به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، طی نامهای به سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور، قانون الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به سازمان همکاری شانگهای را ابلاغ کرد.
قالیباف: سیاستمداران سوئدی نمیتوانند این اسلامهراسی آشکار را پنهان کنند / وزیر ارتباطات کارت زرد گرفت
در تاریخ ۲۶ شهریور ۱۴۰۰ با سفر آیتالله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور به دوشنبه پایتخت تاجیکستان، اعضای سازمان همکاریهای شانگهای با عضویت ایران موافقت کردند و در تاریخ ۲۶ شهریور ۱۴۰۱ ایران به صورت رسمی به عضویت این سازمان درآمد.
عضویت کشورمان در این اجلاس نیازمند تصویب در مجلس شورای اسلامی است که لایحه آن در تاریخ ۱۰ مهر ۱۴۰۱ در مجلس اعلام وصول شد و بعد از تصویب آن در مجلس به شورای نگهبان ارسال شد.
سخنگوی شورای نگهبان در روز شنبه (۸ بهمن) از تایید لایحه «الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به سازمان همکاری شانگهای» توسط این شورا خبر داد.
سازمان همکاری شانگهای (SCO) از دل رقابت قدرتهای بزرگ بر سر منطقه ژئوپلیتیک آسیای میانه ظهور کرد.
در بدو تاسیس، مسایل امنیتی در آسیای میانه به ویژه تروریسم، جدایی طلبی و افراطی گری دغدغه اصلی سازمان محسوب می شد، اما به تدریج حوزه فعالیت آن گسترش یافت و مسائل اقتصادی و فرهنگی را نیز در بر گرفت.
در حوزه اقتصاد، اعضای سازمان شانگهای حدود یک سوم تولید ناخالص داخلی دنیا را در اختیار دارند و با گذشت زمان به احتمال زیاد از پنج قدرت اول اقتصادی دنیا دو کشور (چین و هند) عضو این سازمان خواهند بود. از نظر همکاری اقتصادی و تجاری، کل حجم کنونی اقتصادی سازمان همکاری شانگهای نزدیک به ۲۰ تریلیون دلار است که از ابتدای تاسیس آن بیش از ۱۳ برابر افزایش یافته است. حجم کل تجارت خارجی این نهاد هم به ۶.۶ تریلیون دلار رسیده که نسبت به ۲۰ سال پیش، ۱۰۰ برابر شده است.
انتهای پیام/
نظر شما