم پیدا کنند؟ / از کلیشههای جنسیتی تا برابری در دانش
دادههای سازمان ملل متحد نشان میدهد تنها یک سوم از تمام محققان زن هستند، در حالی که دانشمندان زن تمایل دارند مشاغل سطح پایینتر و کم درآمدتری نسبت به همتایان مرد خود داشته باشند.
-
قابلیت «پژوهش عمیق» هوش مصنوعی گوگل در دسترس همگان قرار گرفت
شرکت گوگل اعلام کرد قابلیت «پژوهش عمیق» هوش مصنوعی جمینای (Gemini) اکنون برای همه در دسترس است.
-
افزایش رقابتپذیری محصولات ایرانی با نانوپوششهای پیشرفته
فناوری نانوپوشش، با بهبود کیفیت و دوام محصولات مختلف، نقش مهمی در ارتقای جایگاه کالاهای ایرانی در بازارهای بینالمللی ایفا کرده است. این پوششها که روی سطوحی مانند میز و صندلی، شیرآلات و کاشی اعمال میشوند، باعث افزایش مقاومت در برابر سایش و خوردگی شده و امکان رقابت مؤثرتر با محصولات خارجی را فراهم میکنند.
-
محقق فلسفه اخلاق در فناوری در گفتوگوی تفصیلی با ایسکانیوز:
شبکههای اجتماعی ما را درون حبابهایمان حبس کرده است / اخلاق در هوش مصنوعی
فیلسوف ایرانی میگوید: شبکههای اجتماعی ما را درون حبابهای خودمان حبس میکند تا حدی که به مرور زمان از افرادی که مثل ما فکر نمیکنند، دور میشویم و به قول فیلسوفان به یک جامعه پارتیزانی یا دوقطبی تبدیل میشویم.
-
بریتانیا از ۲ سال دیگر گوشت مصنوعی میفروشد
گوشت، لبنیات و شکری که در آزمایشگاه رشد میکنند، میتوانند برای اولین بار ظرف ۲ سال، یعنی زودتر از حد انتظار، در بریتانیا برای مصرف انسان به فروش برسند.
-
کشف عروسکهای ۲۴۰۰ ساله از بالای هرمی در السالوادور
باستانشناسان پنج عروسک سفالی را بر فراز یک هرم در السالوادور کشف کردند که قدمت آنها به ۲ هزار و ۴۰۰ سال پیش برمیگردد.
-
ساخت پوست مصنوعی که در عرض ۴ ساعت خود را ترمیم میکند
دانشمندان فنلاندی و آلمانی پوست فوقالعادهای طراحی کردهاند که ۹۰ درصد بریدگیها را در چهار ساعت بهبود میبخشد و در ۲۴ ساعت به طور کامل ترمیم میکند.
-
یوتیوب در ۲۰ سالگی چه رکوردهایی را جابجا کرده است؟
یوتیوب دقیقا ۲۰ سال پیش در چنین روزی توسط سه کارمند سابق پیپال (سامانه پرداخت و انتقال وجه در بستر اینترنت) راهاندازی شد؛ پلتفرمی که هماکنون دومین وبگاه پرطرفدار جهان پس از گوگل و پیش از فیسبوک را به یدک میکشد. در این گزارش میتوانید آمار جالبی از این پلتفرم را بخوانید.
-
بنیانگذار اپل درباره هوش مصنوعی هشدار داد
استیو وزنیاک یکی از بنیانگذاران اپل در کنگره جهانی موبایل حاضر شد و درباره سه موضوع حساس دخالت مدیران ارشد اجرایی در سیاست، تکامل هوش مصنوعی و چگونگی شکل گیری رابطه با مشتریان صحبت کرد.