آخرین تحولات اوکراین| کنگره آمریکا قصد ندارد از ادامه حمایت از کمک به کی‌یف دست بردارند

مایکل مک کال (از ایالت تگزاس)، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان کنگره ایالات متحده، مطمئن است که قانونگذاران آمریکایی به ارائه کمک به اوکراین ادامه خواهد داد، علیرغم قطعنامه ای که این هفته توسط گروهی از هم حزبی هایش برای پایان دادن به حمایت نظامی و مالی از کی‌یف ارائه شد.

به گزارش گروه بین‌الملل ایسکانیوز، بیش از 250 هزار نفر با امضای طوماری با عنوان "مانیفست صلح"، از اولاف شولز، صدراعظم آلمان درخواست کرده‌اند که به جای ارسال سلاح، برای انجام گفتگوهای صلح برای حل و فصل اوضاع در اوکراین تلاش کند.

از جمله نویسندگان این طومار، سارا واگن کنشت - سخنگوی حزب چپ و آلیس شوارتزر - روزنامه نگار آلمانی و بنیانگذار مجله "اِما"  (مجله مانیفست‌های آلمان) هستند که از شولز انتظار دارند تا تحویل تسلیحات نظامی به اوکراین را متوقف کرده و روند مذاکرات صلح را آغاز کند.

مجارستان: برای آتش‌بس در اوکراین تلاش می‌کنیم

هر روز بر تعداد حمایت کنندگان از این سند افزوده می شود. این سند تاکنون توسط گروه زیادی از سیاستمداران، نویسندگان، روزنامه نگاران، چهره های فرهنگی، هنری و علمی آلمانی، از جمله تینو کروپالا، رئیس مشترک حزب "آلترناتیو برای آلمان (AfD)" امضا شده است.

در این سند نوشته شده: «اگر جنگ به همین منوال ادامه یابد، اوکراین به زودی به کشوری خالی از سکنه و ویران شده تبدیل خواهد شد. این در حالی است که بسیاری از مردم در سراسر اروپا نیز از تشدید جنگ هراس داشته و  آنها از آینده خود و فرزندانشان می ترسند.»

در این طومار، فراخوانی نیز برای حمایت از این دیدگاه تجمعی برنامه ریزی شده است. آنها قصد دارند در تاریخ 25 فوریه (4 اسفند ماه و همزمان با سالگرد آغاز جنگ در اوکراین) برای حمایت از ابتکار مل خویش در مرکز برلین تجمعی بزرگ برگزار کنند.

روز پنج شنبه نیز گروهی از نمایندگان پارلمان اروپا در بیانیه مشترکی از کمیسیون اروپایی خواستند تا فوراً تمام حمایت های نظامی و مالی از کی‌یف را متوقف کرده و مذاکرات با مسکو برای برقراری صلح در اوکراین را آغاز کنند.

این در حالی است که صدر اعظم آلمان چهارشنبه شب در جریان دیدار خود با ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین و امانوئل ماکرون، رهبر فرانسه در پاریس، گفت که برلین تا آنجایی که لازم باشد کمک های نظامی خود به کی‌یف را ادامه خواهد داد. در پاسخ، زلنسکی نیز از سران کشورهای اروپایی خواست تا «در کوتاهترین زمان ممکن» تانک‌ها و سلاح‌های سنگین در اختیار اوکراین قرار دهند. این در حالی است که بسیاری از کارشناسان نظامی تردید دارند که ارتش اوکراین با وجود دریافت تسلیحات سنگین غربی قادر به شکست دادن روسیه در میدان نبرد باشد.

ویلیام آلبرکه، کارشناس موسسه بین المللی مطالعات راهبردی مستقر در لندن معتقد است که اولاف شولز، صدراعظم آلمان برای حفظ قدرت خود با انتقال تانک‌های لئوپارد به اوکراین موافقت کرده است. به گفته وی، شولز مواضع خود را نه تنها به دلیل فشار وارده از آنسوی اقیانوس، بلکه به دلایل داخلی تغییر داد. تامین تانک برای کی‌یف توسط آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه به طور فعالی ترویج شده است.

سرگئی نیچایف، سفیر روسیه در برلین چند روز قبل در مصاحبه‌ای یادآور شد: "اگر در ابتدا "خط قرمزهای" داخلی برای مقامات برلین وجود داشت، اکنون مدتهاست که از آنها عبور شده و این وضعیت با کنار گذاشتن سیاستی که برای چندین دهه ممنوعیت عرضه محصولات نظامی به مناطق درگیری مسلحانه را پیش بینی می کرد، شروع شد.

این دیپلمات افزود: «کمک نظامی آلمان به اوکراین با ارسال کلاه ایمنی آغاز شد. پس از آن مهمات، سپس سامانه‌های دفاع هوایی قابل حمل انسان و سامانه‌های موشکی ضدتانک ارسال شد. سپس نوبت به هویتزرها، اسلحه های ضد هوایی خودکششی، سیستم های موشک پرتاب چندگانه و سیستم های دفاع هوایی مدرن رسید. اکنون نیز صحبت از  تسلیحات تهاجمی - تانک های رزمی سنگین Leopard 1 و Leopard 2 است.»

سفیر روسیه ادامه داد: «بله، امروز صدراعظم آلمان علناً اعلام می‌کند که موضوع جت‌های جنگنده در دستور کار نیست. باید امیدوار بود که  چنین باشد. اما ما قبلاً  هم  چنین وعده ای را در مورد تانک های سنگین شنیده بودیم. بنابراین درباره امکان زیر پا گذاشتن وعده‌های کابینه آلمان نباید عجله کرد.»

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز سیصد و پنجاه و پنجم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

نخست وزیر اسبق ایتالیا: اگر حملات دائمی به دونباس نبود،جلوگیری از آغاز جنگ ممکن بود

سیلویو برلوسکونی، نخست وزیر اسبق ایتالیا و رهبر حزب "پیش به جلو، ایتالیا" شب گذشته، یکشنبه پس از رای گیری در انتخابات ارگان‌های اداری منطقه‌ای در منطقه لومباردی این کشور، یادآور شد که اگر ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، حملات دائمی به مناطق مسکونی دونباس را متوقف کرده بود، روسیه مجبور به اقدام و تصمیم گیری برای آغاز درگیری نظامی نمی‌شد.

این سیاستمدار ایتالیایی گفت: «من اگر نخست وزیر بودم با زلنسکی صحبت نمی کردم، پیش او نمی رفتم، زیرا ما شاهد ویرانی اوکراین و نابودی سربازان و مردم غیرنظامی آن به دلیل تصمیمات زلنسکی هستیم. کافی بود که او حملات به دو جمهوری خودمختار دونتسک و لوهانسک را متوقف کند و در آن صورت آنچه در حال رخ دادن است، هرگز اتفاق نمی افتاد، بنابراین من اقدامات این آقا را بسیار منفی ارزیابی می کنم.»

پیش از این، در اواخر ماه ژانویه، برلوسکونی ابراز تاسف کرد که هنوز راه حلی برای حل و فصل مسالمت آمیز مناقشه در اوکراین پیدا نشده است. وی تاکید کرد، تا زمانی که درگیری ادامه دارد و غرب به پمپاژ سلاح به اوکراین ادامه دهد، جهان "بهای غیرقابل تحملی" برای آن می پردازد و متحمل آسیب های اقتصادی هنگفتی خواهد شد.

پیشنهاد برلوسکونی برای ارائه طرح بازسازی به اوکراین در ازای برقراری آتش بس

سیلویو برلوسکونی، نخست وزیر سابق ایتالیا در ادامه این گفتگو، پیشنهاد کرد که برای پایان دادن به درگیری نظامی کنونی، جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده باید به همتای اوکراینی خود، ولادیمیر زلنسکی، طرحی چند میلیارد دلاری برای بازسازی این کشور ارائه دهد تا او با آتش بس موافقت کند.

نخست‌وزیر سابق پیشنهاد کرد که مقامات کی‌یف باید برای موافقت با طرحی برای بازسازی اوکراین که هزینه کلی آن ممکن است به 9 میلیارد دلار برسد، متقاعد شوند، البته به این شرط که زلنسکی فوراً دستور توقف خصومت‌ها و توقف دریافت کمک نظامی و مالی به این کشور را بدهد.  به عقیده برلوسکونی، برای دستیابی به صلح در اوکراین، رئیس جمهوری آمریکا باید زلنسکی را بگیرد و به او بگوید: طرح مارشال برای بازسازی اوکراین در صورت توقف فوری درگیری نظامی در اختیار شما خواهد بود.

طرح مارشال برنامه‌ای برای کمک به کشورهای اروپایی پس از جنگ جهانی دوم بود که در سال 1947 توسط جورج مارشال، وزیر امور خارجه ایالات متحده ارائه شد.

کنگره آمریکا قصد ندارد از ادامه حمایت از کمک به کی‌یف دست بردارند

مایکل مک کال (از ایالت تگزاس)، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان کنگره ایالات متحده، مطمئن است که قانونگذاران آمریکایی به ارائه کمک به اوکراین ادامه خواهد داد، علیرغم قطعنامه ای که این هفته توسط گروهی از هم حزبی هایش برای پایان دادن به حمایت نظامی و مالی از کی‌یف ارائه شد.

وی شب گذشته، یکشنبه در مصاحبه با شبکه CBS گفت: «من همچنان معتقدم که بسیاری از [قانونگذاران] در هر دو حزب، یعنی اکثریت نمایندگان کنگره، همچنان از این مسئله [ارائه کمک به اوکراین] حمایت خواهند کرد.»

مک کال در پاسخ به درخواستی برای اظهار نظر درباره قطعنامه ارائه شده توسط گروهی از جمهوری خواهان برای توقف کمک نظامی به کی‌یف، اعتراف کرد: «ما همچنان در هر دو جناح چپ و راست، گروه هایی داریم که از اوکراین حمایت نمی کنند.»

به گفته وی، در پاسخ به چنین ابتکاراتی، لازم است به قانونگذارانی که هنوز در این باره تردید دارند، توضیح داده شود که "پول" اختصاص داده شده برای کمک به کی‌یف کجا می رود، و چرا حمایت از اوکراین اینقدر مهم است."

این قانونگذار آمریکایی افزود: "من فکر می کنم که ما در این مورد بحث خواهیم کرد، اما هنوز هم اطمینان دارم که کمک مورد نیاز آنها را انجام خواهیم داد. و دوست دارم سریعتر انجام شود تا آنها بتوانند سریعتر پیروز شوند."

مقام سابق پنتاگون عوامل تضمین کننده پیروزی روسیه در جنگ با اوکراین را برشمرد

سرهنگ بازنشسته داگلاس مک گرگور که در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ مشاور سابق رئیس پنتاگون بود، معتقد است که به لطف حملات دقیق و گستردگی توپخانه موفقیت نیروهای مسلح روسیه در شکست دادن ارتش اوکراین تضمین شده است.

این مقام نظامی سابق آمریکایی روز یکشنبه در مصاحبه با کانال یوتیوب Judging Freedom  یادآور شد: برندگان درگیری های صد سال گذشته در جهان کشورهایی بودند که با قدرت آتش دقیق و مخرب هدایت شده و دشمن را زیر فشار دائمی قرار دادند. ما (در ایالات متحده) چنین سیستم هایی داریم <...> روس ها و چینی ها نیز از همین توانایی برخوردار هستند.

مک گرگور افزود: انحصاری که ارتش آمریکا سال ها در این زمینه داشت، اکنون به فراموشی سپرده شده است.

این کارشناس نظامی تاکید کرد که روسیه در درگیری نظامی در اوکراین نشان داده که نه تنها دقت حملات توپخانه، بلکه گستردگی این حملات تا چه اندازه  برای موفقیت در یک جنگ بسیار مهم است. به گفته وی ، موفقیت در پیروزی، بر اساس تعداد زیاد موشک، گلوله و مهمات تعیین می شود که روسیه در اختیار دارد.

تظاهرات در فرانسه علیه دخالت پاریس در درگیری در اوکراین

اعتراضات علیه مشارکت فرانسه در درگیری نظامی در اوکراین و حمایت پاریس از سیاست ناتو در این راستا روز یکشنبه در این کشور و از جمله در پاریس  برگزار شد. این موضوع را شب گذشته فلوریان فیلیپو، رهبر حزب فرانسوی "میهن پرستان" و نماینده سابق پارلمان اروپا اعلام کرد.

وی گفت: "بزرگترین اعتراضات در این رابطه در پاریس انجام شد. و در مجموع 25 اقدام در سراسر فرانسه برگزار شد." فیلیپو تخمین زد که بیش از 10 هزار نفر تنها در راهپیمایی صلح در پاریس شرکت کردند. تعداد زیادی نیز در بیش از دهها شهر که در آنا تظاهراتی برای پایان دادن به درگیری در اوکراین برگزار شد، شرکت کردند.

فیلیپو همچنین در توییتر خود ویدئویی را منتشر کرد که تصاویر آن نشان می دهد چگونه پرچم پیمان آتلانتیک شمالی در جریان تظاهرات پاریس، به عنوان یک حرکت نمادین در حمایت از خروج فرانسه از این ساختار پاره شده است.

فیلیپو پیش از این بارها از سیاست خارجی امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه انتقاد کرده بود. وی به ویژه از رئیس جمهور توصیه کرده از ارسال سلاح به کی‌یف امتناع کند و هشدار داد که استراتژی ناتو در این باره می تواند به جنگ جهانی سوم منجر شود.

بلاروس غرب را به کارشکنی در پایان مناقشه نظامی در اوکراین متهم کرد

آناتولی گلاز، سخنگوی وزارت امور خارجه بلاروس اعلام کرد که در ماه مارس سال گذشته، روسیه و اوکراین به امضای توافق صلح بسیار نزدیک شده بودند، اما غرب مانع از آن شد.

این دیپلمات بلاروسی شب گذشته در یک مصاحبه تلویزیونی یادآور شد که چندین منبع موثق اطلاعات مربوط به دخالت شرکای خارجی در روند انعقاد آتش بس را تایید کرده اند. به گفته وی، چند تن از افراد بلندپایه گفتند که ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین پیامی از طرف شرکای غربی دریافت کرد که مذاکرات صلح با روسیه باید متوقف شود.

سخنگوی وزارت خارجه بلاروس افزود: برای ما توقف خونریزی و کشته شدن مردم بی گناه یک اولویت و وظیفه اصلی است و طرفین به این نزدیک بودند. ولی دستورالعمل های دیگری به زلنسکی داده شد که در نتیجه روند مذاکرات متوقف شد.

 آناتولی گلاز در بخش دیگری از این مصاحبه اعلام کرد که مقامات مینسک به تلاش های خود برای کمک به حل و فصل اوضاع در اوکراین ادامه خواهند داد. وی گفت: آیا "مینسک-3" ممکن است؟ آنها در اوکراین می گویند که همه چیز ممکن است. من می توانم بگویم که دیپلماسی بلاروس قطعاً در این مسیر دست از تلاش بر نخواهد داشت. البته تمایل خالصانه ما برای برقراری صلح در اوکراین همچنان باقی و مواضع ما تغییر نکرده است.

این دیپلمات یادآور شد که 120 نشست گروه تماس در مینسک برگزار شده است که برای چندین سال به بستری برای مذاکرات پیرامون روند اوضاع در منطقه دونباس اوکراین تبدیل شده بود.

رئیس کمیته بین‌المللی المپیک از سیاستمداران خواست مشخص نکنند چه کسی می‌تواند در المپیک شرکت کند

توماس باخ، رئیس کمیته بین المللی المپیک (IOC)، روز یکشنبه اعلام کرد که دولت های ملی نباید تصمیم بگیرند که کدام ورزشکار می تواند در مسابقه شرکت کند یا نکند. وی گفت: "ما مسائل حقوق بشر را بسیار جدی می گیریم و آنها را در نظر خواهیم گرفت. اما دولت های ملی نباید تصمیم بگیرند که چه کسانی می توانند در مسابقات ورزشی بین المللی شرکت کنند. چنین رویکردی پایان تمام مسابقات بین المللی خواهد بود."

باخ یادآور شد که ورزشکارانی از روسیه و بلاروس در مسابقات تنیس آزاد استرالیا اخیر با پرچمی بی طرف به رقابت پرداختند و این کار کاملاً ممکن است. وی تعجب میکند که چرا چنین اتفاق نمی تواند در مسابقات شنا یا ژیمناستیک رخ دهد.

پیش از این، در اوایل فوریه، توماس باخ ابراز تاسف کرده بود که اکثر اعضای جامعه ورزشی از تلاش اوکراین برای تحت فشار قرار دادن آنها به دلیل پذیرش احتمالی ورزشکاران روسیه در بازی های المپیک 2024 پاریس استقبال کردند. باخ تاکید کرده بود که هر کمیته ملی المپیک موظف به رعایت اصول منشور المپیک است و سیاست نباید در این مسئله دخالت داده شود.

وزیر خارجه مجارستان: بوداپست خواهان آغاز مذاکرات صلح درباره اوکراین است

پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان روز یکشنبه در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد که مقامات بوداپست خواستار آتش بس فوری در اوکراین و آغاز مذاکرات صلح هستند. وی گفت: "زندگی مردم اوکراین تنها از طریق صلح و برقررای آتش بس قابل نجات است."

وزیر خارجه تاکید کرد که مجارستان می خواهد به مذاکرات در خصوص اوکراین دست یابد. وی افزود: رویدادهای اخیر درباره انتقال تسلیحات سنگین به اوکراین نشان دهنده طولانی تر شدن درگیری است و این خبر بسیار بدی است و کسی نباید از آن خوشحال شود.

چند روز قبل، سرگئی ورشینین، معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت که طرف روسی همچنان آماده مذاکره با اوکراین است، اما مذاکرات باید بدون هیچ پیش شرطی و تنها بر اساس واقعیات موجود باشد.

واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد  نیز تاکید کرده که مسکو  آماده بررسی پیشنهادات برای مذاکره با اوکراین با در نظر گرفتن واقعیت ها و مواضع مسکو است. وی در عین حال گفت که طرف روسی هیچ پیش نیازی برای مذاکره نمی بیند و کی‌یف آشکارا علاقه ای به مذاکرات ندارد.

لندن و کی‌یف در حال مذاکره برای تولید تسلیحات انگلیسی در اوکراین هستند

روزنامه دیلی تلگراف روز یکشنبه گزارش داد که مسئولان صنایع دفاعی انگلیس در حال مذاکره با مقامات کی‌یف برای سازماندهی تولید تسلیحات و تجهیزات انگلیسی در خاک اوکراین هستند.

این نشریه یادآور شده که چنین همکاری هایی باعث تقویت روابط بین لندن و کی‌یف خواهد شد. بنابراین، مقامات صنایع نظامی انگلیس به منظور فراهم سازی شرایط سرمایه گذاری مشترک برای تولید سلاح و وسایل نقلیه نظامی در چارچوب یک قرارداد قانونی، به اوکراین سفر کردند.

به نوشته دیلی تلگراف، برخی از شرکت های دفاعی اروپایی نیز در حال مذاکره با اوکراین هستند و طرف انگلیسی نمی خواهد بازی را از رقبای فرانسوی و آلمانی خود ببازد. یک مقام آگاه به این روزنامه گفت که انگلیس در حال رقابت برای قرار دادن خود در اول صف است.

وی افزود: پیش از این، صنایع اوکراینی برخی از انواع تسلیحات اسرائیلی و آمریکایی مانند تفنگ تولید کرده و برخی از تانک های خود را برای استفاده از تجهیزات الکترونیکی اسرائیل تطبیق داده بودند. علاوه بر این، فرض بر این است که مقامات کی‌یف مایلند به طور مستقل توپخانه، وسایل نقلیه و سلاح های طراحی شده غربی را تحت مجوز تولید کنند و آنها را خریداری نکنند.

ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس نوامبر گذشته به کی‌یف سفر کرده بود و در همان زمان، بن والاس، وزیر دفاع انگلیس،گفت که کشورهای شمال اروپا به کمک فعالانه برای تقویت توان دفاعی اوکراین ادامه خواهند داد.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

کد خبر: 1171111

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =