به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای امروز یکشنبه (۱۶ بهمن) طی سخنانی در بخشی از همایش مشترک حمایت اجتماعی و قضایی از نیازمندان گفت: با پیشنهادی که خدمت مقام معظم رهبری تقدیم شد و با موافقت معظمله همراه بود، پرونده آن دسته از افراد اغتشاشات اخیر که متنبه شدند در هر مرحلهای که قرار دارد مختومه خواهد شد و این یک عیدی برای مردم و خانواده این دستگیرشدگان است.
اژهای: از نظرات جامعه و نخبگان در دستگاه قضا بهره بگیریم
وی گفت: بسیاری از این دستگیرشدگان جوانهایی هستند که به محض آنکه متوجه توطئه دشمنان در جریان اغتشاشات اخیر و اقدامات خبیثانهای نظیر آتشزدن قرآن و پرچم ایران شدند، برائت جسته و صف خود را از عناصر اصلی اغتشاشات جدا کردند؛ این جوانان به هیچوجه درمقابل نظام جمهوری اسلامی نیستند لذا ما نیز با پیشنهاد عفو و مختومه شدن پرونده آنها در هر مرحلهای که قرار دارد این فرصت را برای آنان فراهم کردیم تا آیندهشان به واسط ثبت کیفری، تحت تأثیر قرار نگیرد؛ بدیهی است چنانچه این افراد عفوشده مجدد مرتکب جرم شوند، طبق قانون برخورد سنگینتری با آنها خواهد شد.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: رویکرد دستگاه قضایی از همان ابتدا، تفکیک قایل شدن میان معترضان و عناصر اصلی اغتشاشات بود؛ بر همین اساس اگرچه افراد فریبخورده اغتشاشات با عنایت مقام معظم رهبری مشمول عفو قرار گرفتند اما عناصر اصلی اغتشاشات که مرتکب جنایت و محاربه و افساد فیالارض شده یا سبب خسارت به اموال مردم شده و شاکی خصوصی دارند و یا مرتبط با سرویسهای جاسوسی بیگانه هستند در زمره عفوشدگان قرار ندارند.
وی بیان کرد: همچنین سایر زندانیان واجد شرایط نیز که آزادی آنها از زندان برای امنیت مردم مضر نمیباشد به موجب عفو اخیر، از زندان آزاد خواهند شد و یا با تخفیف مجازات مواجه میشوند.
رئیس عدلیه بیان داشت: امام راحل همواره بر خدمت بدون تبعیض به آحاد مردم بالاخص محرومان و مستمندان تأکید داشتند لذا من در طول مدت تصدی مسئولیتهای مختلف قضایی همواره در تلاش و اهتمام بودم که این فرمایش امام(ره) را به گونهای جامه عمل بپوشانم و امکان خدمترسانی قضایی بهتر و مطلوبتر به اقشار نیازمند و محروم جامعه را فراهم آورم و مقدماتی را تمهید کنم تا آنهایی که پای آمدن به مراکز قضایی، زبان گفتن، قلم نوشتن و توانایی گرفتن وکیل را ندارند، از خدمات مطلوب قضایی بیبهره نمانند.
قاضیالقضات ادامه داد: بر همین مبنا امروز با اقدامات صوتگرفته در کمیته امداد و تفاهمنامههایی که میان این کمیته و بخشهای مختلف قضایی منعقد شده، خرسند میباشم که تا حدودی، این دغدغه قرآنی و الهی امام راحل تحقق یافته است؛ البته این امر نیازمند گسترشیافتن است.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای با اشاره به تأکیدات امام راحل و مقام معظم رهبری مبنی بر بهرهگیری از ظرفیتهای مردمی در شئون و حوزههای مختلف از جمله کمیته امداد و خدمارسانی به محرومان و مستمندان گفت: ما هر جا از ظرفیتهای مردمی برای پیشبرد امور بهره گرفتیم، موفقتر بودیم و کارها را بهتر و کمهزینهتر پیش بردیم.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به تحمیل جنگ ترکیبی از ناحیه دشمنان به مردم و نظام جمهوری اسلامی گفت: علیرغم خواست همه دشمنان و طواغیت زمان، انقلاب اسلامی ما با همه مشکلات، رو به جلو در حال پیشرفت میباشد و توطئههای دشمنان برای ایجاد شکاف و از هم گسیختگی میان مردم و مسئولان، ره به جایی نخواهد برد.
قاضیالقضات بیان داشت: دشمنان با فشارهایی که از جهات مختلف به ویژه جهات اقتصادی وارد میآورند در صدد بدبین کردن مردم به نظام هستند، اما کور خواندهاند و مردم میدانند که چگونه در برابر ترفندهای مختلف دشمنان بایستند و امسال نیز با هوشیاری و شکوه، علیرغم همه تبلیغات سوء دشمنان در راهپیمایی ۲۲ بهمن شرکت خواهند کرد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای ادامه داد: ما مسئولان نیز در قوای مختلف باید پاسخ این سنگ تمام گذاشتنهای مردم را بدهیم و با تمام وجود به مردم خدمت کنیم و حتی از باز کردن گرهای کوچک از کار آنها غفلت نورزیم.
رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اِعمال رأفت اسلامی و عفو اخیر صورت گرفته گفت: با پیشنهادی که خدمت مقام معظم رهبری تقدیم شد و با موافقت معظمله همراه بود، پرونده آن دسته از افراد اغتشاشات اخیر که متنبه شدند در هر مرحلهای که قرار دارد مختومه خواهد شد و این یک عیدی برای مردم و خانواده این دستگیرشدگان است.
قاضیالقضات گفت: بسیاری از این دستگیرشدگان جوانهایی هستند که به محض آنکه متوجه توطئه دشمنان در جریان اغتشاشات اخیر و اقدامات خبیثانهای نظیر آتشزدن قرآن و پرچم ایران شدند، برائت جسته و صف خود را از عناصر اصلی اغتشاشات جدا کردند؛ این جوانان به هیچوجه درمقابل نظام جمهوری اسلامی نیستند لذا ما نیز با پیشنهاد عفو و مختومه شدن پرونده آنها در هر مرحلهای که قرار دارد این فرصت را برای آنان فراهم کردیم تا آیندهشان به واسط ثبت کیفری، تحت تأثیر قرار نگیرد؛ بدیهی است چنانچه این افراد عفوشده مجدد مرتکب جرم شوند، طبق قانون برخورد سنگینتری با آنها خواهد شد.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: رویکرد دستگاه قضایی از همان ابتدا، تفکیک قایل شدن میان معترضان و عناصر اصلی اغتشاشات بود؛ بر همین اساس اگرچه افراد فریبخورده اغتشاشات با عنایت مقام معظم رهبری مشمول عفو قرار گرفتند اما عناصر اصلی اغتشاشات که مرتکب جنایت و محاربه و افساد فیالارض شده یا سبب خسارت به اموال مردم شده و شاکی خصوصی دارند و یا مرتبط با سرویسهای جاسوسی بیگانه هستند در زمره عفوشدگان قرار ندارند.
رئیس عدلیه بیان داشت: همچنین سایر زندانیان واجد شرایط نیز که آزادی آنها از زندان برای امنیت مردم مضر نمیباشد به موجب عفو اخیر، از زندان آزاد خواهند شد و یا با تخفیف مجازات مواجه میشوند.
دادستان کل کشور: صیانت از ایتام در برابر آسیبهای اجتماعی و دامهایی که در جامعه برای شکار نوجوانان و جوانان گسترده شده، از وظایف خطیر و مهم دادستانهاست
پیش از سخنان رئیس دستگاه قضا، حجتالاسلام والمسلمین منتظری دادستان کل کشور طی سخنانی با بیان اینکه طبق قانون یکی از وظایف اصلی دادستانها حفظ و صیانت از مصالح عالیه ایتام در همه ابعاد است، گفت: دادستانها وظیفه دارند سایه خدمات خود را بر سر ایتام نگه دارند و همه امور مادی و معنویشان را عهدهدار شوند.
وی افزود: سرپرستی ایتام منحصر به امور مالی و مادی نیست بلکه مواردی نظیر رشد معنوی و تربیت دینی، پایش مستمر وضعیت تحصیلی، سنجش قابلیتها و همچنین شناسایی و پرورش و هدایت استعدادها را نیز در بر میگیرد.
دادستان کل کشور با بیان اینکه صیانت از ایتام در برابر آسیبهای اجتماعی و دامهایی که در جامعه برای شکار نوجوانان و جوانان گسترده شده، از وظایف خطیر و مهم دادستانهاست، گفت: لازم است در این خصوص با برنامهریزی و اختصاص زمان مناسب، دادستانهای سراسر کشور به وظایف و تکالیف قانونی خود توجه داشته باشند.
حجتالاسلام والمسلمین منتظری با بیان اینکه با موضوع سرپرستی پرونده هایی در دستگاه قضایی وجود دارد، عنوان کرد: پروندههای سرپرستی ایتام، پروندههای زمانبر و در عین حال مهم دستگاه قضایی محسوب میشوند.
وی با اشاره به تفاهمنامه منعقده میان دادستانی کل و کمیته امداد امام خمینی(ره) گفت: تعامل و همافزایی دستگاه قضا و کمیته امداد در زمینه حمایت اجتماعی و قضایی از نیازمندان میتواند آثار و برکات ارزشمندی در پی داشته باشد.
حجتالاسلام والمسلمین منتظری با بیان اینکه بزرگترین افتخار ما در دادسراها خدمت به ایتام است گفت: ضرورت انتخاب حامی برای ایتام نیازمند تحت پوشش سرپرستی، مهارتآموزی به ایتام، توجه به سلامت روان و عواطف ایتام، توجه به مشکلات حقوقی و خانوادگی ایتام، بازدید مستمر از مراکز نگهداری ایتام، مطالبه انجام تکالیف دستگاهها درباره ایتام و تسهیل ارائه خدمات اجتماعی، قضایی و حمایتی برای این قشر، برخی از سرفصلهای تفاهمنامه متعقد شده میان دادستانی کل و کمیته امداد امام خمینی(ره) با موضوع حمایت اجتماعی و قضایی از نیازمندان هستند.
رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره): تعداد خدمات حقوقی ارائه شده از سوی کمیته امداد در سال گذشته ۶۲ هزار و ۳۲۸ مورد بود درحالیکه این آمار در ۱۰ ماه نخست سال جاری به ۶۳ هزار و۲۱۴ مورد رسیده است
«بختیاری» رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) نیز در این مراسم طی سخنانی گفت: کمیته امداد امام خمینی(ره) در ۱۴ اسفند ۱۳۵۷ با فرمان امام راحل تاسیس شد و الحمدلله این یادگار امام عزیز ما، امروز به یکی از برکات انقلاب اسلامی تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه کمیته امداد امام خمینی(ره) متکی به سامانه خدماترسانی هوشمند و متصل به ۲۰ بانک اطلاعاتی و ۳۳ وب سرویس از سازمانهای مختلف است، تصریح کرد: در یک سال گذشته ۳ و نیم میلیون کاربر فعال اعم از مددکاران، مددجویان و مراکز نیکوکاری و ۴۰ میلیون استعلام برخط و ۲۰ میلیون درخواست در سامانه کمیته امداد ثبت شده است.
بختیاری با بیان اینکه علیرغم وجود مشکلات اقتصادی و معیشتی در کشور، کمکهای خیرین و نیکوکاران به کمیته امداد سال به سال افزایش پیدا کرده است.
وی با اشاره به تفاهمنامههای منعقد شده از سوی این کمیته با بخشهای مختلف قضایی گفت: تعداد خدمات حقوقی ارائه شده از سوی کمیته امداد در سال گذشته ۶۲ هزار و ۳۲۸ مورد بود درحالیکه این آمار در ۱۰ ماه نخست سال جاری به ۶۳ هزار و۲۱۴ مورد رسیده است.
گفتنی است در جریان این همایش، تفاهمنامه همکاری مشترک حمایت اجتماعی و قضایی از نیازمندان، میان دادستانی کل و کمیته امداد امام خمینی(ره) منعقد شد.
همچنین با حضور رئیس قوه قضاییه، تعدادی از افراد نخبه تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و تعدادی از مددکاران مورد تجلیل قرار گرفتند.
انتهای پیام/
نظر شما