کشف سیگنال های ناشناخته و مرموز از فضا

محققان و دانشمندان غربی با تلسکوپی رادیویی توانستند سیگنال های رادیویی مرموزی که از فضا فرستاده می شوند را کشف کنند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری ایسکانیوز، به نقل از العالم؛ دانشمندانی از کانادا و ایالات متحده اعلام کردند که رادیو تلسکوپ CHIME در اولین سال فعالیت خود، بیش از ۵۰۰ سیگنال رادیویی سریع مرموز را کشف کرد. دانشمندان متذکر می‌شوند آنچه که تلسکوپ CHIME در رصدخانه رادیو استروفیزیک Dominion در بریتیش کلمبیا کشف کرده چهار برابر بیشتر از سیگنال‌هایی است که از آغاز این پدیده مرموز مشاهده شده است.

کشف سیگنال‌های جدید از کهکشان‌های دور

انفجارهای سریع رادیویی FRB پالس‌هایی کوتاه، سریع و بسیار روشن هستند که در محدوده رادیویی طیف الکترومغناطیسی تشخیص داده می‌شوند، کسری از ثانیه طول می‌کشند و در طی این زمان انرژی معادل انرژی ساطع شده توسط خورشید در فضا منتشر می‌شود. دانشمندان هنوز نتوانسته اند منبع این سیگنال‌ها را تعیین کنند. اما براساس داده‌های گزارش ارسالی به ۲۳۸امین نشست انجمن نجوم آمریکا، تلسکوپ CHIME از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۹، ۵۳۵ سیگنال جدید را کشف کرد.

براساس نتایج پایش، دانشمندان اولین کاتالوگ سیگنال‌های رادیویی سریع را تهیه کردند که شامل اطلاعاتی در مورد مشخصات این سیگنال‌ها است که تک یا تکراری هستند. محققان ۱۸ منشا را شناسایی کردند که سیگنال‌های تکراری را منتشر می‌کنند. برای محققان روشن شد که ویژگی‌های سیگنال‌های مکرر با سیگنال‌های منفرد متفاوت است، زیرا مدت آن‌ها بیشتر است و پرتوهای موج رادیویی ساطع شده از آن‌ها نشان می‌دهد که مکانیسم تک پالس‌ها با مکانیسم پالس‌های مکرر و منبع آن‌ها متفاوت است.

کیوشی ماسوی، فیزیکدانی از موسسه فن آوری ماساچوست خاطرنشان کرد که تلسکوپ CHIME از بیشتر تلسکوپ‌های مشابه متفاوت است و از چهار آنتن سهموی ثابت تشکیل شده که همزمان نیمی از سیاره زمین را می‌پوشاند. وی می‌گوید: "پردازش سیگنال دیجیتال به تلسکوپ امکان مشاهده همزمان هزاران جهت را می‌دهد که به ما کمک می‌کند تا این سیگنال‌های مرموز را هزار برابر بیشتر از تلسکوپ معمولی تشخیص دهیم."

برای ستاره شناسان روشن شد که منابع این سیگنال‌ها تقریباً به طور مساوی در فضا توزیع می‌شوند و از کهکشان‌های دور سرچشمه می‌گیرند و منابع انرژی عظیمی دارند. محققان امیدوارند بتوانند رویدادهایی را شناسایی کنند که می‌توانند چنین سیگنال‌های فوق العاده روشن و سریع را تولید کنند.

کد خبر: 1098986

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =