بررسی تاثیر داروی آرتریت روماتوئید برای درمان کووید۱۹

گروهی از محققان با همکاری یک پژوهشگر ایرانی تاثیرگذاری یک داروی آرتریت روماتوئید برای درمان کووید ۱۹ را روی میمون‌های رزوس ماکاک بررسی کردند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز)؛ در مبتلایان به کووید ۱۹، طوفان سیتوکینی و التهاب ناشی از ابتلاء به ویروس SARS-CoV-۲ به طور جدی با شدت ابتلاء به این بیماری مرتبط است. درهمین راستا و برای درمان این بیماری، یک داروی آرتریت روماتوئید به نام «باریسیتینیب» در مرحله آزمایش‌های بالینی است. آرتریت روماتوئید یک اختلال در سیستم ایمنی بدن است که باعث التهاب مفاصل می‌شود. از سوی دیگر گروهی از محققان با همکاری کیوان زندی، پژوهشگر ایرانی دانشگاه مالایا در مالزی، تأثیر ایمونولوژیک و ویروس شناختی باریسیتینیب را در میمون رزوس ماکاک با عفونت SARS-CoV-۲ بررسی کردند.

تحقیق نشان داد پس از مصرف باریسیتینیب، ریزش ویروسی از سواب های بینی و گلو، شستشوی برونکوآلوئولار و بافت‌ها کاهش نیافته است. پاسخ‌های ضد ویروسی نوع I اینترفرون (IFN) و پاسخ سلول‌های تی مخصوص SARS-CoV-۲ بین دو گروه شرکت کننده در آزمایش بالینی مشابه بود. در حیوانات تحت درمان با باریسیتینیب، کاهش التهاب و محدودیت آسیب شناسی ریه رصد شد. نکته مهم آنکه باریسیتینیب تولید سیتوکین های التهابی در ماکروفاژ های ریه و کموکین های به وجودآورنده التهاب را به طور سریع و قدرتمند سرکوب کرد. کموکین نوع کوچک‌تری از سیتوکین است.

این داده‌ها از نقش مفید باریسیتینیب برای درمان التهاب ناشی از عفونت SARS-CoV-۲ پشتیبانی و آنها را روشن می‌کنند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1095648

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =