آموزش شیرینی پزی/ طرز تهیه دسر بی‌نظیر سوهان

دسر سوهان نوعی دسر سنتی ایرانی است که طعمی شبیه به سوهان دارد و از نظر غلظت شبیه به کاچی است؛ همچنین دسری بسیار خوشمزه و مقوی است.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، دسرها پای ثابت مهمانی‌ها و یکی از اصلی‌ترین منوهای خوشمزه رستوران‌ها هستند. دسرها معمولاً پس از غذا سرو می‌شوند؛ زیرا شیرینی موجود در آن‌ها به هضم بهتر غذا کمک می‌کند. دسر سوهان یکی از دسرهای خوشمزه و مقوی ایرانی است که طعم آن شبیه به سوهان است، با این تفاوت که این دسر شبیه به کاچی است و حالتی غلیظ و کش‌دار دارد.

بیشتر بخوانید:

آموزش شیرینی پزی/ راهکارهایی برای راحت جدا شدن کیک از قالب

دسر سوهان بافت نرمی دارد و برای صبحانه و یا در کنار چای عصرانه مناسب است؛ همچنین دسری مقوی و انرژی‌زا با طبع بسیار گرم است. شما می‌توانید این دسر خوشمزه را با روشی بسیار آسان در منزل تهیه کنید و از خوردن آن در کنار اعضای خانواده لذت ببرید. در ادامه این مطلب طرز تهیه دسر سوهان همراه با نکات مهم و فوت و فن‌های مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه دسر سوهان

آرد سفید قنادی: ۳۰۰ گرم

آرد جوانه گندم: ۱۵ گرم

شکر: ۳۰۰ گرم

کره: ۳۰۰ گرم

زرده تخم مرغ: ۲ عدد

زعفران دم کرده: ۲ قاشق سوپخوری

گلاب: نصف پیمانه

آب: ۴ پیمانه معادل ۱ لیتر

پودر پسته یا خلال پسته برای تزیین: به میزان دلخواه

نکات مربوط به مواد اولیه

نکات مربوط به آرد جوانه گندم

آرد جوانه گندم نوعی آرد است که از قسمت نشاسته‌ای و جوانه گیاه گندم به دست می‌آید، به این صورت که گندم جوانه زده را داخل آفتاب می‌گذارند تا کاملا خشک شود؛ سپس آن را آسیاب می‌کنند که به این ترکیب آرد جوانه گندم می‌گویند. آرد جوانه گندم که در بازار به آن «مالت» هم می‌گویند، سرشار از ویتامین و املاح معدنی است که برای تهیه حلوا، سمنو و سوهان از آن استفاده می‌کنند.

گلاب

همانطور که می‌دانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوب‌ترین نوع آن در شهرهای کاشان و میمند فارس تهیه می‌شود. امروز در همه فروشگاه‌ها و سوپر مارکت‌ها شیشه‌های گلاب را در اشکال و با نام‌های تجاری گوناگون می‌بینیم که بسیاری از آن‌ها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند. گلاب اصل بوی گل محمدی می‌دهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمی‌کنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل همچنین طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.

نکات مربوط به زعفران

همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش‌تری دم کنید، کم‌رنگ‌تر می‌شود و مجبور می‌شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه‌تان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چای‌خوری زعفران ۲ قاشق سوپ‌خوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می‌شود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیش‌تری پس بدهد.

زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می‌کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران‌های تقلبی معمولاً براق هستند.

طرز تهیه دسر سوهان

۱ ـ برای شروع کار کره را که به دمای محیط رسیده است، داخل یک کاسه گود بریزید و ۲۵۰ گرم از شکر را به آن اضافه کنید؛ سپس با همزن برقی به مدت ۱۵ دقیقه هم بزنید تا کش‌دار و شفاف شود.

۲ ـ باقی‌مانده شکر را داخل ظرف دیگری بریزید و زرده‌های تخم مرغ را به آن اضافه کنید؛ سپس با دور کم همزن برقی به مدت یک دقیقه هم بزنید.

۳ ـ آرد سفید و آرد جوانه گندم را داخل یک قابلمه بریزید و با هم مخلوط کنید؛ سپس آب را کم کم به ترکیب آردها اضافه کنید، طوری که آرد گلوله نشود و خوب هم بزنید تا آرد با آب کاملا مخلوط و یک‌دست شود؛ سپس باقی آب را اضافه کنید و هم بزنید.

۴ ـ قابلمه محتوی مخلوط آرد با آب را روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید و مدام هم بزنید تا ته نگیرد و به غلظتی شبیه فرنی برسد. این مرحله حدود ۳۰ تا ۳۵ دقیقه طول می‌کشد.

۵ ـ گلاب را همراه با زعفران دم کرده به مواد بالا اضافه کنید و پنج دقیقه دیگر هم بزنید؛ سپس قابلمه را از روی اجاق گاز بردارید.

۶ ـ در این مرحله مخلوط شکر و کره را به قابلمه اضافه کنید و با لیسک از یک جهت هم بزنید تا همه مواد با هم مخلوط شوند؛ سپس مخلوط شکر و زرده تخم مرغ را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و باز هم بزنید تا همه مواد به صورت یک‌دست با هم مخلوط شوند.

۷ ـ در مرحله آخر دسر سوهان را داخل ظرف مورد نظر سرو بریزید تا خنک شود؛ سپس روی آن را با خلال پسته یا پودر پسته تزیین کنید. نوش جان

نکته

برای تهیه دسر سوهان بهتر است از قابلمه مسی استفاده کنید.

منبع: فرارو

انتهای پیام/

کد خبر: 1151654

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =