بررسی تمامی فواید و خواص آب نارنج

نارنج یکی از مرکباتی است که ارزش غذایی و خواص بسیاری دارد. ترشی طبیعی باعث هضم سریع تر غذاها می شود ، به همین دلیل از آب نارنج به عنوان چاشنی سالاد و چاشنی روی غذاهایی مانند ماهی استفاده می شود.

به گزارش گروه فرهنگی ایسکانیوز، ‏‏‏‏نارنج یکی از مرکباتی است که ارزش غذایی و خواص بسیاری دارد. ترشی طبیعی باعث هضم سریع تر غذاها می شود ، به همین دلیل از آب نارنج به عنوان چاشنی سالاد و چاشنی روی غذاهایی مانند ماهی استفاده می شود. عطر و مزه ی فوق العاده نارنج باعث خوشمزه تر شدن بیشتر غذا می شود. نارنج به هر صورتی که مصرف شود دارای خاصیت است مثلا میوه، عرق بهارنارنج، چای بهارنارنج، رب نارنج و آب نارنج فواید بی شماری دارد.

بیشتر بخوانید:

آشنایی با تست ۹۰ ثانیه‌ای سلامت قلب

نارنج دارای طبع سرد و خشکی است و از همه قسمت های این گیاه (میوه، برگ، پوست و شکوفه) در طب سنتی برای درمان بیماری ها استفاده می شود. برای تهیه آب نارنج ، می توان هم از میوه های نارس و هم از میوه های رسیده استفاده نمود. البته در برخی خواص درمانی آب نارنج نارس قویتر و موثر است. 

خواص آب نارنج و کاربردهای آن

سرشار از ویتامین ث

تمام میوه های ترش و به ویژه مرکبات، حاوی ویتامین C هستند. آب نارنج نیز مانند دیگر مرکبات سرشار از ویتامین ث است که با مصرف آن سیستم ایمنی بدن تقویت می شود. در صورت ابتلا به سرماخوردگی ، مصرف آب نارنج ، روند درمان را سریعتر می کند.

آب نارنج یک ضدعفونی کننده است که مصرف آن در زمان گلو درد تاثیر بسیاری دارد. برای رفع تورم گلو و حلق ، می توان آب نارنج را غرغره کرد. همچنین می توان نصف لیوان آب نارنج را با یک قاشق عسل ترکیب کرده و بعد از غذا میل کرد.

هضم کننده غذا

همانطور که ذکر شد ، مصرف مرکبات ترش مزه ، به هضم سریعتر مواد غذایی کمک می کنند. آب نارنج نیز یکی از مهمترین چاشنی های ترش مزه برای چاشنی غذا محسوب می شود. همچنین برای رفع ترشی معده ، مصرف آب نارنج همراه غذا بسیار موثر است.

درمان سرما خوردگی

آب نارنج به دلیل داشتن ویتامین C فراوان برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی، و درمان سینوزیت بسیار مفید می باشد.

درمان کم خونی

ویتامین C موجب جذب آهن غذا در بدن می شود. بنابراین مصرف آب نارنج به همراه غذاهای گوشتی ، میزان جذب آهن در خون را افزایش می دهد. بنابراین افرادی که دچار کم خونی هستند بهتر است خوردن آب نارنج را به همراه غذای خود فراموش نکنند.

کاهش قند خون و دیابت

یکی از خواص نارنج ، کاهش قند خون است. به همین دلیل به بیماران دیابتی توصیه می شود که این چاشنی خوشمزه را به سالاد و یا غذای خود اضافه کنند.

حفظ سلامت کلیه ها

نارنج خاصیت آنتی اکسیدانی و محتوای فلاونوئید بالایی که دارد با حفظ سلامت کلیه ها ، از کلیه در برابر آسیب های ناشی از جنتامایسن القایی محافظت می کند.

مفید برای پوست

اگر به دنبال یک مرطوب کننده طبیعی برای پوست خود هستید ، آب نارنج انتخاب مناسبی است زیرا دارای خواص ضدالتهابی و ضد باکتریایی است. برای مرطوب کردن پوست خود می توانید آب نارنج را با معادل یک سوم آن ، گلاب ترکیب کرده و مانند ماسک به صورت خود بمالید. مصرف مداوم این ترکیب باعث تقویت پوست می شود.

