دانشگاه‌های ایران آمادگی پژوهش‌های نیاز محور را ندارند/ مقاله‌نویسی اولویت مراکز علمی

رئیس دانشگاه ملایر گفت: در سال‌های اخیر نگرش دانشگاه‌های جهان به سمت فعالیت‌های پژوهشی ‌نیازمحور حرکت کرده است؛ اما دانشگاه‌های ایران هنوز برای این رویکرد آمادگی ندارند.

ابراهیم محمدی منش در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، با بیان این که استقلال نداشتن دانشگاه‌ها به دلیل وابستگی به بودجه دولتی تحلیل درستی نیست، اظهار کرد: چرا که دست استادان در تحقیق و پژوهش باز است. ایراد اصلی دانشگاه‌های ایران در بودجه، اعتبارات و دولتی بودن نیست، ایراد کلیدی در حوزه نگرش است.

استقلال دانشگاه‌ها می‌تواند از لحاظ مالی و مدیریتی اتفاق بیفتد

رئیس دانشگاه ملایر با اشاره به این که توسعه دانشگاه‌ها پس از انقلاب در کشور به توسعه نیروی انسانی، فضای فیزیکی و افزایش تعداد دانشجویان محدود شد، افزود: البته در سال‌های اخیر نگرش دانشگاه‌های جهان به سمت فعالیت‌های پژوهشی ‌نیازمحور حرکت کرده است؛ اما دانشگاه‌های ایران هنوز برای این رویکرد آمادگی ندارند. به این معنا که نه استادان برای این رویکرد آموزش دیده‌اند و نه دانشجویان با این رویکرد پرورش یافته‌اند و نه مدیران با این رویکرد آشنا هستند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: رویکرد حل مسئله و کاربردی دیدن پژوهش هنوز در دانشگاه‌های ایران وجود ندارد. توسعه این رویکرد نیازمند زمان است. مانند ساختمانی که سال‌ها طول می‌کشد تا ساخته شود.

 دانشگاه‌های ایران با کمترین اعتبارات بیشترین پیشرفت‌ها را داشته‌اند

محمدی منش با تصریح بر این که دانشگاه‌های ایران با کمترین اعتبارات بیشترین پیشرفت‌ها را داشته‌اند، گفت: البته با توجه به این که رویکرد تاکنون مقاله‌نویسی بوده است، پیشرفت در این جهت اتفاق افتاده است. اخیرا توجه به پژوهش‌های نیازمحور ایجاد شده و سیاست‌گذاری‌ها باید متناسب با این رویکرد اصلاح شوند.

رئیس دانشگاه ملایر تاکید کرد: گام نخست اصلاح فرهنگ و نگاه فرهنگی مدیران دانشگاهی، استادان و دانشجویان است. این نگاه باید به سمت اولویت دادن به رفع نیاز از طریق پژوهش سوق داده شود. دوم اصلاح ساختارهای قانونی و سوم ارتباط برقرار کردن بین دانشگاه و صنعت است.

وی با ذکر مثالی یادآور شد: برای مثال این ارتباط در حوزه پزشکی شکل گرفته است. یعنی مردم وقتی به مشکل برخورد می‌کنند خودشان به سراغ پزشک می‌روند و به توصیه پزشک هم عمل می‌کنند. مشابه این فرایند باید بین دانشگاه و صنعت در جریان باشد. به این معنا که مراکز صنعتی و اجتماعی باید بر اساس نیاز خود به دانشگاه مراجعه کنند. امیدواریم در ۱۰ سال آینده شاهد پیشرفت در این حوزه باشیم.

انتهای پیام/

کد خبر: 1166623

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =