به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، تسکین عصبانیت با خوردن غذا می تواند از چند جهت نتیجه معکوس داشته باشد ؛ وقتی عصبانی هستیم، اغلب غذا های ناسالم را انتخاب می کنیم و علاوه بر این، افزایش احساسات ما، منجر به یک حالت تمایل به فرار از موقعیتی که داریم می شود و در چنین شرایطی، هاضمه عملکرد مطلوبی نخواهد داشت و این مسئله ممکن است باعث مشکلاتی مانند اسهال یا یبوست شود.
بیشتر بخوانید:
نکاتی داغ برای تغذیه در فصل تابستان
خوراکی و مواد غذایی که باید بخوریم
مواد غذایی هستند که قند خون را تنظیم می کنند و کمک می کنند تا بر اعصاب خود مسلط باشید بهمین دلیل مصرفشان در مواقع خشم و عصبانیت توصیه می شود.
برخی سبزیجات
گاز زدن هویج، کرفس و... در هنگام عصبانیت احساس آرامش را در فرد ایجاد می کند. اگر از افرادی هستید که هنگام عصبانیت دچار افزایش فشار خون می شوید بهتر است کرفس بخورید زیرا کرفس فشار خونتان را کاهش می دهد و به کاهش اضطراب و افزایش آرامشتان کمک می کند.
موز
موز سرشار از پتاسیم و منیزیم است و در نتیجه می تواند برای ایجاد حس آرامش بسیار مفید باشد.
برخی دمنوش ها
دمنوش هایی مثل دمنوش چای سبز، دمنوش لیمو، دمنوش گل محمدی، دمکرده بابونه و گل گاو زبان و ...در ایجاد حس آرامش در فرد عصبانی موثر است و دارای خواص آرامش بخش و تسکین دهنده اعصاب هستند.
بادام هندی و دانه های کدو تنبل
دانه های کدو تنبل قند کمی دارند و حاوی منیزیم زیادی هستند پس خوردن آنها به کاهش عصبانیت کمک می کند. بادام هندی نیز به فرد عصبی در کنترل این حالات ناخوشایند کمک خواهد کرد.
اسفناج پخته شده
برگهای سبز تیره سبزی ها سرشار از اسید فولیک می باشد، اسید فولیک جزء خانواده ویتامین های B تقسیم بندی می شود که در یک پیمانه اسفناج پخته حدود ۲۰۰ میکروگرم از این ویتامین وجود دارد. یکی از علل افسردگی به دلیل کمبود اسید فولیک است.
ذرت بو داده و بادام زمینی
حاوی مقادیر زیادی فولات هستند و با خوردن آن ها در بدن سروتونین تولید می شود. سروتونین باعث می شود که مدت طولانی تری احساس سیری بکنید و کمتر به علت عصبانیت سراغ غذا بروید.
بلوبری و آووکادو
این میوه های پرخاصیت در آرام شدن اعصاب و ریلکس شدن فرد تاثیر قابل توجهی دارند.
مواد خوراکی دارای شیرینی طبیعی
خرما، کشمش و دیگر خوراکی هایی که شیرینی سالم دارند ، می توانند در افزایش حس آرامش افراد نقش داشته باشند.
غلات کامل و سبوسدار
غلات کامل و سبوسدار منابع غنی ویتامین های گروه B هستند که دریافت کافی و به اندازه آنها در ثبات روحی و خلقی و پیشگیری از استرس و افسردگی نقش مهمی دارد.
مواد غذایی سرشار از اسیدفولیک
سبزیجات با رنگ سبز تیره و مواد غذایی مانند انواع لوبیا، پرتقال و... سرشار از اسید فولیک می باشند، کمبود اسید فولیک منجر به حالاتی مانند خستگی، تحریک پذیری و آشفتگی می شود.
مرکبات
مرکبات از منابع غنی ویتامین C هستند که سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و سبب مقابله با بیماری ها و شرایط استرس زا در فرد می شود.
منابع غنی امگا ۳
اسیدهای چرب امگا۳ اختلالاتی نظیر افسردگی، پرخاشگری و اضطراب را در فرد کم می کند.
لبنیات کم چرب
مواد لبنی مانند شیر و ماست حاوی اسیدآمینه ای به نام تریپتوفان هستند که طی مراحلی در مغز تبدیل به سروتونین می شود که باعث کاهش استرس و حفظ آرامش در فرد می شود.
روغن آفتابگردان و جوانه گندم
به دلیل دارا بودن ویتامین E از صدمات اکسیداتیو ایجاد شده توسط بتا آمیلوئید در ساختمان سلول حمایت می کنند و کاهش عصبانیت را در پی دارد.
بوقلمون، مرغ و ماکیان
غذاهای پروتئینی سبب افزایش دوپامین و اپی نفرین می شوند و به دلیل دارا بودن تریپتوفان که پیشاز سروتنین است، قادر به افزایش سطح این ماده در مغز هستند که سروتونین از عوامل آرامش به حساب می آید.
روغن زیتون، بادام، گردو، و آووکادو
روغن زیتون ،بادام و گردو و...به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب امگا ۶ برای حفاظت از سیستم عصبی و بهبود افسردگی توصیه می شود.
دیگر خوراکی های مناسب افراد عصبی
برنج قهوه ای
زرده تخم مرغ
شکلات تلخ
چای سبز یا دمنوش سنبل الطیب
گل ساعتی
شربت تخم بالنگو با گلاب و عرق بیدمشک
سوپ جو
جو دوسر (چه به صورت آرد شده یا به شکل حلیم و آش)
خیار
کدو
کاسنی
کاهو
هندوانه
طالبی
شربت سکنجبین
شربت به لیمو
شربت آلبالو
آب انار ترش و شیرین
ماء الشعیر طبی
آبغوره و آبلیموی طبیعی
سبزیجات
مواد غذایی حاوی کربوهیدرات بالا
کربوهیدرات ها از قندها، نشاسته ها و فیبرها تشکیل شده اند. مصرف مواد غذایی حاوی کربوهیدرات بالا برای مدت کوتاهی سطوح انرژی بدن را افزایش می دهد اما چند ساعت پس از غذا خوردن، ممکن است افت احساسی ناشی از افت سطوح قند خون را تجربه کرده و بدخلق شوید.
مواد غذایی خیلی چرب
بر اساس توصیه طب سنتی حذف کردن یا به حداقل رساندن موادغذایی که بر روی کبد شما تأثیر می گذارد می تواند به کاهش بروز عصبانیت در شما کمک کند.
قند های ساده و مواد دارای نمایه گلیسمی بالا
افزایش ناگهانی قند خون به دنبال مصرف قند های ساده و به دنبال ترشح انسولین و کاهش قند خون می تواند منجر به استرس و عصبانیت در فرد شود.
نوشیدنی های کافئین دار
کافئین موجود در چای ، نوشابه ، قهوه و... می تواند در افراد باعث تحریک و استرس شود.مصرف زیاد نوشیدنی های کافئین دار به دلیل سرعت جذب بالا می تواند باعث تحریک سیستم اعصاب مرکزی و رهایی هورمون های استرس، افزایش ضربان قلب، فشار خون، بی خوابی و اضطراب شود.
مواد غذایی با طبع گرم
مصرف مواد غذایی با طبع گرم مانند زنجبیل، دارچین، فلفل، خردل، عسل کهنه، خرمای خشک، آجیل، سیر و پیاز تند سبب افزایش عصبانیت و تغییر خلق و خو در فرد می شود.
دیگر غذاهایی که نباید در زمان عصبانیت بخورید:
گوشت
بستنی
نوشیدنی های الکی
انوع چیپس، پفک، شکلات شیرین و دیگر خوراکی ها
انتهای پیام/
نظر شما