کاهش وزن و لاغری

از خواص مهم دیگر آب نارنج می توان به کمک به لاغری، کاهش وزن و درمان یبوستاشاره کرد. برای خلاص شدن از چربی و وزن اضافه می توانید آب نارنج تازه را با مقدار کمی شکر مخلوط کرده و مصرف کنید. آلکالوئید سینافین موجود در آب نارنج، منجر به افزایش متابولیسم بدن و کاهش اشتها می شود. با مصرف این ترکیب و ورزش مداوم شاهد کاهش وزن خود خواهید بود.

کاهش کلسترول

آب نارنج در کاهش کلسترول بالای خون تاثیر زیادی دارد. همچنین مصرف آن برای جلوگیری از بیماری های قلبی، تحریک و تقویت عضلات قلب ، رفع نارسایی ها، ضعف قلب و ترومبوز بسیار موثر است.

درمان گرفتگی بینی

در طب سنتی از نارنج برای رفع احتقان و گرفتگی بینی استفاده می شود.برای درمان گرفتگی بینی باید میوه نارنج را داخل آب در حال جوش انداخته و بخار آن را استنشاق کنید.

درمان سرطان

نارنج دارای ترکیباتی مانند لیمونن و میرسن است که خاصیت قوی ضد سرطانی دارد و خطر ابتلا به سرطان از جمله سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.

از بین بردن پف زیر چشم

در طب سنتی برای از بین بردن پف اطراف چشم از آب نارنج استفاده می شود.

خواص استفاده از شکر و نارنج

یکی از راههای موثر و بی ضرر در درمان یبوست ، مصرف یک قاشق روغن زیتون به همراه یک فنجان مخلوط شکر و آب نارنج است. البته افرادی که دیابت دارند نباید از این روش درمانی استفاده نمایند.

کاهش چربی و فشار خون

آب نارنج ترکیباتی دارد که موجب کاهش فشار خون و چربی خون می شود. پس بهتر است آن را در رژیم غذایی خود بگنجانید. برای کاهش فشار خون باید نصف لیوان آب نارنج را با یک قاشق عسل مخلوط کرده و بعد از غذا میل کنید.

آب نارنج در درمان اریون مفید است. برای درمان اوریون می بایست آب نارنج و سرکه را با غوره به طور مساوی مخلوط نموده و بر روی برآمدگی گلو بمالید.در دوران بیماری ، فرد بیمار باید از مصرف غذاهای سرخ شده اجتناب کند.

 خواص درمانی دیگر نارنج:
کاهش تب
درمان سردردهایی که علامت مشخصی ندارند
دفع سموم بدن. آب نارنج باعث دفع صفرا و فعالیت بهتر کبد می شود. همچنین از خواص آب نارنج می توان کمک به تصفیه خون، درمان اختلالات کبدی، کاهش ترشح صفرا و تسکین سردردهایی که حاصل از مشکلات صفراوی است ، اشاره کرد.
آب نارنج باعث بهبود ترشح در تمام انواع غدد مانند غدد درون ریز و غدد برون ریزمی شود. این ترشحات موجب ارتقاء هورمون های صفراوی و افزایش شیره ها و آنزیم های گوارش می شود. به همین دلیل به پاکسازی بدن با دفع تدریجی سموم بدن کمک می کند.
در طب سنتی از آب نارنج برای خارج کردن خلط های غلیظ و زردرنگ سینه استفاده می شود.
مانند تمام میوه های ترش مزه برای سلامت دستگاه گوارش مفید است. از آب نارنج می توان در درمانهای خانگی برای رفع نفخ ، سوء هاضمه ، درمان حالت تهوع و افزایش اشتها استفاده کرد.
آب نارنج حاوی انواع ویتامین ها و مواد آنتی اکسیدان است و یک ماده ضد سرطان طبیعی محسوب می شود.
برای درمان درد سینه، سرفه و سردردهای ناشی از گرمی از آب نارنج استفاده می شود. به همین منظور باید آب نارنج تازه را با کمی نبات جوشانده و میل کنید.

انتهای پیام/

کد خبر: 1132885

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =