بعد از پخت کیک، پوشاندن آن با یک لایه خامه خوشمزه و تزیین آن اهمیت زیادی دارد. اگر شما نیز می خواهید کیک خود را خامه کشی کنید، باید سطح کیک شما صاف بوده و برآمده نباشد. صاف نبودن روی کیک باعث می شود،ظاهر خوبی نداشته و برای تزیین آن دچار مشکل شویم. برای اینکه سطح کیک شما صاف بوده و برآمده نباشد، با ادامه این بخش همراه شوید.
بیشتر بخوانید:
آموزش شیرینی پزی/ طرز تهیه مربای انگور بدون شکر
مقدار مواد باید دقیق باشد
برای اینکه کیکی با سطح صاف داشته باشید حتما به مقدار مواد اولیه کیک توجه کنید زیرا اگر مقدار آرد و بکینگ پودر زیاد باشد کیک سنگین شده و موجب گنبدی شکل شدن آن می شود.
دمای فر را تنظیم کنید
اگر دمای فر بیشتر باشد، کیک گنبدی شکل خواهد شد زیرا اطراف کیک سریع تر پخته و وسط کیک پف می کند و کیک برآمده و گنبدی می شود. برای صاف شدن سطح کیک، 25 درجه فارنهایت یا 14 درجه سانتی گراد از میزان دمایی که در دستور کیک گفته شده، کم کرده و زمان پخت کیک را افزایش دهید تا به مرور و کمکم کیک بپزد و همهی نقاط آن به یک اندازه پف کند و یکدست شود.
آرد را الک کنید
قبل از تهیه کیک حتما آرد و بکینگ پودر مخلوط به آن را چند بار الک کرده و سپس به مواد دیگیافزایید، این کار سبب می شود، سطح کیک برآمده نشده و صاف شود.
دمای کل قالب را یکسانسازی نمایید
برای اینکه سطح کیک صاف شود، باید حرارت در تمام نقاط قالب یکسان باشد تا همه نقاط همزمان باهم بپزنند و پف یکسانی داشته باشند. برای یکسانسازی دمای قالب، کیک را در طبقه وسط فر قرار دهید و برای اینکه دور کیک نسبت به وسط آن سریع تر نپزد، حوله های قدیمی و کهنه را تمیز بشویید و به اندازه قطر قالب ببرید و با آب سرد حوله را خیس کنید و بفشارید، دور قالب بپیچید و با یک سنجاق قفلی آن را محکم کنید، قالب را در سینی فر قرار دهید تا حرارت مستقیم به حوله نخورد، با این روش اطراف قالب زود داغ نمی شود و همه جای کیک یکدست پخته و کناره های کیک قهوه ای و سفت نمی شود.
آرد بکینگ پودر را مخلوط نمایید
در تهیه کیک برای صاف شدن سطح آن توجه نمایید که بکینگ پودر باید با آرد خوب مخلوط شود تاکیک بهطور یکنواخت پف کند، پس حتما دقت کنید که بکینگ پودر و آرد کاملا مخلوط شوند.
دیواره را چرب نکنید
برای پختن کیک های اسفنجی نباید دیواره را چرب کنید فقط کف قالب کاغذ روغنی بیاندازید زیرا کیک برای پف کردن لازم است، به دیواره بعنوان تکیه گاه بچسبد وشکل بگیرد.
مواد کیک را در قالب پخش کنید
مواد کیک را در تمام سطح قالب یکنواخت پخش کنید تا کیک صاف شود زیرا اگر مواد کیک در یکجا بیشتر انباشته باشد، طبیعی است که در آن نقطه بیشتر پف کند.
زمان ریختن خمیر کیک داخل قالب دست خود را بهصورت دورانی بچرخانید تا کیک در همه سطح قالب پخش شود. از ریختن مواد در وسط قالب خودداری نمایید، زیرا اینگونه حباب های هوا در وسط کیک جمع شده و این هوا در هنگام پخت باعث ترک خوردن و برآمده شدن وسط کیک نسبت به کناره های کیک می شود.بعد از ریختن مواد کیک در قالب، قالب را چند بار محکم به یک سطح صاف بکوبید تا حباب های هوا از کیک خارج و مواد کیک در همه جای قالب هم سطح شود.
مواد کیک را بیش از حد هم نزنید
بیش از حد هم زدن مواد کیک سبب می شود که تمام سطح کیک به یک اندازه پف نکند، همچنین زیاد هم زدن باعث گنبدی شدن و ترک خوردن کیک می شود. مواد کیک را بهصورت دورانی و به اندازه نه زیاد و نه کم بهم بزنید.
قالب باید کوچک یا بزرگ نباشد
مواد کیک باید یک سوم تا نصف قالب را پر کند. در صورت بزرگ بودن قالب اطراف کیک سریع می پزد و باعث گنبدی شدن کیک می شود و اگر قالب کوچک باشد کیک از قالب بیرون می زند و از کناره ها جا برای پف کردن ندارد.
مواد هم دمای محیط باشد
موادی که برای تهیه کیک نیاز دارید، را باید زودتر از یخچال خارج نمایید تا به دمای محیط برسند زیرا هم دما نبودن مواد با یکدیگر موجب عدم صاف شدن سطح کیک می شود پس توجه کنید تخم مرغ وشیر وروغن هم دمای محیط باشند.
انتهای پیام/
نظر شما