تاثیرات منفی غذاهای تند بر معده

بسیاری از مردم جهان تصور می‌کنند غذاهای تند و پرادویه باعث رفلکس معده می‌شود و اسید معده را بیشتر می‌کند. قابل توجه است که این موضوع از نظر علمی هیچ پشتوانه‌ای نداشته و قابل تائید نیست.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، اگرچه بسیاری از مردم گزارش می‌دهند که غذاهای تند باعث رفلاکس اسید معده می‌شوند، اما داده‌های علمی در این مورد به هیچ وجه قطعی نیستند. گمان می‌رود متهم اصلی ماده‌ای به نام کپسایسین باشد که به فلفل‌ها حرارت می‌دهد. کپسایسین گیرنده‌های به اصطلاح TRPV۱ را در مری فعال می‌کند تا احساس سوزش ایجاد کند.

بیشتر بخوانید:

آیا غذاهای تند واقعا برای سلامت مضر هستند؟

از نظر علمی رفلاکس اسید زمانی اتفاق می‌افتد که محتویات معده به مری برمی‌گردد که این موضوع می‌تواند باعث احساس سوزش ناخوشایندی شود. افرادی که علائم مکرر رفلاکس اسید و سوزش سر دل دارند ممکن است به بیماری ریفلاکس معده و مری  GORD  مبتلا شوند. لازم به ذکر است بالاترین سطوح GORD در اروپا و ایالات متحده و کمترین آن در آسیا گزارش شده است.

نتایج یک پژوهش در مکزیک نشان داد که کپسایسین باعث ایجاد علائمی مانند سوزش سر دل و درد قفسه سینه در ۲۸ نفر از ۳۱ نفر مبتلا به GORD و ۶ نفر از ۱۷ فرد سالم می‌شود.

در همین حال، یک مطالعه در ایالات متحده نشان داد که افزودن کپسایسین به غذا باعث ایجاد سوزش معده پس از صرف غذا می‌شود. در سال ۲۰۲۰، پزشکان تایلندی گزارش دادند که بیماران مبتلا به GORD پس از خوردن یک وعده غذایی حاوی فلفل، سوزش معده شدیدتری را تجربه کردند، اگراین ماده چه بر افراد سالم تأثیری نداشت.

به گفته متخصصان، ریفلاکس اسید و GORD توسط تعدادی از عوامل، به‌ویژه چاقی، تحریک می‌شوند. غذاهای چرب همچنین علائم این مشکل را تشدید می‌کنند، زیرا مدت بیشتری طول می‌کشد تا از معده عبور کرده و فشار را بر دریچه‌ای که به مری منتهی می‌شود افزایش می‌دهد.

نتایج مطالعه تیمی از محققان کره جنوبی نشان داد که خورش‌های تند و پر ادویه، رشته فرنگی و غذاهای سرخ ‌شده از عوامل عادی سوزش سر دل هستند. محققان خاطرنشان می‌کنند که سریع غذا خوردن و ادامه غذا بعد از احساس سیری نیز علائم را تشدید می‌کند.

در این میان نکته جالب اینجاست که خوردن منظم فلفل قرمز می‌تواند بهترین عمل برای کنترل اسید معده باشد. تیمی از محققان تایوانی در مطالعات خود دریافتند که اگرچه کپسایسین در صورت مصرف غیر دائم، سوزش سر دل را افزایش می‌دهد، اما مصرف منظم آن علائم سوزش معده را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.

علاوه بر این، در دوزهای بالاتر، کپسایسین به عنوان یک مسکن عمل می‌کند. برخی افراد نیز گزارش می‌دهند که خوردن منظم فلفل قرمز یا ادویه باعث بهبود علائم GORD آنها شده است.

منبع: سیناپرس

انتهای پیام/

کد خبر: 1149621

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =