ترکیه را بیشتر بشناسیم/ جاذبه‌های شهر استانبول

استانبول یا قسطنطنیه بزرگ‌ترین شهر کشور ترکیه و مرکز فرهنگی و اقتصادی آن است. این شهر در کنار تنگه بسفر و دریای مرمره قرار دارد.

به گزارش گروه فرهنگی ایسکانیوز، استانبول (به ترکی استانبولی: İstanbul) یا قسطنطنیه بزرگ‌ترین شهر کشور ترکیه و مرکز فرهنگی و اقتصادی آن است. این شهر در کنار تنگه بسفر و دریای مرمره قرار دارد. تنگهٔ بسفر دو قارهٔ آسیا و اروپا را جدا می‌کند و استانبول تنها شهر بزرگ جهان است که در دو قاره قرار دارد. بندر طبیعی شاخ طلایی یا خلیج در این شهر واقع است.

این کلان شهر به عنوان پایتخت فرهنگ اروپا در سال ۲۰۱۰ انتخاب شده‌است. همچنین از لحاظ تعداد گردشگران خارجی سومین شهر توریستی جهان به شمار می‌رود.

در آغاز که این شهر را در دههٔ ۶۶۰ پیش از میلاد بنا کردند، بوزانتیون نامیدندش که به نظر می‌رسد از نام شخصی به بوزاس گرفته شده باشد. پس از آنکه کنستانتین کبیر این شهر را به عنوان پایتخت جدید شرقی امپراتوری روم برگزید، شهر نزد مردم به کنستانتینوپل به معنای «شهر کنستانتین» معروف گشت. اگرچه کنستانتین سعی کرد نام Nea Roma به معنای «رم جدید» را بر آن نهد، اما این نام نزد مردم مقبول نیفتاد و فراگیر نگشت. مسلمانان که از قدیم با رومیان مراوده داشتند، این شهر را قسطنطنیه یا قسطنطینیه نامیدند. نام دیگر شهر استانبول بود که از عبارت یونانی εἰς τὴν Πόλιν (با تلفظ ایستیم بولین) به معنای «به سوی شهر» گرفته شده بود. در سال ۱۷۷۰ میلادی سلطان مصطفی سوم با ضرب سکه‌هایی که روی آن نام اسلامبول (اسلام‌شهر) نقش بسته بود، تلاش کرد این نام را فراگیر کند. در دورهٔ جمهوریت و از روز ۲۸ مارس سال ۱۹۳۰ ادارهٔ پست ترکیه از تمامی کشورهای جهان خواست تا در مکاتبات خود از نام استانبول استفاده کنند.

آب و هوا

تابستان‌های گرم و مرطوب و زمستان‌های سرد، بارانی و برفی ویژگی آب و هوای استانبول است. میزان بارش سالیانه استانبول به طور میانگین ۸۷۰ میلی‌متر است. میزان رطوبت نیز اغلب زیاد است.

به طور متوسط بیشترین درجه حرارت در طول ماه‌های مختلف زمستان بین ۷ درجه سلسیوس (۴۶ درجه فارنهایت) و ۹ درجه سلسیوس (۵۰ درجه فارنهایت) است. بارش برف در استانبول برای یک یا دو هفته در طول فصل زمستان عادی است؛ اما یکی از این بارش‌ها می‌تواند سنگین باشد. غالباً این بارش در بین ماه‌های دسامبر و مارس رخ می‌دهد.

در ماه‌های تابستان ازژوئن تا انتهای سپتامبر به طور میانگین درجه حرارت روزها از ۲۸ سلسیوس (۸۲ درجه فارنهایت) شروع می‌شود. گرمترین ماه، ژوئیه با متوسط درجه حرارت ۲۳٫۲ درجه سلسیوس و سردترین ماه، ژانویه با متوسط درجه حرارت ۵٫۴ درجه سلسیوس است. بالاترین درجه حرارت ثبت شده در استانبول ۴۰٫۵ درجه سلسیوس (۱۰۵ درجه فارنهایت) در آگوست سال ۲۰۰۰ و پائین‌ترین درجه حرارت -۱۶٫۱ درجه سلسیوس (۳ درجه فارنهایت) در فوریه سال ۱۹۲۷ بوده‌است.

این شهر تا حدودی بادخیز است و به طور متوسط (میانگین) سرعت بادی حدود ۱۷ کیلومتر در ساعت دارد. تابستان خشک‌ترین فصل است، هر چند تابستانها هم بارش باران وجود دارد.

ترکیه را بیشتر بشناسیم/ جاذبه‌های شهر استانبول

شهر زیبا و تاریخی استانبول ، یکی از بی نظیر ترین مقاصد گردشگری در دنیاست و امروزه به مقصدی ایده آل برای سفرهای نوروزی ایرانیان تبدیل شده است . شهر استانبول با دارا بودن جاذبه های منحصر بفرد و تمام عیار موردتوجه میلیون ها گردشگر از سراسر دنیا قرار گرفته و همین طور توانسته عنوان پایتخت فرهنگی قاره اروپا را بدست آورد . این شهر رویایی و شگفت انگیز دارای طبیعتی زیبا و خیره کننده است و قرار گیری در میان دو قاره آسیا و اروپا سبب پیدایش چهره ای دوگانه از زندگی سنتی و مدرن شده است .

در این شهر زیبا آثار باستانی متعددی پیش رویتان قرار می گیرد و بازدید از موزه ها و گالری های هنری را به خوش ذوقان پیشنهاد می کنیم . همین طور شهر استانبول محل مناسبی برای خرید انواع پوشاک است و وجود مراکز خرید مدرن و متنوع سبب شده برخی از مسافران خرید را در الویت برنامه های خود قرار دهند.

استامبول گردشگری ترکیه توریسم اماکن دیدنی

در ادامه این مطلب سفر باتو ، پیشنهاد می کنیم با ما همراه باشید تا برخی از جاذبه های دیدنی و پرطرفدار شهر استانبول را به شما معرفی کنیم:

کاخ بیلربی

تور استانبول پر است از کاخ ها و عمارت های باشکوه که اغلب آن ها توسط ترکان عثمانی ساخته شده اند . یکی از مجلل‌ترین و البته زیباترین این بناها کاخ بیلربی نام دارد که در قرن نوزدهم میلادی ساخته شده است . این قصر باشکوه در ابتدا محل اقامت مهمان خارجی بوده و به همین دلیل بسیار زیبا و چشم نواز طراحی شده است . اما مدتی بعد به اقامت تابستانی پادشاهان عثمانی اختصاص یافت . این کاخ دارای معماری و طراحی بسیار زیبایی است و گردشگران ضمن بازدید از آن با بخشی از تمدن و فرهنگ این سرزمین آشنا خواهند شد . این بنا همچنین دارای چشم‌انداز زیبایی رو به تنگه‌ بسفر است.

مسجد کبود یا مسجد سلطان احمد

 این مسجد باشکوه از آن دسته بناهایی است که در دوران حکمرانی عثمانیان و برای معرفی شکوه و جلال این تاج و تخت به جهانیان ساخته شده است . مسجد آبی (کبود) به نماد این شهر تبدیل شده وحدود پنج قرن پیش به دستور سلطان احمد و برای رقابت و تقابل با بنای ایا صوفیا ساخته شد . در ساخت این بنا از هزاران کاشی آبی استفاده گردید و به همبن دلیل به آن مسجد آبی نیز گفته می شود . سلطان احمد برای ساخت این مسجد بسیار تلاش کرد و تمامی مراحل ساخت را زیر نظر داشت و در جریان تک به تک امور قرار می گرفت .  وی می خواست بنایی هم ردیف یا حتی باشکوه تر از آن چیزی که رومیان (ایاصوفیا ) ساخته بودند ، بنا کند که در تحقق این رویا موفق بود . اما وی در فاصله کمی بعد از اتمام کار ساخت و در حالیکه کمتر از سی سال سن داشت ، از دنیا رفت و پیکر وی در محوطه بیرونی همین مسجد به خاک سپرده شد .

ترکیه را بیشتر بشناسیم/ جاذبه‌های شهر استانبول

جزایر پرنس

جزایر نه گانه پرنس (Princes’ Islands) یکی از دیدنی ترین جاذبه های این شهر است و پپیشنهاد می کنیم بازدید از آن در الویت برنامه های خود قرار دهید و برای بازدید از این جزایر به یک روز کامل زمان نیاز دارید .

همانطور که اشاره کردیم جزایر پرنس از مجموع نه جزیره تشکیل شده که همگی در میان آب های دریای مرمره قرار دارند . این جزایر دارای طبیعتی بکر و شگفت انگیز بوده و در فاصله کمی از شهر استانبول قرار گرفته اند.

در حال عبور و مرور از دریا هستند. جالب است بدانید این جزایر که امروزه به منطقه توریستی لوکس و زیبا تبدیل شده‌اند، در گذشته تبعیدگاه مجرمان و شاهزادگان طرد شده بود . 

بهتر است بدانید از میان این نه جزیره ، تنها چهار جزیره بویوک آدا ، بورگاز آدا ، هیبلی آدا ، و کینالی آدا قابل تماشا هستند و مابقی خالی از سکنه بوده و اجازه بازدید از آن به گردشگران داده نمی شود . جزیره بویوک آدا از جمله بزرگ ترین و محبوب ترین این جزایر است و حین گشت و گذار در آن آرامش مطلق را حس خواهید نمود .

گفتنی است هیچ وسیله نقلیه ای اجازه تردد در این جزایر را ندارند و در صورت لزوم می توانید از دوچرخه و درشکه استفاده کنید و همن امر سبب آرامش بیشتر این منطقه شده است . حین قدم زدن و گشت و گذار در این جزایر آرامش وصف نشدنی را حس خواهید کرد و صدای پرندگان و مرغان ماهی خوار ، تنها نجوایی است که به گوش می رسد.

پیشنهاد می کنیم برای رفتن به این جزایر صبح زود اقدام کنید تا هم از گرمای هوا و هم انتظار در صف های طولانی رها شوید. این سفر دریایی معمولا دو ساعت طول می کشد ، اما طی نمودن آن به هیچ وجه خسته کننده نخواهد بود. زیرا در طول مسیر با مناظری زیبا همچون پرواز های مرغان دریایی روبرو می شوید . باید افزود جزیره بیوک آدا دارای رستوران ها و کافه های فراوانی است و با فضایی زیبا و دلنشین حین رفع خستگی و گرسنگی ، شاهد چشم اندازی زیبا خواهید بود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1130690

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =