رشد ۲۰۹ درصدی دیپلماسی علمی و همکاری‌ با محققان کشورهای جهان

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم گفت: میزان همکاری‌های علمی محققان کشور با محققان سایر کشورها دنیا در تولید مقالات علمی (دیپلماسی علمی) در بازه زمانی (۱۳۹۲ تا ۱۳۹۹) رشد قابل توجه ۲۰۹ درصدی را داشته است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران (ایسکانیوز)، آیین افتتاح طرح‌های رفاهی، دانشجویی دانشگاه‌ها پنج شنبه ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰با حضور رئیس جمهور و وزیر علوم به صورت مجازی و ارتباط ویدیو کنفرانسی برگزار شد.

غلامحسین رحیمی شعرباف با بیان اینکه دستاوردهای حوزه پژوهش و فناوری کشور طی دولت یازدهم و دوازدهم و به ویژه در چند سال اخیر، پیشرفت‌های شگرفی داشته است، اظهار داشت: رشد ۱۲۲ درصدی تعداد مقالات نمایه شده محققان کشور در پایگاه وب آو ساینس در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۲ باعث شد که ایران با داشتن ۶۹۷۷۳ مقاله نمایه شده در این پایگاه، رتبه ۱۶ جهان را در بین سایر کشورها و رتبه نخست را در بین کشورهای اسلامی برای چندمین سال متوالی کسب کند.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم افزود: این ارتقا تنها محدود به تعداد کمی مقالات نبوده و سهم کشور از نظر میزان مقالات برتر دنیا یعنی بخش کیفی مقالات نیز از ۹۵/۰ درصد در سال ۹۲ به ۲۸/۴ درصد در سال ۹۹ برسد که حکایت از رشد ۳۵۰ درصدی کشور در تولید مقالات برتر دنیا دارد.

رحیمی ادامه داد: این پیشرفت‌ها محدود به حوزه پژوهش نبوده و در حوزه فناوری نیز بسیار قابل توجه بوده است؛ به نحوی که ایجاد ۱۳ پارک علم و فناوری، ۴۵۵۳ واحد فناور و ۱۶۵۳ شرکت دانش بنیان جدید در طول ۸ سال اخیر توانست زمینه اشتغال ۳۴۷۰۷ نفر از فارغ التحصیلان دانشگاهی را در این مجموعه های فراهم نماید.

معاون پژوهش و فناوری در ادامه گفت: در آمد حاصل از فروش محصولات فناورانه شرکت‌های مستقر در پارک های علم و فناوری و مراکز رشد در سال ۹۸ نزدیک به ۱۳۷ میلیارد ریال بوده که در مقایسه با درآمد ۶/۴ میلیارد ریالی سال ۹۲، یک رشد ۲۸۸۳ درصدی را نشان داد. این موضوع در بخش صادرات این شرکت‌ها نیز کاملاً مشهود بود به نحوی که میزان صادرات محصولات دانش بنیان توسط پارک ها و مراکز رشد در سال ۹۲ برابر ۱/۱۴ میلیون دلار بود ولی این میزان در سال ۱۳۹۶ به رقم ۶۳/۲۶۲ میلیون دلار افزایش یافت و در سال ۹۸ نیز با وجود شرایط بسیار سخت و ظالمانه تحریم این میزان به ۹۸ میلیون دلار رسید.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم افزود: حوزه پژوهش و فناوری تنها محدود به دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی نبوده و با ایجاد ارتباط بین صنعت و جامعه با دانشگاه، زمینه ورود تحقیقات محققان و اعضای هیات علمی دانشگاه ها و موسسات پژوهشی را در بخش صنعت و نیازهای جامعه فراهم نموده است به نحوی که تعداد قراردادهای ارتباط با صنعت و جامعه از ۳۰۳۵ مورد در سال ۹۲ به ۸۴۲۷ مورد در سال ۹۸ افزایش یافت.

وی در ادامه گفت: از نظر ارزش مالی این قراردادها نیز، این مقدار در سال ۹۲ برابر ۳,۳۵۰ میلیارد ریال و برای سال ۹۸ برابر ۲۱,۳۷۰ میلیارد ریال بود. این تعداد قرارداد، زمینه مشارکت و همکاری ۱۳۷۷ اعضای هیات علمی را در اجرای طرح های ارتباط با صنعت و جامعه در سال ۹۲ و ۴۶۱۷ نفر هیات علمی در سال ۹۸ را فراهم کرده است.

رحیمی یادآور شد: پروژه‌های که امروز به صورت همزمان در سطح استان تهران و دیگر استان های کشور در حال بهره برداری است، شامل ۲۲ پروژه در حوزه‌های پژوهشی، زیر ساختی پژوهشی و ارتباط با جامعه و صنعت هستند. که این پروژه‌ها به سفارش و کارفرمایی ۱۵ سازمان و نهاد دولتی و عمومی، ۲ موسسه و شرکت بخش خصوصی، دانشگاه و مراکز آموزش عالی و پژوهشی و با اعتبار بالغ بر ۳۸۸.۹۶ میلیارد تومان و ۲ میلیون دلار اجرایی شده اند.

وی افزود: پروژه ای هم که امروز در دانشگاه علم و صنعت شاهد بهره برداری از آن هستیم پروژه نصب و به کارگیری توربین ملی ۲۵ مگا وات ارتقا یافته در شبکه گاز کشور است که به عنوان نمونه‌ای از همکاری موثر دولت، صنعت و دانشگاه است که افتتاح مرکز تحلیل پیشرفته داده‌های حمل و نقل، افتتاح مرکز تجزیه و تحلیل پیشرفته داده‌های تلفن همراه و افتتاح طرح هیتر تابشی کاتالیستی، ۳ طرح دیگر هستند که در این دانشگاه امروز به بهره برداری می رسند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1094949

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =