شیوه‌های نگهداری از میوه‌های تازه به مدت طولانی

برای نگهداری میوه به مدت طولانی می توانید از شیوه هایی مثل نگهداری میوه در مکان های ویژه، دور نگه داشتن بعضی مواد غذایی از دیگر مواد و شستن انواع توت با سرکه استفاده کنید.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، توجه داشته باشید که میوه هایی که میخواهید نگهداری کنید نارس هستند یا رسیده، چنانچه رسیده هستند آنها را در کیسه یا نایلون نگذارید زیرا فرایند رسیده شدن را سرعت می بخشد.

بیشتر بخوانید:

میوه‌های جوان‌کننده پوست

مرتب میوه هایتان را بررسی کنید و آنهایی که سطح شان خراب یا له شده و لکه دار هستند را از بقیه جدا کنید.

بعضی از میوه ها  و سبزی ها به گاز اتلین حساس‌تر هستند. میوه‌های مانند توت فرنگی، هندوانه، تمشک و سبزیجاتی مانند بادمجان، خیار، سیب زمینی، کلم بروکلی و … پس آنها را در کنار میوه هایی که گاز اتلین تولید می‌کنند؛ نگذارید و تلاش کنید بجای اینکه میوه‌ها را در هم در جا میوه ای بریزید؛ برای تازه ماندن بیشتر میوه ها آنها را در ظرف‌های سر بسته جدا بگذارید.

یخچال خود را تمیز نگه دارید

برای جلوگیری از کپک زدگی و فاسد شدن میوه‌ها و سبزیجات، از تمیز بودن یخچال خود اطمینان پیدا کنید. احتیاجی نیست که هر روز یخچال خود را ضدعفونی کنید، اما یک بار در ماه، آن را با آب داغ و صابون تمیز کنید. این کار از انتقال باکتری‌ها از قفسه یخچال به مواد غذایی پیشگیری می‌کند و برای نگهداری میوه به مدت طولانی خیلی دارای اهمیت است.

شیوه نگهداری کیوی

هنگام خرید کیوی توجه کنید کیوی‌های خیلی نرم را نخرید. آن‌ها باید قدری سفت باشند، البته نه مانند سنگ.

کیوی‌های سفت در دمای اتاق بعد از ۲ تا ۳ روز می‌رسند و بعد ازآن می‌توان آن‌ها را در یخچال به مدت ۵ تا ۷ روز نگهداری کرد.

آن‌ها را در کیسه پلاستیکی گذاشته و در یخچال بگذارید.

کیوی‌ها را می‌توان به مدت ۱۰ تا ۱۲ ماه در فریزر نگهداری کرد. برای فریز کردن آن‌ها بعد از شستشو، پوستشان را بکنید و ورقه ورقه یا به طور کامل درست برای فریزری کردن آماده کنید.

آنگاه داخل ماهیتابه ۲ تا ۳/۴ فنجان شکر و ۴ فنجان آب ریخته و به طور کامل حل کنید.

آنگاه بگذارید این محلول به جوش آید. آنگاه این شربت آماده‌شده را بگذارید خنک شود و آنگاه روی کیوی بریزید.

پس ازآن کیوی را داخل ظروف دربسته محکم یا کیسه‌های فریزر بگذارید.

شیوه نگهداری موز

چنانچه دوست دارید که موزهای شما زود برسند، آن‌ها را داخل پاکت‌های کاغذی قهوه‌ای رنگ قرار دهید. ولی چنانچه دوست دارید که آن‌ها زرد و درخشان باقی بمانند، انتهای موزها را داخل یک سلفون بپیچید.

شیوه نگهداری گلابی

گلابی‌ها برعکس میوه‌های دیگر از داخل می‌رسند و وقتی بخش روی گلابی‌ها نرم است، است بخش داخل آن‌ها بیش‌از اندازه رسیده است.

گلابی‌های رسیده را باید در یخچال در دمای ۱ تا ۷ درجه سلسیوس نگهداری کرد. در صورت دوست داشتن می‌توانید گلابی‌ها را فریزری کنید.

گلابی‌های نسبتاً رسیده را بعد از شستشو، ورقه ورقه نموده و دو سمت آن را مقداری آب‌لیمو بمالید تا قهوه‌ای‌رنگ نشوند.

آنگاه داخل ظرف مخصوص فریزر گذاشته و در فریزر بگذارید.

گلابی‌های کال را در دمای اتاق بگذارید تا برسند. برای سرعت بخشیدن به رسیدن آن‌ها، گلابی‌های کال را داخل یک کیسه کاغذی قرار دهید.

گاز اتیلن در کیسه باقی مانده و سبب رسیدن گلابی می‌شود.

قرار دادن گلابی در کنار موز یا آووکادو هم سبب رسیدن آن‌ها می‌شود. چون هر دو میوه هم به‌ صورت طبیعی گاز اتیلن متصاعد می‌کنند.

شستن انواع توت‌ با سرکه

1فنجان سرکه و ۳ فنجان آب را با هم مخلوط نموده و تمشک، توت فرنگی و دیگر انواع توت‌ را با آن بشویید. این کار سبب می‌شود که آن‌ها برای مدت زمان بیشتری تازه بمانند.

پیشگیری از قهوه‌ای شدن آووکادو و سیب قاچ شده 
یک ترفند راحت برای پیشگیری از این کار این است که قدری آب‌لیمو به سیب قاچ شده‌ و یا آووکادو بیفزاییم. این کار سبب می‌شود که آن‌ها قدری بیشتر تازه بمانند.

شیوه نگهداری پرتقال

پرتقال‌های رسیده را باید در یخچال نگهداری کرد. البته آن‌ها باید به طور کامل خشک باشند.

چون رطوبت سبب خراب شدنشان می‌شود. به این ترتیب می‌توانید تا دو هفته و حتی بیشتر آن‌ها را تازه نگهدارید.

ولی چنانچه می‌خواهید زمانی بیشتر از دو هفته، سالم بمانند، آن‌ها را داخل کاغذ بپیچید تا از رطوبت به طور کامل دور باشند.

شیوه نگهداری سیب

سیب در دمای معمولی به سرعت تازگی خود را از دست می‌دهد. چنانچه در فریزر هم گذاشته شود، بعد از یخ زدن و ذوب شدن مجدد، له و نرم می‌شود؛ پس بهترین جا برای نگهداری سیب در یخچال، است. سیب‌ها را داخل کشوی یخچال گذاشته و روی آن‌ها را با پارچه‌ای مرطوب بپوشانید.

یا می‌توانید آن‌ها را داخل کیسه‌های پلاستیکی سوراخ دار گذاشته و درون کشوی یخچال قرار دهید. همین طور یک سیب خراب از خود، گاز اتیلن متصاعد می‌کند و سبب خرابی سیب‌های دیگر می‌شود.

چنانچه بین سیب‌ها، سیبی لکه‌دار وجود داشت، آن‌ها را جدا گذاشته و زودتر استفاده کنید. چنانچه تصمیم دارید برای مدت طولانی‌تر سیب نگهدارید، سیب‌هایی که سفت و بادوام‌تر هستند، خریداری کنید. پوست این نوع سیب‌ها اغلب ضخیم است.

شیوه نگهداری انار

هنگام خرید انار، اناری را انتخاب کنید که قهوه‌ای، نرم، شکننده و یا خیلی سبک نباشند. دانه‌های صورتی‌رنگ انار به علت فرآیند اکسیداسیون، قهوه‌ای می‌شوند.

بهترین شیوه نگهداری انار، گذاشتن آن‌ها در یخچال است. چنانچه انار را درسته و دانه‌دانه نشده در یخچال نگهدارید، مدت‌زمان بیشتری دوام می‌آورد. ولی انارهای دانه‌دانه شده را می‌توانید در ظروف دربسته که هوا وارد آن نشود، در یخچال نگهداری کنید.

در ضمن بهتر است به‌جای استفاده از ظروف پلاستیکی، آن‌ها را داخل ظروف شیشه‌ای یا سرامیکی نگهداری کنید. چون انار به‌ آسانی مواد شیمیایی متصاعد از پلاستیک را به خود جلب می‌کند و زودتر خراب می‌شود. همین گونه می‌توانید دانه‌های انار را فریزری کرده و هر زمان که خواستید از آن‌ها استفاده کنید.

شیوه نگهداری خرمالو

بهتر است زمان خرید، خرمالوهایی بخرید که هنوز کاملاً نرسیده‌اند. این خرمالوها در دمای اتاق ۵ تا ۱۰ روز دوام‌دارند.

خرمالوها را تا وقتی که به طور کامل رسیده باشند، می‌توانید در یخچال به مدت یک هفته نگهدارید. آن‌ها را درون ظرفی قرار داده و با کیسه پلاستیکی بپوشانید، آنگاه در یخچال بگذارید.

شیوه نگهداری آناناس

این میوه پس از چیده شدن دیگر بیشتر از آن نمی‌رسد، بنابراین بهترین کار خوردن آناناس پس از خرید آن است.

اگر می‌خواهید میزان اسیدیته آناناس کم شود، ۱ یا ۲ روز، آن را در دمای اتاق نگهداری کنید. از اسیدی بودن آن کم می‌شود، اما شیرینی آن بدون تغییر باقی می‌ماند.

همچنین می‌توانید آن‌ها را درون کیسه پلاستیکی گذاشته و در یخچال بگذارید. بدین ترتیب تا ۴ روز تازه باقی می‌مانند.

روش نگهداری نارگیل

نارگیل را همان‌طور سالم می‌توانید در دمای اتاق به مدت ۲ تا ۴ ماه نگهدارید. ولی چنانچه آن را خرد کردید، در یک ظرف دردار گذاشته به‌ گونه ای که هوا وارد آن نشود، آنگاه درون یخچال بگذارید.

به این ترتیب تا یک هفته دوام خواهند داشت. ولی چنانچه می‌خواهید به مدت ۹ ماه نارگیل‌ها را نگهدارید، آن‌ها را در فریزر ذخیره کنید.

شیوه نگهداری انبه

یک انبه رسیده، هنگامی آن را قدری فشار دهید بوی خوشی از آن به مشام می‌رسد. انبه‌هایی که هنوز سبز هستند و به طور کامل نرسیده‌اند را می‌توان در دمای اتاق نگه داشت تا به طور کامل برسند.

انبه‌های رسیده را نیز داخل ظرف دربسته و داخل یخچال بگذارید. به این ترتیب حداقل تا ۵ روز سالم می‌مانند. چنانچه هم آن‌ها را در فریزر نگهداری کنید، تا ۶ ماه دوام می‌آورند.

منبع:سایت خبری بیتوته

انتهای پیام/

کد خبر: 1160654

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =