پنتاگون: بیش از 50 درصد خروج نظامیان آمریکا از افغانستان تکمیل است

وزارت دفاع آمریکا در گزارش هفتگی خود اعلام کرد که بیش از 50 درصد خروج نظامیان آمریکا از افغانستان تکمیل شده است.

به گزارش گروه بین‌الملل ایسکانیوز،‌ وزارت دفاع آمریکا روز سه‌شنبه در گزارش هفتگی خود اعلام کرد که خروج نظامی آمریکا از افغانستان بیش از 50 درصد انجام شده و انتظار می‌رود تا 11 سپتامبر به طور کامل انجام شود.

فرماندهی مرکزی آمریکا نیز در گزارش خود اعلام کرد از زمانی که «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در آوریل گذشته دستور خروج نظامیان آمریکا از افغانستان را صادر کرد، آمریکا معادل 500 هواپیمای باری از نوع سی-17 مملو از تجهیزات از افغانستان خارج کرده است.

همچنین ارتش آمریکا 13 هزار قطعه از تجهیزات نظامی خود را به سازمان‌های وابسته به وزارت دفاع آمریکا تحویل داده تا آن را منهدم کنند.

فرماندهی مرکزی آمریکا توضیح داد تجهیزاتی که منهدم شده،‌ دفاعی نبوده و تجهیزات کلیدی نیز به شمار نمی‌آیند.

فرماندهی مرکزی آمریکا اضافه کرد که کنترل تعداد دیگری از پایگاه‌های نظامی را به نیروهای افغانستانی تحویل داده است.

مهمترین پایگاه نظامی که کنترل آن به ارتش افغانستان تحویل داده خواهد شد پایگاه نظامی بگرام بوده که در فاصله 50 کیلومتری شمال شرق کابل قرار دارد.

ارتش آمریکا اعلام کرد که از این به بعد میزان خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان را به درصد مشخص نخواهد کرد و این موضوع با هدف حمایت از امنیت عملیات خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان است.

آمریکا قصد دارد تا در 11 سپتامبر 2021 و در 20 سالگی حمله نظامی به افغانستان تمامی 2500 نظامی و 16 هزار پیمانکار غیرنظامی خود را از افغانستان خارج کند.

پیش از این روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» در گزارشی به شرح تلاش‌های مختلف مقام‌های آمریکایی برای ادامه دسترسی به افغانستان بعد از خروج نظامیان آمریکایی از آن پرداخته و نوشته «سیا که در قلب حضور ۲۰ ساله آمریکا در افغانستان بوده، به زودی پایگاه‌های خود در این کشور را، که از آن‌ها ماموریت‌های جنگی و حملات پهپادی در عین نظارت نزدیک بر طالبان و سایر گروه‌ها مقل القاعده و داعش را انجام می‌داده، از دست خواهد داد.»

طبق این گزارش، مقامات آمریکایی در تلاش‌های لحظه آخری به دنبال تامین پایگاه‌هایی نزدیک به افغانستان برای عملیات‌های آینده هستند. اما به گفته آن‌ها و کارشناسان منطقه‌ای، پیچیدگی مرتبط با درگیری‌های مداوم در افغانستان در میانه تلاش ارتش آمریکا برای خروج کامل نیروها تا میانه جولای (اواخر تیر) پیش از موعد ۱۱ سپتامبر (۲۰ شهریور) بایدن، به مذاکرات دیپلماتیک دشواری منتهی شده است.

بر اساس نوشته نیویورک تایمز، یکی از مناطق مورد تمرکز، پاکستان بوده که سیا سال‌ها از پایگاهی در آن برای حملات پهپادی علیه شبه‌نظامیان در کوه‌های غربی این کشور استفاده می‌کرده اما در سال ۲۰۱۱ به دنبال تیره شدن روابط دو کشور، از این مرکز بیرون رانده شد.

از سال 2001 تاکنون 2300 نظامی آمریکایی در جنگ افغانستان کشته و 20 هزار نفر نیز در این مدت زخمی شدند و همچنین از سال 2009 میلادی بیش از 100 هزار شهروند افغان نیز در طولانی ترین جنگ آمریکا کشته و زخمی شدند. 

همزمان با اعلام خروج نیروهای خارجی از افغانستان، دولت انگلیس اعلام کرد این کشور در جنگ 20 ساله افغانستان 31 میلیارد دلار هزینه کرده و نظامیان این کشور ماه آینده از این کشور خارج می‌شوند.

ارتش انگلیس به طور رسمی در سال 2014 بخش زیادی از نظامیان خود را از افغانستان خارج کرده و پس از آن تنها 750 نظامی این کشور به آموزش و مشورت نیروهای افغان در این کشور باقی مانده بودند. 

انتظار می‌رود که اکثر این نیروها طی ماه آینده میلادی خاک افغانستان را ترک و به انگلیس بازگردند. 

انتهای پیام/

کد خبر: 1098650

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =