به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، نقش جریانها و تشکلهای دانشجویی در بزنگاههای حساسی مانند انتخابات، از اهمیت زیادی برخوردار است. جریانهای دانشجویی با آگاهی از فضای جامعه و قابلیت تحلیل مسائل روز میتوانند به عنوان یک سکان هدایتگر، زمینه را برای انتخاب اصلح فراهم کنند.
تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم نخبهپروری سیاسی در دانشگاهها نیز یکی از مصادیق مهم این فرآیند قلمداد میشود چرا که جریان دانشجویی میتواند به وسیله مطالبهگری و ارائه تحلیلی صحیح از فضای سیاسی و اجتماعی کشور، جامعه را برای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی در مسیر درستی قرار دهند.
علی بزرگخو دبیر سیاسی اتحادیه دفتر تحکیم وحدت در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، درباره نقش جریان دانشجویی در هدایت مردم به سمت انتخاب اصلح در انتخابات سال آینده اظهار کرد: جریان دانشجویی به دو صورت میتواند در این زمینه تاثیرگذار باشد؛ اول مدل رویکردی است به معنی این که جریان دانشجویی به ارزیابی و بررسی رویکرد نامزدهای انتخاباتی بپردازد. دوم این که میتواند شخص اصلح را به جامعه معرفی کند.
وی افزود: این دو مدل در یک جهت قرار دارند و هرکدام از تشکلهای دانشجویی میتوانند براساس توانمندیها و ظرفیتهای خود، از این دو رویکرد برای هدایت مردم به سمت انتخاب اصلح استفاده کنند. البته در زمینه بررسی رویکردها همانطور که مقام معظم رهبری نیز بر آن تاکید دارند، تمامی تشکلهای دانشجویی باید فعالیت داشته باشند و رویکرد نامزدهای انتخاباتی را تبیین کنند تا در نهایت فرد اصلح از سوی جامعه انتخاب شود.
بزرگخو ادامه داد: اگر هرکدام از تشکلهای دانشجویی بتوانند بدنه پای کار خود را برروی یک موضوع و مسئله در جامعه متمرکز کنند، قطعا در زمینه انتخاب اصلح تاثیرگذار خواهد بود؛ به عنوان مثال تشکلهای دانشجویی میتوانند در موضوعاتی مانند آموزش و پرورش یا اهمیت جمهوریت در نظام اسلامی متمرکز شوند و به صورت تخصصی درباره آنها، تولید گفتمان کنند. بعد از این فرآیند، مشخص خواهد شد که فلان نامزد انتخاباتی چه نسبتی با موضوع عدالت آموزشی یا جمهوریت در نظام دارد.
وی درباره برنامههای انتخاباتی اتحادیه دفتر تحکیم وحدت تصریح کرد: افزایش میزان مشارکت مردم در انتخابات، یکی از محورهای اصلی برنامههای دفتر تحکیم وحدت خواهد بود. مقام معظم رهبری در این مدت دو مطالبه اصلی داشتند که مطالبه اول مشارکت در انتخابات و مطالبه دوم، انتخاب فرد اصلح بود. البته ایشان مشارکت بالا را بر انتخاب فرد اصلح، ارجح میدانند و پس از آن به انتخاب شخص اصلح میپردازند.
دبیرسیاسی دفتر تحکیم وحدت گفت: قطع به یقین مشارکت بالای مردم در انتخابات میتواند امنیت کشور و کارآمدی ساختارهای نظام را تامین خواهد کرد. به همین دلیل مقام معظم رهبری همواره بر میزان مشارکت مردم در انتخابات تاکید داشتهاند. دفتر تحکیم نیز بنا دارد در این چندماه باقی مانده تا انتخابات به صورت تخصصی به این موضوع بپردازد.
بزرگخو اضافه کرد: ما برای موضوع مشارکت، کارگروهی با عنوان کارگروه مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ تشکیل دادهایم که از هرکدام از دفاتر دفتر تحکیم وحدت یک نماینده در این کارگروه حضور دارند. در این کارگروه جلساتی با حضور کارشناسان سیاسی برگزار میشود و نظرات آنها در زمینه مسائل مختلف دریافت میکنیم. این کارگروه را میتوانیم نوعی هیئت اندیشه ورز قلمداد کنیم که در نهایت پس از پایش افکار اعضا، به یک راهبرد خواهیم رسید.
انتهای پیام/
نظر شما